Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από την κατοικία του προέδρου της Ελληνοπακιστανικής κοινότητας, στην οδό Πάτμου 23, στα Κάτω Πατήσια.

Ads

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 02:05 και από αυτήν προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην «Ελευθεροτυπία» και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, στο οποίο ο άγνωστος ανέφερε ότι «στην οδό Πάτμου 23, στα Κάτω Πατήσια, όπου μένει ο πρόεδρος του Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου, Ανουάρ Ικμπάλ, έχει τοποθετηθεί βόμβα και θα εκραγεί σε 20 λεπτά. Δεν είναι φάρσα».

Στο μεταξύ, με κοινή τους δήλωση, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένη Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή, Πέτρος Κωνσταντίνου και ο δικηγόρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Φραγκίσκος Ραγούσης εκφράζουν την αγανάκτησή τους για «την απόπειρα συκοφάντησης του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, με αφορμή την έκρηξη μηχανισμού έξω από το σπίτι του Ανουάρ Ικμπάλ στα Πατήσια».

Ads

«Οι αναφορές ότι τάχα ήρθε σε αντιδικία με το θύμα για υπόθεση παραπομπής σε δίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών ξεπερνάει τα όρια της χυδαιότητας. Θυμίζουμε ότι επρόκειτο για πολιτική δίωξη προερχόμενη από τη χούντα του Πακιστάν που απαιτούσε την έκδοση του όταν είχε πρωτοστατήσει στις καταγγελίες για τις απαγωγές των Πακιστανών. Τότε μάλιστα τόσο το Εφετείο όσο και ο Άρειος Πάγος είχαν απορρίψει το αίτημα ενώ οι κατηγορίες απλά αποδείχτηκαν ως συκοφαντικές και κατασκευασμένες», προσθέτουν.

«Η Πακιστανική Κοινότητα και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο μαζί με τα συνδικάτα και την ΓΣΕΕ που μάλιστα κατέθεσε ποσό 30.000 ευρώ ως εγγύηση για την παύση της προσωρινής φυλάκισης του πρωτοστάτησαν με μαζικές διαδηλώσεις και με μια διεθνή καμπάνια. Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε επίσης την υπόθεση στοχοποίησης του Τζαβέντ Ασλάμ. Ας σταματήσουν λοιπόν τα παπαγαλάκια να τον διασύρουν για άλλη μια φορά…», καταλήγει η δήλωση.