«Πράσινο φως» έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στη πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών κρίνοντας νόμιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Η διαδικασία για πρόσληψη 1.578 εποχικών πυροσβεστών με 5μηνη απασχόληση, την οποία μπορούν να ανανεώνουν για ένα ή δύο έτη ακόμη, μπορεί να ξεκινήσει άμεσα.

Ads

 
Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που εξέτασε το Συμβούλιο της Επικρατείας αφορούσε τον κανονισμό πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στην Πυροσβεστική, ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης.
 
Υπενθυμίζεται ότι το 2003 οι συμβάσεις των εποχικών ήταν 5μηνες και το 2008 είχαν μετατραπεί σε 8μηνες. Οι Σύμβουλοι ωστόσο, κάνουν λόγο για ζήτημα νομιμότητας σε περίπτωση επαναπρόσληψης των ίδιων προσώπων με βάση τους πίνακες του 2003.
 
«Οι παρατάσεις της δυνατότητας επαναπρόσληψης των ίδιων προσώπων με βάση τους πίνακες του έτους 2003, επιτρέπουν, μεν, την αξιοποίηση της εμπειρίας που τα πρόσωπα αυτά έχουν αποκτήσει στην κατάσβεση πυρκαγιών, εμποδίζει, όμως, την ανανέωση του εποχιακού πυροσβεστικού προσωπικού και είναι πιθανόν να δημιουργήσει ζητήματα νομιμότητας, εφόσον συνεχισθεί στο μέλλον», αναφέρουν οι Σύμβουλοι της Επικρατείας στη γνωμοδότησή τους.