Άγνοια και ασθενή μνήμη επικαλέστηκε, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος της Siemens, Π. Λέσερ, προκειμένου να μην απαντήσει στα ερωτήματα Ελλήνων βουλευτών για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων. Έτσι, το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής γυρνά από τη Γερμανία με άδεια χέρια για δεύτερη φορά.

Ads

«Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω» ήταν η απάντησή του στα περισσότερα από τα ερωτήματα που του έθεσαν οι βουλευτές κατά τη διάρκεια της τετράωρης κατάθεσής του. «Δεν θυμάμαι. Δεν ξέρω καν αν το θέμα συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο» ήταν η απάντησή του στο ερώτημα γιατί απομακρύνθηκε από τη Siemens ο Μιχάλης Χριστοφοράκος το 2007.

Η εξεταστική προγραμματίζει, πάντως, και τρίτο ταξίδι στο Μόναχο, για να πάρει κατάθεση από τον πρώην διαχειριστή των «μαύρων ταμείων», Μ. Κουτσενρόιτερ. Ζήτησε, επίσης, από την εισαγγελία του Μονάχου τον πλήρη φάκελο της αμερικανικής ελεγκτικής εταιρίας Debevoise για το σκάνδαλο.

Η έκδοση του πορίσματος, η οποία είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να πάρει ολιγοήμερη παράταση.

Ads