Με ανοιχτή επιστολή η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου καλεί Διοικητικά Συμβούλια Ιδρυμάτων και ΝΠΔΔ να προχωρήσουν σε μειώσεις ή έστω «πάγωμα» των μισθωμάτων εμπορικών ακινήτων, ζητώντας τους να συμβάλλουν στην προσπάθεια να παραμείνουν ζωντανές οι εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης «Δεν ζητάμε να χαριστούν ενοίκια, αλλά να δοθεί επαρκής χρόνος να ρυθμιστούν οφειλόμενες και τρέχουσες υποχρεώσεις.

Ads

«Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και οι διοικήσεις των φορέων «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» οφείλουν να αποδείξουν τον πραγματικό σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας τους και να επιλέξουν την μόνη κοινωνικά αποδεκτή λύση, που δεν είναι άλλη από την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών με τους ενοικιαστές τους. Όσοι επιμείνουν στην επιλογή της έξωσης, θα προκαλέσουν την τοπική κοινωνία και θα ζημιώσουν ανυπολόγιστα και τις δύο πλευρές, αφού το πιθανότερο είναι ο επαγγελματικός χώρος να παραμείνει ξενοίκιαστος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, ο αφορολόγητος «αέρας», που είχε θεσπιστεί σιωπηρά, δεν υπάρχει πλέον και η άϋλη εμπορική αξία των καταστημάτων, τελευταία, έχει εξανεμιστεί», πρόσθεσε.