«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2011» υποστήριξε ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για το Προσχέδιο Προϋπολογισμού.

Ads

«Υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ανακοινωμένα μέτρα και η διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι μέσα στο 2010 δεν θα υπάρχουν άλλα μέτρα. Αυτό είναι δεδομένο», δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής.

Ο Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για πιθανή αύξηση του ΦΠΑ ή του πετρελαίου θέρμανσης, υποστήριξε ότι «συζητούνται και προσδιορίζονται οι εναλλακτικές λύσεις», ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου για το 2011.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό είπε ότι «η κυβέρνηση για πρώτη φορά συντάσσει προϋπολογισμό με βάση πραγματικά στοιχεία και διαφορετικό μοντέλο, ώστε να μπει τάξη στα δημοσιονομικά της χώρας, να υπάρχουν λεπτομερείς εκθέσεις στοιχείων κάθε τρίμηνο, η Βουλή να ελέγχει όλα τα στοιχεία για τους φορείς του Δημοσίου και να υπάρχει τριμελής επιτροπή σε κάθε υπουργείο – όπως γινόταν ήδη μέσα στο 2010 – που θα παρακολουθεί όλα τα στοιχεία της υλοποίησης του προϋπολογισμού.»

Ads

Αναφορικά με τη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την περαίωση, ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι «η κυβέρνηση τους θεωρεί και τους αντιμετωπίζει ως αυτόνομες πολιτικές προσωπικότητες, προσθέτοντας ότι αυτές οι συζητήσεις είναι το «οξυγόνο της πολιτικής ζωής», ενώ υποστήριξε ότι «δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας».

Σχετικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου τόνισε ότι είναι «αυτονόητό πως υπάρχει ζημιά του δημοσίου από το σκάνδαλο». Επικαλέστηκε μάλιστα και τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, ο οποίος εκτίμησε ότι «υπήρξε πολλή μεγάλη ζημία».

Επιπλέον, εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, ενώ εξέφρασε την απορία του «πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί μετά από τόσα χρόνια φυγομαχίας να ανακαλύψει αυτό το καινούριο εύρημα ότι δεν υφίσταται ζημία του δημοσίου» και τόνισε ότι «προσπάθησε να επενδύσει με πλαστά διλήμματα το μέγεθος της φυγής της από τις επιτροπές». «Είναι δεδομένη και προκλητική και η ζημία του δημοσίου και η στάση της ΝΔ», κατέληξε.

«Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης είναι προεκλογικό τέχνασμα. Εκτός από τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο έχουν και άλλα προαποφασισμένα. Μόνο αν ο λαός τους αναγκάσει, με την πάλη και την ψήφο του δεν θα τα προχωρήσουν. Για αυτό πρέπει να υπερψηφίσει τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ και να αναπτύξει τη κοινή αγωνιστική πάλη για τα δικαιώματά του», τονίζει σε ανακοίνωση το ΚΚΕ.