Από προσώπου γης φαίνεται να έχει χαθεί ο 17χρονος φίλος του του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος βρισκόταν δίπλα του τη στιγμή της δολοφονίας του, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Στο μεταξύ, τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 15χρονου παιδιού, περί ύποπτης κινητικότητα στην οδό Ζωοδόχου Πηγής διέψευσε ο σκοπός που εκείνη τη μοιραία νύχτα είχε βάρδια επί της Χαρ. Τρικούπη και Ναυαρίνου, Αθανάσιος Δελλής.

Ads

Με το δικαστήριο να έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του φίλου του Αλέξανδρου για να καταθέσει στη δίκη, ο 17χρονος, έχει εξαφανιστεί από το σχολείο, αλλά και από το σπίτι του.

Στο δικαστήριο διαβιβάστηκε χθες έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Ψυχικού, από το οποίο προέκυψε ότι ο νεαρός έχει εξαφανιστεί και από το σχολείο του, απουσιάζοντας ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ξεκίνησε η δίκη στο ΜΟΔ Αμφισσας. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να προσαχθεί στη δίκη με αστυνομική συνοδεία, εξαφανίστηκε κι από το σπίτι του.

«Δεν με ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης», υποστήριξε ο 17χρονος πριν λίγο καιρό με ηλεκτρονικό μήνυμα στο διαδίκτυο, και υπογράμμισε ότι «πολιτική μου επιλογή να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλά να διαμορφώνω εγώ ο ίδιος τα δικά μου πλαίσια στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου». Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος έχει καταγγείλει μέσω του πατέρα του ότι δεν είναι δυνατόν αν προσέλθει στη δίκη, καθώς παρακολουθείται συνεχώς από την αστυνομία.

Ads

Στο μεταξύ, ο Αθανάσιος Δελλής που βρισκόταν σε υπηρεσία εκείνο το βράδυ, δήλωσε στο δικαστήριο ότι καμία «ύποπτη κινητικότητα» δεν υπήρχε στην οδό Ζωοδόχου Πηγής την ώρα εκείνη στις 6 Δεκεμβρίου 2008, καθώς «ήταν τέτοια που δεν υπήρχε ακόμα κόσμος». Ο μάρτυρας απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο επίθεσης με πέτρες ή μολότοφ πριν το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το μέλος της διμοιρίας ΜΑΤ, που το επίμαχο βράδυ διατελούσε χρέη σκοπού στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου, υποστήριξε ακόμη ότι ο ίδιος δεν θα προχωρούσε ποτέ σε βολή κατά ατόμων, αφού κάτι τέτοιο συνιστά «πυροβολισμό κατά πλήθους, από τον οποίο μπορεί να προκληθεί θάνατος».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς από το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αλ. Κούγια, απάντησε ότι «μόνον εφόσον υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του θα δικαιολογείτο η ενέργεια να κάνει χρήση όπλου στον αέρα για εκφοβισμό.»

Υπενθυμίζεται ότι βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός των κατηγορουμένων ήταν ότι «είχαν δεχτεί σφοδρή επίθεση» στην περιοχή.