Στην αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων προχωρά ο Γιάννης Ραγκούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του απερχόμενου Χάρη Τσιόκα φέρεται να καταλαμβάνει ο επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Αριστείδης Μπουρδάρας. Ο Χ. Τσιόκας, υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του μέσω διαδυκτίου.

Ads

Αφορμή σύμφωνα με δημοσίευματα, στάθηκαν οι αναρτήσεις του γενικού γραμματέα στο Twitter, οι οποίες ελήφθησαν ως επικριτικές για τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Ωστόσο, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Υποδομών, όπως δημοσίευσε το MEGA, οι αιτίες της αντικατάστασης του Χ. Τσιόκα, μάλλον θα πρέπει να αναζητηθούν σε διαφορετικά γεγονότα.

Από τη στιγμή που ο κ. Ραγκούσης ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών η επικοινωνία με τον κ. Τσιόκα γινόταν μέσω mail ή γραπτά σημειώματα. Η σχέση των δύο ανδρών έγινε ακόμη πιο δύσκολη, όταν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του κ. Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί, ο κ. Τσιόκας, ουσιαστικά φάνηκε να μην υπερασπίζεται τη θέση του υπουργού απέναντι στους ιδιοκτήτες ταξί αλλά το διάταγμα που ο κ. Ραγκούσης είχε αρνηθεί να υπογράψει.

Ads

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσιόκας, έμαθε για την αντικατάστασή του μέσω διαδικτύου. Ο ίδιος ζήτησε κάποιες διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για το τι ακριβώς συμβαίνει και όπως είπε, η απάντηση ήταν ότι εντός των ημερών θα ενημερωθεί. Ο κ. Τσιόκας εμφανίζεται διατεθειμένος εφόσον του ζητηθεί παραίτηση να παραιτηθεί καθώς όπως τόνισε σε συνομιλία με δημοσιογράφο του MEGA, είναι από τους πολιτικούς που θέλουν να λύνουν προβλήματα και όχι να προκαλούν.