Τη συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευσης των εκπαιδευτικών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κρατά σε καθεστώς ομηρίας και στρατωνισμού» τους καθηγητές.

Ads

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, στόχος της κυβέρνησης «δεν ήταν, όπως ισχυριζόταν, να γίνουν ομαλά οι εξετάσεις, αλλά να πληγεί το θεμελιώδες δικαίωμα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων, να διεκδικούν με απεργία τα δικαιώματά τους».

Η ΟΛΜΕ κατηγορεί την ίδια ώρα, την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι επιβάλει καταναγκαστικές υποχρεώσεις στους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, με εντολές που διαβιβάζονται μέσω διευθυντών εκπαίδευσης επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα αλλά δεν εμπλέκονται στις εξετάσεις, να παραβρίσκονται με υποχρεωτική παρουσία (χωρίς να έχουν εργασία αφού βρίσκονται εκτός του εργασιακού τους χώρου) από τις 8 πμ μέχρι τις 2 μμ σε άλλα σχολεία ή ακόμα και αθλητικά κέντρα και γήπεδα.

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «εκδικητική και αδικαιολόγητη» την επιβολή αυτής «της εξαναγκαστικής υποχρέωσης», το να υποχρεούνται δηλαδή οι εκπαιδευτικοί σε παρουσία χωρίς έργο σε άλλα κτήρια, καθώς, όπως εξηγεί, αυτό «δεν εξυπηρετεί τις συνήθεις και σε οποιαδήποτε εκδοχή ανάγκες των εξετάσεων και των σχολείων».

Ads

Ζητεί τέλος από το υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, αλλά και τις «παράνομες εντολές» για υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών σε άλλα κτίρια από αυτά στα οποία εργάζονται.