Ανασφάλιστα κυκλοφορούν περίπου 1.000.000 αυτοκίνητα, με τους οδηγούς να αδυνατούν να πληρώσουν τα καταβάλουν τα ασφάλιστρα, με αποτέλεσμα να μην ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους. Υπολογίζεται ότι το τελευταίο διάστημα το ποσοστό των ανασφάλιστων ΙΧ έχει αυξηθεί πάνω από το 17%.

Ads

Στη διάρκεια συνάντησης υψηλόβαθμων στελεχών της Εθνικής Ασφαλιστικής με δημοσιογράφους, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», έγινε λόγο για ποσοστό ανασφάλιστων ΙΧ που «βαίνει αυξανόμενο».

Στην Ελλάδα σήμερα υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν μεταξύ 5,5-6 εκατομμύρια οχήματα. Μετά τις μαζικές παραδόσεις των πινακίδων στις εφορίες από ιδιοκτήτες ΙΧ για να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, σειρά έχει η μη ανανέωση των ασφαλιστήριων συμβολαίων.

Σε τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Λεωνίδας Θεόκλητος σημείωσε πως ζούμε σήμερα μια ζοφερή πραγματικότητα και τόνισε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι καταστροφική για τα ασφαλιστικά ταμεία, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις τράπεζες.

Ads

Ο κ. Θεόκλητος προέβλεψε «λουκέτα» σε μικρομεσαίες ασφαλιστικές εταιρείες, όπως και συγχωνεύσεις μεταξύ εταιρειών προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που φέρνει η οδηγία Solvency II. Διευκρίνισε τέλος ότι η Εθνική Ασφαλιστική ούτε πωλείται, ούτε πρόκειται να προχωρήσει σε εξαγορές.