Οι Γιάννης Μιχελάκης και Σίμος Κεδίκογλου από τη ΝΔ τάχθηκαν υπέρ μίας οικονομικά ανεξάρτητης ΕΡΤ, με ποιοτικά χαρακτηριστικά και αναπτυξιακό ρόλο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον Υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο, με τον οποίο συζήτησαν τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη δημόσια τηλεόραση.

Ads

Οι κκ. Μιχελάκης και Κεδίκογλου ζήτησαν διευκρινίσεις για το μέλλον των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών και πιο συγκεκριμένα για τους σταθμούς που βρίσκονται στην παραμεθόριο, ενώ επανέλαβαν την αντίθεση της ΝΔ στη διατήρηση του ανταποδοτικού τέλους στο ακέραιο που καταβάλουν οι πολίτες, όταν «συρρικνώνονται οι υπηρεσίες που παρέχει η ΕΡΤ».

Για το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ είπαν πως υπάρχει η δυνατότητα να εμπλουτιστεί ανέξοδα, με τουριστικά και πολιτιστικά προγράμματα, παρουσίαση ελληνικών προϊόντων και επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα. «Στη σημερινή δυσκολότατη συγκυρία πρέπει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η εξωστρέφεια της οικονομίας μας και η ΕΡΤ με τα δορυφορικά της προγράμματα μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα, σε συνεργασία και με τα αρμόδια υπουργεία», υπογράμμισαν.