«Ανάξιο σχολιασμού», γιατί «πραγματικά, εκθέτει την Ελλάδα ολόκληρη και τους Έλληνες πολίτες», χαρακτήρισε, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, το εξώφυλλο γερμανικού περιοδικού, που απεικονίζει την Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί χυδαία, φέροντας, ως λεζάντα, τη φράση «απατεώνες στην ευρωοικογένεια».

Ads

«Θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τα δημοσιεύματα είναι δημοσιεύματα, τα κρίνει ο αναγνώστης, δεν είναι θέμα σχολιασμού της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής, επισημαίνοντας παράλληλα, πως «εμείς, ως ελληνική πολιτεία, με τους χειρισμούς της διακυβέρνησης της ΝΔ δώσαμε τις αφορμές, ώστε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον να μην έχουμε την καλύτερη φήμη και υπόληψη σήμερα».

Σχετικά με την πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής να καλέσει τον Γερμανό πρέσβη για εξηγήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Πετσάλνικος εκφράζει τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και πως «εκείνο που υπάρχει, ως ατμόσφαιρα στα ΜΜΕ, είναι ότι κάποιοι συντηρητικοί πολιτικοί της Γερμανίας περνούν ένα τέτοιο κλίμα, το οποίο πρέπει να αναστρέψουμε».