Ανοιχτή σε συμμετοχή σε ένα νέο πολιτικό σχηματισμό «που να εκφράζει τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης» δηλώνει η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας παράλληλα πως το ΠΑΣΟΚ «δεν με εκφράζει πια».

Ads

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ, η κ. Διαμαντοπούλου τονίζει συγκεκριμένα πως «χρειάζεται ένα κόμμα που να εκφράζει τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης» αλλά «λείπει αυτός που θα την ενώσει». Προσθέτει πως «φιλοδοξία μου είναι να μπορέσω να συνεισφέρω» σε αυτόν τον νέο πολιτικό σχηματισμό.
 
Κλείνοντας και οριστικά την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνει πως δεν την εκφράζει πια, ενώ κάνει λόγο για έλλειψη ταυτότητας που δύσκολα θα επανακτήσει.
 
«Από το καλοκαίρι δεν συμμετείχα σε καμία διαδικασία του ΠΑΣΟΚ και δεν συμμετέχω. Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει πολύ μεγάλη αδυναμία επανεκκίνησης με τις συγκεκριμένες συνθήκες», τονίζει.
 
Ερωτώμενη εάν είναι η ίδια ΠΑΣΟΚ, απαντά: «Εγώ είμαι όπως εκατομμύρια άνθρωποι που ήταν στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης, που εκφράστηκαν από το ΠΑΣΟΚ για 40 χρόνια, όμως δεν μπορούν να εκφραστούν σήμερα από αυτό το ΠΑΣΟΚ». Σήμερα, όπως επισήμανε, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ταυτότητα στον κόσμο.
 
Στη συνέντευξή της η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τάσσεται και υπέρ της εξόδου της τρόικας από τη χώρα λέγοντας ότι την ενοχλεί η εικόνα του να συνδιαλέγονται ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας με υψηλόμισθους υπαλλήλους. «Τρόικα τέλος», δηλώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «γνωρίζουμε πώς να κάνουμε πολιτική και δεν την χρειαζόμαστε».
 
Κάνοντας την αυτοκριτική της, σημειώνει: «Κούνησα το δάκτυλο στην κοινωνία και έχω ανάγκη τώρα την ταπείνωση».