Ο συνεργάτης του BBC στην Ελλάδα Μάλκολμ Μπράμπαντ είχε έρθει σε επαφή μια μέρα πριν με τον Στέργιο Πραπεβεζή, δράστη της χθεσινής επίθεσης με το παπούτσι εναντίον του πρωθυπουργού και τον ακολούθησε με τη κάμερα για να καταγράψει το περιστατικό. Στο βίντεο που τράβηξε με τη φωτογραφική του μηχανή του ο κ. Μπράμπαντ (δεξιά στη φωτογραφία) ο κ. Πραπεβεζής διαμαρτύρεται αμέσως μετά τη σύλληψη του στα αγγλικά, γνωρίζοντας προφανώς ότι την πράξη του κατέγραφε με τη κάμερα ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Ads

‘Άλλοτε μόνιμος ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, ο Μ. Μπράμπαντ εργάζεται τώρα «με το κομμάτι» και στην προσπάθεια του να πουλήσει περισσότερα ρεπορτάζ στο Λονδίνο αποδίδουν συνάδελφοι του το χθεσινό επεισόδιο. Από την πλευρά του, ο Μ. Μπράμπαντ υποστηρίζει ότι ο κ. Πραπεβεζής ήταν αποφασισμένος να πετάξει το παπούτσι, ανεξάρτητα αν θα υπήρχε κάμερα για να καταγράψει το περιστατικό. Η πρόκληση γεγονότων από ρεπόρτερ παραβιάζει τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Το BBC απέσυρε από την ιστοσελίδα του το βίντεο που είχε αρχικά αναρτήσει.

Σε ένα παρόμοιο επεισόδιο, Έλληνας φωτογράφος που κάλυπτε την διαδήλωση του αντιεξουσιαστικού χώρου, παρακίνησε χθες νεαρούς να φορέσουν κουκούλες και να πετάξουν μολότοφ. Φωτορεπόρτερ που ήταν παρόντες παρενέβησαν και απέτρεψαν το περιστατικό.