Ως «απαράδεκτη» επιστρέφουν οι δάσκαλοι την επιστολή που τους έστειλε χθες η υπουργός Παιδείας, για να προτείνουν τρόπους αναπλήρωσης του διδακτικού χρόνου που έχει "χαθεί", λόγω καταλήψεων ή απεργιών.

«Αντί άλλης απαντήσεως η εισήγηση μου προς το Δ.Σ. της Διδασκαλικής ομοσπονδίας», λέει ο πρόεδρος των δασκάλων, Κ. Μαντάς, «θα είναι η επιστροφή της επιστολής ως απαράδεκτης, γιατί αν μη τι άλλο ξεχειλίζει από υποκρισία».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, επισημαίνει: «Η υπουργός Παιδείας, με την επιστολή που απέστειλε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ανακάλυψε τον «ένοχο» για την απώλεια διδακτικών ωρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που πραγματοποίησαν φέτος οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και όχι στα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν, με ευθύνη της, από την αρχή της χρονιάς στα σχολεία. Η αποστολή της επιστολής σήμερα, που οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες πήραν απόφαση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 του Μάρτη, καθόλου τυχαία δεν είναι και έχει ως στόχο τον εκφοβισμό των συναδέλφων και τη συκοφάντηση του κινήματος των εκπαιδευτικών».

Στην χθεσινή επιστολή της η Α. Διαμαντοπούλου, ανέφερε: «Παρακαλώ να προτείνετε στο υπουργείο Παιδείας έως την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Μαρτίου, τρόπους αναπλήρωσης των μαθημάτων, προκειμένου από κοινού να βρούμε λύση προς όφελος των μαθητών. Σέβομαι τους αγώνες του κλάδου σας και κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα για αγώνα, είμαι βέβαιη όμως πως συμφωνείτε ότι τις επιπτώσεις τους δεν πρέπει και δεν μπορούν να τις υφίστανται οι μαθητές. Ας συμφωνήσουμε στο ότι τόσο το υπουργείο, όσο και οι εκπαιδευτικοί συνδικαλιστικοί φορείς ασπάζονται την αρχή 'ούτε μια ώρα χαμένη, ούτε για ένα παιδί».