Tα προβλήματα τα δικά μας θα τα λύσουμε εδώ, στην Αθήνα, και όχι στις Βρυξέλλες, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης και αν δεν βρει λύσεις η Ευρώπη, χαθήκαμε, παρατήρησε από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας.

Ads

Η Ελλάδα έχει τα δικά της προβλήματα και μένει σε εμάς τους Έλληνες να τα λύσουμε, εκτίμησε με τη σερά του ο κ. Προβόπουλος. Πολλές φορές, πρόσθεσε, αναζητούμε τον «από μηχανής Θεό», ο οποίος θα υποκαταστήσει τις δικές μας προσπάθειες. Η δουλειά πρέπει να γίνει εδώ, στην Ελλάδα, επανέλαβε, και επικουρικά μπορεί να έρθει και η βοήθεια στα πλαίσια της αναζήτησης μιας πρόσφορης λύσης που θα αφορά το μέλλον της Ευρώπης.

Εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ο κ. Προβόπουλος δήλωσε «ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα πρέπει να κρατάμε ούτε μεγάλο, ούτε μικρό καλάθι. «Τα προβλήματα τα δικά μας θα τα λύσουμε εδώ, στην Αθήνα, όχι στις Βρυξέλλες. Οι Βρυξέλλες μπορεί σε κάποιο βαθμό με τις λύσεις που θα πάρουν να μας δώσουν επικουρικά ένα χέρι βοηθείας. Αλλά εδώ είναι τα προβλήματα και επιμένω ότι εδώ πρέπει να στραφούμε στη λύση τους», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο διοικητής της ΤτΕ.

Ερωτηθείς εξάλλου από τον Πρόεδρο για τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, ο κ. Προβόπουλος ανέφερε πως οι τράπεζες βρίσκονται σε μία δύσκλολη καμπή, εκτιμώντας πως το 2011 θα είναι χρονιά ανακατατάξεων, συγχωνεύσεων και συνεργασιών. «Δεν θα καθυστερήσουν για πολύ. Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που θα τις οδηγήσουν προς συνεργασίες», συμπλήρωσε κατά τη συνομιλία του με τον κ. Παπούλια.

Ads