Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ολοκλήρωση ενός από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών ενάντια στα νέα κυβερνητικά μέτρα. Στα επεισόδια που σημειώθηκαν, τρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε από ρίψη βομβών μολότοφ στο κτίριο της Marfin Bank επί της οδού Σταδίου. Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας:

Ads

16:04 Νέα συγκέντρωση/πορεία ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή στη Σταδίου.
16:08 Ένταση επικρατεί έξω από τη Τράπεζα Marfin.
16:17 Τα ΜΑΤ απομακρύνουν με χρήση δακρυγόνων τους διαδηλωτές
16:35 Καίγεται ολοσχερώς το παράρτημα του υπ. Οικονομίας στην οδό Αμαλίας.
16:44 15 προσαγωγές αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια
16:48 Χρήση χημικών αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα
17:10 Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εισήλθαν στο κτίριο της Marfin Bank, για να βγάλουν τους σορούς των θυμάτων και επιβεβαίωσαν την πληροφορία για το θάνατό τους. Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν από την πλευρά των δημοσιογράφων, στους οποίους δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν στο σημείο.
17:12 O πρωθυπουργός μιλάει στην Ολομέλεια για τις σημερινές εξελίξεις. Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από Βουλή.
17:21 Προσαγωγές έξω από τη Marfin. Προπηλακισμός του προέδρου της, Ανδρέα Βγενόπουλου έξω από το κτίριο της τράπεζας, ενώ φώναζαν συνθήματα λέγοντας “Να’ τος, να’ τος ο πρωθυπουργός”
17:26 Καταγγελία για επίθεση αστυνομικών εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ και απώθησή τους προς την οδό Κοραή.
17:49 Κλειστές Πανεπιστημίου, Σταδίου, Β.Αμαλίας, Φιλελλήνων, Β.Σοφίας (κάθοδος- από HILTON),Πατησίων (από Ιουλιανού)
17:50 Ένταση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6 συλλήψεις και 30 προσαγωγές. Αυτή την ώρα καταθέτουν, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να τους συνδέει με τον εμπρησμό της τράπεζας.
18:14 Βγήκε πριν από λίγα λεπτά το πρώτο φορείο από το κτίριο της τράπεζας επί της οδού Σταδίου. Ένταση εξακολουθεί να επικρατεί στα Εξάρχεια.
18:27 Επεισόδια φέρεται να σημειώνονται στην κατάληψη της οδού Ζαΐμη , καθώς και στο Στέκι Μεταναστών, όπου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μια κοπέλα τραυματίστηκε. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια της περιοχής.
18:55 Αθρόες προσαγωγές ακόμα και περαστικών στα Εξάρχεια. Επί της οδού Ζαΐμη συνελήφθη ο γνωστός σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής.
20:10 Παρουσία εισαγγελέα, εκκενώθηκε το κτίριο επί της οδού Ζαΐμη 11 και προσήχθησαν όλοι οι καταληψίες.
21:15 Στην κυκλοφορία δόθηκε η οδός Σταδίου

Διαβάστε επίσης: Τρεις νεκροί από ασφυξία σε τράπεζα στο Σύνταγμα
Παπανδρέου: «Άλλο διαμαρτυρία, άλλο δολοφονία»
Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη το Εργατικό Κέντρο