«Σκόπιμη προπαγάνδα» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπος Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ ότι «οι συγκοινωνίες είναι πνιγμένες στα ελλείμματα». Σύμφωνα με τον κ. Γ. Γαβρίλη, «προκειμένου η κοινωνία να αποδεχτεί το φιλοτεχνημένο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, η κυβέρνηση χέρι- χέρι με την τρόικα προσπαθούν τώρα να δικαιολογήσουν την αύξηση των εισιτηρίων και να χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Ads

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, «Το τελευταίο διάστημα, η μυθολογία αυτή, παίρνει χαρακτηριστικά συμβολαίου εξόντωσης των δημοσίων συγκοινωνιών, που περνά μέσα από την συκοφάντησή τους και τη διαπόμπευση των εργαζομένων τους. Η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να κρύψει την αποτυχία των πολιτικών της και αναζητά πολιτικό και ηθικό άλλοθι για να καταστρέψει τις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και να μετατρέψει ένα δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα με τη διαμεσολάβηση του κέρδους σε βάρος των πολιτών. Όλα αυτά μας θυμίζουν τα παλιά και πολυχρησιμοποιημένα εργαλεία απ’ το μακρινό, αλλά και πρόσφατο παρελθόν της κυβερνητικής προπαγάνδας».

«Στην Αθήνα εξάλλου, στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών καταβάλλεται μόνο το 18% της προβλεπόμενης επιδότησης, με αποτέλεσμα να υπερχρεώνονται σε ένα ασύμφορο και υπέρογκο δανεισμό, μετατρέποντας τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Δημοσίου απέναντι στις συγκοινωνίες σε λογιστικά ελλείμματα των συγκοινωνιών. Συνεπώς αποτελεί ψέμα κυνικό ότι οι συγκοινωνίες είναι πνιγμένες στα ελλείμματα» προσθέτει.