Την παράταση της προσωρινής κράτησης της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη για ένα ακόμα εξάμηνο, αποφάσισαν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών, αν και οι «ενδείξεις ενοχής» με βάση τις οποίες διώχθηκε, προφυλακίστηκε και δικάζεται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κατέπεσαν κατά την αποδεικτική διαδικασία στο δικαστήριο.

Ads

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», οι ενδείξεις σε βάρος της είναι η ταυτοποίηση αποτυπώματός της σε μια σακούλια σκουπιδιών, από τις κατασχεθείσες στο σπίτι του Χαλανδρίου, καθώς και η «καταγραφή» της από την Αντιτρομοκρατική ως ένα από τα πρόσωπα που επισκέπτονταν το σπίτι. Ωστόσο, η ταυτοποίηση του αποτυπώματος βρίσκεται στον «αέρα», καθώς η επίμαχη σακούλα φέρεται ως «μη παραληφθέν πειστήριο» από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ ο αστυνομικός που την είχε καταγράψει στους «ύποπτους επισκέπτες», παραδέχθηκε κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο ότι δεν την αναγνωρίζει, καθώς άλλη κοπέλα είχε στο μυαλό του ως Καρακατσάνη.

Οι συνήγοροί της έθεσαν υπόψη των δικαστών τα νέα δεδομένα. Παρόλα αυτά, οι δύο από τους τρεις δικαστές του συμβουλίου – η εισηγήτρια εφέτης μειοψήφησε- αποφάσισαν να συνεχιστεί η προφυλάκισή της μέχρι να εξαντληθεί το ανώτατο όριο που θέτει ο νόμος, δηλαδή το 18μηνο (είναι ήδη κρατούμενη 12 μήνες).

Η μία από τους συνηγόρους της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εφημερίδα, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «άδικη, αντιφατική εντελώς και ασύμβατη με το νόμο, την κοινή λογική και την τετράμηνη αποδεικτική διαδικασία, που έχει πλήρως αποδομήσει τις αποδιδόμενες κατηγορίες στην Καρακατσάνη» και τονίζει ότι «είναι λυπηρό να στερείται έτσι αψήφιστα έξι ακόμα μήνες από τη ζωή της μια 20χρονη κοπέλα όταν η αθωότητά της βοά».

Ads

Στο μεταξύ, η δίκη των «Πυρήνων» συνεχίζεται. Το δικαστήριο διέκοψε την ακροαματική διαδικασία για την Πέμπτη μετά το Πάσχα.