Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Στρός Καν και Όλι Ρέν για την οικονομική πορεία της Ελλάδας, που όπως υποστήριξαν βρίσκεται «σε καλό δρόμο». «Παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να του βγει η ψυχή του», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιβράβευση για «τα βάρβαρα προαποφασισμένα μέτρα που έχει λάβει και ενθάρρυνση για τα νέα που φέρνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ads

«Οι έπαινοι που έλαβε η κυβέρνηση από τον πρόεδρο του ΔΝΤ και από την ΕΕ αποτελούν επιβράβευση για τα βάρβαρα προαποφασισμένα μέτρα που έχει λάβει και ενθάρρυνση για τα νέα που φέρνει. Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει είναι τόσο αλήθεια, όσο και τα υπόλοιπα που λέει. Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και να δώσει την απάντησή του», τονίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

«Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του Γ. Παπανδρέου αλλά και των νεοαποικιοκρατών κηδεμόνων της τρόικα Όλι Ρεν και Στρος Καν, θυμίζουν την “παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του”», αναφέρει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για την Ελλάδα το δίλημμα δεν είναι μνημόνιο ή πτώχευση, γιατί έχουμε και μνημόνιο και ουσιαστική πτώχευση. Το πραγματικό δίλημμα για την Ελλάδα του 2010 είναι: Ή με την εξυπηρέτηση των τοκοχρεολυσίων και των πιστωτών ή με την επιβίωση και το μέλλον του ελληνικού λαού. Τρίτος ή τέταρτος δρόμος δεν υπάρχουν!», καταλήγει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ads

« Ο “πρωθυπουργός του εξωτερικού” θα είναι το μισό Σεπτέμβριο εκτός Ελλάδος.Στο εσωτερικό δεν ξέρουμε ποιος ασκεί τα καθήκοντά του: Ο κ. Πάγκαλος, ο κ. Ραγκούσης ή ο κ. Χρυσοχοΐδης;…Η Ελλάδα της ασάφειας, της αδράνειας και της αναποτελεσματικότητας», δήλωσε ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης

«Η ελληνική κοινωνία αναμφίβολα χρωστάει στον εαυτό της σημαντικές αλλαγές. Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα να επενδύσουμε επειγόντως στην ταυτόχρονη έξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Οι συνταγές όμως του Δ.Ν.Τ. έχουν επιδεινώσει σε δεκάδες χώρες την κοινωνική συνοχή και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Στη χώρα του κ. Στρος Καν, οποιοσδήποτε γιατρός ευθυνόταν για τέτοιες παρενέργειες, θα είχε προ πολλού εκδιωχθεί από το ιατρικό σώμα», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Παρασκευόπουλος