«Θα ερευνηθούν τα πάντα» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens, σημειώνοντας ότι θα ερευνηθεί ακόμα και «η πιθανή ροή μαύρου χρήματος σε κομματικά ταμεία».

Ads

Την ξεκάθαρη θέση πως για το σκάνδαλο της Siemens θα ερευνηθούν τα πάντα, ακόμα και, διατυπώνει o υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “RealNews”.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» αναφέρει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου, ούτε οι πρώην πρωθυπουργοί, ενώ προτάσσει την ανάγκη συναίνεσης την οποία, όπως λέει, έχει ανάγκη ο τόπος. Σχετικά με τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο Γιάννης Ραγκούσης τα χαρακτηρίζει «επιβλαβή» και τονίζει ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2013».

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, δηλώνει ότι αυτό θα γίνει πράξη στην παρούσα Βουλή. «Στόχος της κυβέρνησης είναι ένας εκλογικός νόμος ο οποίος θα ενισχύει την αυτονομία της πολιτικής και την ανεξαρτησία των βουλευτών, απέναντι σε συμφέροντα και την απαλλαγή τους από την πίεση των πελατειακών σχέσεων», τονίζει.

Ads

Αναφερόμενος στην Εξεταστική για την οικονομία που θα καλύψει την περίοδο 2004-09 ανακοινώνει ότι θα συσταθεί, ενώ για τα κινήματα «δεν πληρώνω» που εμφανίζονται σημειώνει «η ευνομία είναι η εγγύηση για τα δικαιώματα των πιο αδύναμων». «Η μικροκομματική καθοδήγηση μιας τέτοιας ανυπακοής υπονομεύει κάθε έννοια ευνομίας και το ίδιο το κράτος δικαίου», δηλώνει ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνοντας πως για την κυβέρνηση «η τήρηση των κανόνων δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Τέλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με την κατάληψη της νομικής από τους απεργούς πείνας, τονίζει πως «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, όπου τα δικαιώματά του τα διεκδικεί κανείς στο πλαίσιο του νόμου». «Ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις», καταλήγει και κατηγορεί όσους ενεπλάκησαν στην κατάληψη της Νομικής, υποστηρίζοντας πως «εξέθεσαν τη χώρα σε έναν ασύλληπτο κίνδυνο».