Αξιωματικοί του Τμήματος Παιγνίων της Ασφάλειας Αττικής ανακάλυψαν πριν από λίγες ημέρες στον χώρο πάρκινγκ στου Ρέντη ιδιωτικούς υπαίθριους παιδότοπους στους οποίους υπήρχαν 18 μηχανήματα τζόγου, γνωστά και ως «κουλοχέρηδες» ή «φρουτάκια» στα οποία έπαιζαν πολλοί από τους συνοδούς μικρών παιδιών.

Ads

Οπως ανέφεραν στο «Βήμα» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «έχουμε ανακαλύψει “κουλοχέρηδες” σε διάφορα μέρη, όπως καφενεία, λέσχες, καταστήματα με διάφορα προϊόντα, αλλά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν είδαμε τα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια σε παιδότοπους». Στη διάρκεια αυτής της έρευνας κατασχέθηκαν ακόμη 59 «γερανοί»- δηλαδή τα μηχανήματα με τη λαβίδα που πιάνουν κουκλάκια, τα οποία θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ. τυχερά παιχνίδια, χωρίς άδεια και συνεπώς παράνομα.

Οπως αναφέρουν αξιωματικοί που χειρίζονται υποθέσεις με τυχερά παίγνια, «αυτού του τύπου οι γερανοί με τα κουκλάκια όπως και εκείνα με τη λαβίδα για ρολόγια και η επονομαζόμενη “σκούπα” με τα νομίσματα φαίνεται ότι σχετίζονται με την ικανότητα του παίκτη να στοχεύσει σωστά με τον μοχλό και να κερδίσει. Στην πραγματικότητα όμως έχουν ένα ειδικό λογισμικό που επιτρέπει να κερδίζει ένας παίκτης κάθε 10-15 φορές. Οι υπόλοιποι έχουν την ψευδαίσθηση ότι έχουν κάνει μια λάθος κίνηση και έχασαν το δώρο. Η τύχη τους όμως είναι προγραμματισμένη και η θλίψη των παιδιών που δεν “άρπαξαν” το δώρο σχετίζεται με προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή».