Νέο διατροφικό σκάνδαλο, έφερε στο φως της δημοσιότητας η Νομαρχία Πειραιά, μέσα στις γιορτές. Συνολικά 3,7 τόνους ακατάλληλων κρεάτων κατέσχεσε η Νομαρχία από εταιρεία που λειτουργεί στην παλιά κρεαταγορά του Ρέντη.

Ads

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν, 1.500 κιλά σφάγια θηραμάτων, κυρίως αγριογούρουνου, με δυσδιάκριτες, ελλιπείς σημάνσεις ή και πλήρη έλλειψη σφραγίδας, 1.200 κιλά αλλοιωμένης γαλοπούλας, 900 κιλά σφάγια αγριογούρουνου, 120 κιλά σφάγια μοσχάρι και 15 κιλά σφάγια αρνιού με δυσδιάκριτες, ελλιπείς σημάνσεις. Σύμφωνα με του κτηνίατρους που κατάσχεσαν τα κρέατα, υπήρχαν αλλοιώσεις ή έφεραν δυσδιάκριτες ή και ελλιπείς σημάνσεις από σφραγισμένο κατάστημα και φορτηγό ψυγείο της εταιρείας.

Στο μεταξύ, η Νομαρχία Πειραιά πληροφορήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό ότι σημειώθηκαν περιστατικά δηλητηριάσεων μετά από κατανάλωση κατεψυγμένου γεμιστού ρολού κοτόπουλου που είχε προμηθευτεί από τη συγκεκριμένη, κι ότι οι εργαστηριακές αναλύσεις, οι οποίες έδειξαν σαλμονέλα!

Για την υπόθεση η Νομαρχία Πειραιά κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πειραιά και θα προχωρήσει και στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Ads