Τον αδερφό του Γεράσιμου Τσάκαλου, που συνελήφθη για την υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων, τον 31χρονο Χρήστο Τσάκαλο καταζητεί η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη δημοσιότητα.

Ads

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι ο Χ. Τσάκαλος παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η εξέλιξη αυτή προήλθε από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με την οποία παραπέμπονται 12 από τους 17 εμπλεκόμενους στην οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», αναμένεται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να κλείσει από τους εφέτες ανακριτές η σχετική δικογραφία. Οι Εφέτες Ειδικοί Ανακριτές Κ. Μπαλτάς και Δημ. Μόκκας, θα λάβουν αύριο απολογίες από την σύζυγο και τον κουμπάρο ενός εκ των 6 κατηγορουμένων στην υπόθεση, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκε πρόσφατα κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση, αδίκημα που βαρύνει και άλλα δύο νέα πρόσωπα.

Προφυλακισμένοι ως μέλη της οργάνωσης είναι οι Νίκος Μαζιώτης 39 ετών, η 41 ετών σύντροφος του Παναγιώτα Ρούπα, ο 30χρονος Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο Χριστόφορος Κορτέσης 31 ετών, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος 32 χρονών και ο Σαράντος Νικητόπουλος.

Ads

Μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασία, η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε έναν από τους δύο αρμόδιους Εισαγγελείς Εφετών για την υποβολή πρότασης προς το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί με βούλευμά του για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων.