Σήμερα, Παρασκευή εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ εναντίον της οργάνωσης Greenpeace, ζητώντας την οριστική απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα.

Ads

Ειδικότερα, με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΔΕΛΤΑ εναντίον της Greenpeace, ζητεί την οριστική απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα. Ο Οδηγός Καταναλωτών ίσως να αποσυρθεί οριστικά, αν υπάρξει ανάλογη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία δεν εκδίδεται αυθημερόν αλλά ενδέχεται να καθυστερήσει έως και 3 μήνες.

Σύμφωνα με την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο Οδηγός Καταναλωτών της Greenpeace δεν αποσύρεται, όμως το όνομα της ΔΕΛΤΑ προσωρινά παραλείπεται από αυτόν, στην ιστοσελίδα της Greenpeace, μέχρι την σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Greenpeace επισημαίνει ότι «η σήμανση στη συσκευασία βασικών προϊόντων διατροφής ευρείας κατανάλωσης, όπως το γάλα, είναι ευθύνη της κάθε εταιρίας απέναντι στην κοινωνία γιατί αποτελεί απαραίτητη απόδειξη αξιοπιστίας και διαφάνειας προς τους καταναλωτές. Η σήμανση σε καμία περίπτωση δεν αντιβαίνει στη νομοθεσία της χώρας μας εφόσον ανταποκρίνεται στην αλήθεια και αποτελεί αναντίρρητο δικαίωμα του καταναλωτή. Δεδομένου ότι είναι σίγουρη η ΔΕΛΤΑ για την καθαρότητα των προϊόντών της μπορεί και οφείλει, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, να εντάξει στις συσκευασίες της θετική σήμανση για τη μη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών».

Ads