Κανένας από τους υπόλοιπους υποψήφιους δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό. Στην πλειοψηφία τους είναι γνωστοί μόνο στον εκκλησιαστικό χώρο, ενώ επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου είναι ένας νεαρός θεολόγος, ο Εμμανουήλ Βολουδάκης. Το κόμμα διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Θεσ/νίκη αλλά και Άμφισσα και εκδίδει ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Κοινωνία – Μηνιαία πολιτική ενημέρωση».

Ads

Ο ιθύνων νους της παράταξης είναι ο Βασίλειος Βολουδάκης, ιερέας, προϊστάμενος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στα Πευκάκια αλλά και πατέρας του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου. Οι κύριες θέσεις του κόμματος συνοψίζονται στον τίτλο της ομιλίας του Β. Βολουδάκη «Εκκλησία και πολιτική στην Ελλάδα – Ένα θέμα ταμπού», που έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπό την αιγίδα του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ.

Μεταξύ άλλων, ο Β. Βολουδάκης ανέφερε ότι «ενώ είναι αδιανόητο να υποβιβασθεί ο ιερεύς σε κοσμικό άρχοντα καθ’ ότι ‘‘ιερεύς άρχων, ανίερος’’, η πνευματική εξουσία της εκκλησίας πρέπει να επηρεάζει και να ελέγχει ένα χριστιανικό κράτος. Αυτό, όπως διαπιστώνουμε, έπαψε να ισχύει στην πατρίδα μας από τη δολοφονία του Καποδίστρια..

Ο Καποδίστριας ήταν ο τελευταίος συνειδητός χριστιανός κυβερνήτης, συνεχιστής των αγίων αυτοκρατόρων, που έκανε βίωμά του το βίωμα της αυτοκρατορίας μας, ότι η εκκλησία είναι η ψυχή του γένους και η πολιτεία το σώμα, το οποίο χωρίς την ψυχή του είναι ένα ‘‘πτώμα εξαίσιον’’, όπως κινδυνεύει να γίνει σήμερα. Μετά τον Καποδίστρια, κανείς συνειδητός χριστιανός δεν ανέλαβε την εξουσία στην πατρίδα μας παρά μόνο άνθρωποι που ξηλώνουν σιγά σιγά και χρόνο με το χρόνο τη θεοΰφαντη στολή του Χριστού».

Ads

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κόμματος, υπάρχει ευρεία υποστήριξη από επισκόπους, ηγούμενους, μοναχούς κλπ. όχι όμως και από την επίσημη διοίκηση της Εκκλησίας, που τους ασκεί κριτική. Οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο βήμα για τις εθνικές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Και όπως λένε οι ίδιοι, όλα θα εξαρτηθούν από τη βοήθεια που θα τους δώσουν οι απλοί παπάδες.

Πηγή: Ποντίκι