Τα σχολεία του Ασβεστοχωρίου και Χορτιάτη Θεσσαλονίκης κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τα χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης εφευρίσκοντας έναν εύστοχο τρόπο: με μία κρεμασμένη θηλιά στο λαιμό τους θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων.

Ads

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 11 π.μ, τα παιδιά όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια ,λύκεια) θα παρελάσουν έχοντας κρεμασμένη μια θηλιά στο στήθος ενώ με την ίδια θηλιά οι γονείς τους θα στέκονται δίπλα τους. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χορτιάτη, στον οποίο ανήκει και το δημοτικό διαμέρισμα Ασβεστοχωρίου, αποφάσισε με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για ακόμη μία φορά για τις ελλείψεις σε στέγαση αλλά και για την ευρύτερη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, που σφίγγει όλο και περισσότερο την θηλιά στο λαιμό μαθητών και δασκάλων

Ο Δήμος Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, με τα 14 σχολεία του εκπέμπει εδώ και πολύ καιρό μηνύματα για βοήθεια έχοντας προβεί σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου τον Νοέμβριο, έχοντας κατασκηνώσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καταθέτοντας ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντινομάρχη τον Δεκέμβριο. Στην τωρινή ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων υπενθυμίζουν τα άλυτα προβλήματά τους όπως ότι ο δήμος νοικιάζει καταστήματα και τα μετατρέπει σε τάξεις και ότι οι αίθουσες είναι χωρισμένες με γυψοσανίδες. Επίσης, πολλές από τις αίθουσες στεγάζονται σε κοντέινερ, ενώ τα σχολεία της περιοχής δεν χαρακτηρίζονται ως τα πλέον κατάλληλα για τη διεξαγωγή των μαθημάτων. Τέλος, ο σύλλογος επισημαίνει την έλλειψη ελεύθερων χώρων και εκπαιδευτικού υλικού καθώς και την καθυστέρηση στην αποπεράτωση νέων σχολείων.

Όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους «…γνωστές και οι δεσμεύσεις , γνωστές και οι υποσχέσεις. Αποφασισμένοι λοιπόν οι γονείς , κρεμάμε τη θηλιά στο στήθος των παιδιών μας διαμαρτυρόμενοι για πολλοστή φορά.»

Ads