Αιχμές για την στήριξή του από τη Νέα Δημοκρατία στις αυτοδιοικητικές εκλογές άφησε την Πέμπτη μέσω του Σκάι ο απερχόμενος νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη ΝΔ, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ads

«Ένιωσα τη ΝΔ πολύ κοντά όσο ποτέ, αλλά όχι όσο θα περίμενα» τόνισε χαρακτηριστικά. Για το γεγονός ότι δεν εξελέγη από τον α’ γύρο αναφέρθηκε στην απόφαση του ΛΑΟΣ να μην τον στηρίξει, προσθέτοντας ότι υπάρχουν επαφές με τον κ. Καρατζαφέρη. Ο κ. Ψωμιάδης επιτέθηκε δε στον ανθυποψήφιό του με το ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη.

«Ο κ. Μπόλαρης ως υπουργός χωρίς αρμοδιότητες 10 μήνες δεν έφερε καμία θέση στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε, αναφερόμενος σε διαφημιστικό έντυπο του κ. Μπόλαρη για δημιουργία 50.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ερωτηθείς για το αν η θέση περιφερειάρχη είναι βατήρας γι’ αυτόν είπε ότι «εγώ δεν είμαι αχάριστος (…) δεν είμαι αυτός που θα δημιουργήσω κόμμα, η κοινωνία δημιουργεί τα κόμματα. Θα μείνω στην περιφέρεια». Πρόσθεσε πάντως ότι η ΝΔ θα πρέπει να περάσει μήνυμα στην κοινωνία σύντομα.

Ads

Στις δηλώσεις Ψωμιάδη απάντησε ο υποψήφιος περιφέρειαρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης. «Επί δύο μήνες δεν έκανα τίποτε άλλο από το να αναδεικνύω τις δυνατότητες που περιέχει η περιοχή μας, να καταθέτω προγράμματα. Στις ηλικίες 18 – 25 έχουμε εκρηκτική ανεργία».

«Ο κ. Ψωμιάδης είχε μηδενική παρέμβαση για την τουριστική στήριξη του νομού Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη μπορούμε να έχουμε κέντρο κρουαζιέρας από τα Βαλκάνια στο Αιγαίο με δεκάδες χιλιάδες διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη».

Πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει πρόταση για την τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσω του ΕΣΠΑ και εγκάλεσε τον κ. Ψωμιάδη για μεμψιμοιρία.

Απέδωσε το δυσμενές γι΄ αυτόν εκλογικό αποτέλεσμα στη διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης και προέβλεψε ότι την προσεχή Κυριακή θα υπάρξει κινητοποίηση των ψηφοφόρων.