Ακολουθούν οι δηλώσεις του στο tvxs.gr

Ads

Στις 18 Δεκέμβρη εγώ με την παρέα μου είχαμε δώσει ραντεβού επί της οδού Ακαδημίας, στη στάση λεωφορείων για Ζωγράφου. Συναντηθήκαμε εκεί, συζητάγαμε…είχε διακοπή της κυκλοφορίας, δεν μπορούσαμε να πάρουμε λεωφορείο και συζητούσαμε για το που θα πάμε.

Αποφασίσαμε να κατευθυνθούμε προς το κέντρο της Αθήνας και δεν προλάβαμε να κάνουμε πενήντα μέτρα όταν δεχθήκαμε αστυνομική επίθεση. Τρομοκρατηθήκαμε, αρχίσαμε να τρέχουμε… Εγώ δυστυχώς συνελήφθησα.

Υπήρχαν και άλλοι πολίτες, υπήρχε και ένας δημοσιογράφος… Δηλαδή τα ΜΑΤ επικεντρώθηκαν σε πολίτες οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο εκείνο και όχι σε άτομα τα οποία έκαναν επεισόδια.

Ads

Οι κατηγορίες μου είναι κατοχή και ρίψη μολότωφ, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τη ρίψη πετρών, μαρμάρων και άλλων σοβαρών αντικειμένων και αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες, δεν μπορούν να στηριχθούν πουθενά εφόσον εγώ δεν είχα καμία σχέση με όλα αυτά. Κατά τον έλεγχό μου, ενώ έφερα ένα σακίδιο δεν υπήρχε τίποτα μέσα, τα ρούχα μου ήταν καθαρά, τα χέρια μου ήταν καθαρά, δεν είχα ίχνη από βενζίνη ή ο,τιδήποτε άλλο… δεν βασίζονται πουθενά. Δύο αστυνομικοί είπαν απλά ότι με αναγνώρισαν. Ότι ήμουν ένας από μία ομάδα δέκα ατόμων περίπου, ο οποίος πρωτοστατούσε στα επεισόδια για τρεις ώρες.

Την Τρίτη βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η οποία λέει ότι παρατείνεται η κράτηση για άλλους έξι μήνες καθώς θεωρούμαι επικίνδυνος για τη δημοκρατία κλπ κλπ

Δηλαδή όλο αυτό, τόσους μήνες μετά, στηρίζεται μόνο στις καταθέσεις των δύο αστυνομικών;

Βέβαια. Τόσους μήνες μετά, ναι.

Αυτή την απειλή πως τη στηρίζουν; Πρέπει να τη στηρίζουν σε κάποια στοιχεία… Είναι δυνατόν να τη στηρίζουν μόνο στις καταθέσεις των αστυνομικών;

Μόνο στις καταθέσεις των αστυνομικών. Οι οποίοι ενώ στις καταθέσεις τους λένε ότι εγώ ήμουν ξεκουκούλωτος…τώρα, στην απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών λένε ότι φορούσα κουκούλα. Το ποινικό μου μητρώο είναι λευκό, είναι καθαρό. Είμαι 31 ετών και δεν είχα κατά το παρελθόν ούτε μία προσαγωγή.

Και η απόφαση για την απεργία πείνας πως προέκυψε;

Ήταν προσωπική απόφαση. Πιστεύω ότι μόνο κατά αυτό τον τρόπο θα αποδειχθεί η αθωότητα μου, εφόσον όποιες διαδικασίες έχουν γίνει κατά το παρελθόν παρέμειναν άκαρπες. Και από το νομικό κομμάτι, και από το προσωπικό το δικό μου και από φίλους που είναι αλληλέγγυοι.

Ζητώ την απελευθέρωσή μου. Τίποτε άλλο. Από την πρώτη στιγμή δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, φωνάζω ότι είμαι αθώος… Γενικά τώρα ότι συμβαίνει σχεδόν εφτά μήνες το βρίσκω παράλογο. Μόνο έτσι θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.

Οι δικηγόροι έχουν πέσει από τα σύννεφα. Προφανώς υπάρχει κάποια προσωπική εμπάθεια, κάποια εμπάθεια στο πρόσωπό μου ώστε να τραβηχτεί τόσο η υπόθεση. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον σε μένα.

Τι αναμένεται… Είναι η δική μου απεργία πείνας η οποία έχει αρχίσει από σήμερα (10 Ιουλίου) και έχει ειδοποιηθεί η διεύθυνση της φυλακής και από εκεί και πέρα κοιτάνε οι δικηγόροι τι μπορεί να γίνει νομικά. Αν θα γίνει κάποια προσφυγή ή αν θα γίνει κάποια νέα αίτηση αποφυλάκισης.