Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα το απόγευμα ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των καθηγητών. Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος.  

Ads

 
Εκπαιδευτικοί ντυμένοι με στρατιωτικές στολές και με φιμωμένα τα στόματα κρατούσαν ένα πανό με το σύμβολο της Χούντας και τη φράση «Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων». Στην κεφαλή της πορείας υπήρχε και ένα χάρτινο τανκ (φωτογραφία).  Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενοι του Μετρό και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό. 

Συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση πραγματοποίησε στο κέντρο της Αθήνας και το ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση παρευρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος. «Δεν θα επιτάξουμε τα όνειρα μας στην σύγχρονη σκλαβιά», αναφέρει πανό του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη από την ΕΛΜΕ. (Βίντεο από το thesstoday.gr). Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον αυταρχισμό και τη συνταγματική εκτροπή», τα μέλη των ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στο σημείο έφτασαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Οι διαδηλωτές συγκρότησαν κοινή πορεία που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις από τις τοπικές ΕΛΜΕ. (*Βίντεο από Πάτρα, Πρέβεζα, Καλαμάτα) 


 

* Κεντρική Φωτογραφία από τη σελίδα του Facebook Antirresies Syneideses
* Φωτογραφίες από το Fosphotos των Αλέξανδρου Κατσή και Παναγιώτη Τζάμαρο

Ads