Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής μεταξύ μεταλλωρύχων και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Ads

 
Επεισόδια σημειώθηκαν αρχικά στην περιοχή «Χονδρό Δένδρο» όπου συναντήθηκαν μεταλλωρύχοι και εργαζόμενοι στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός με κατοίκους που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μεταλλεία.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απειλήθηκε σύρραξη με πετροπόλεμο και οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Η αστυνομία έκλεισε προσωρινά και το δρόμο που οδηγούσε στη συγκέντρωση και έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
 
Σύμφωνα με το alterthess.gr, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η εταιρία δημιούργησε εμφυλιοπολεμικό κλίμα, με μισθοφόρους εργαζόμενους που βρέθηκαν απέναντί τους με κράνη και καδρόνια.
 
Αφότου διαλύθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού, φραστικά επεισόδια σημειώθηκαν μέσα στο χωριό Μεγάλη Παναγιά, ανάμεσα σε κατοίκους που συμμετείχαν στη διαδήλωση και σε μεταλλωρύχους συγχωριανούς τους. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα επεισόδια δεν πήραν διαστάσεις, καθώς ήταν έντονη η παρουσία της αστυνομίας.
 
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό. Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό τμήμα του χωριού.