Συνολικά 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και από την Αθήνα θα επιστρατευτούν για τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν τα συνδικάτα στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι συνθήκες φέτος είναι διαφορετικές σε σχέση με πέρυσι λόγω των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.

Ads

«Η παρουσία των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι διαρκής και τα μέτρα θα κορυφωθούν το Σάββατο όταν θα γίνουν οι κινητοποιήσεις» δηλώνει στο in.gr αρμόδιος αστυνομικός. «Tην ημέρα εκείνη θα γίνονται έλεγχοι και προληπτικές προσαγωγές ατόμων που κρίνονται ύποπτα ενώ θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε όσους επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τις διαδηλώσεις για να δημιουργήσουν επεισόδια» προσθέτει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, στα μέτρα, εκτός από το γνωστό «φραγμό» γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, θα περιλαμβάνονται διακοπές κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επίσης, η αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή και το τριήμερο από τις 8 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έχουν προγραμματιστεί παράλληλες με τη ΔΕΘ εκδηλώσεις με θέμα την οικονομική κρίση.

Ads