Ο μικρός αμερικάνικος εκδοτικός οίκος Quirk Books, θέλοντας να τιμήσει την 100η επέτειο του θανάτου του μεγάλου συγγραφέα Λέων Τολστόϊ, θα εκδώσει ένα βιβλίο βασισμένο εξ ολοκλήρου στην κλασική τραγική ιστορία αγάπης του Ρώσου συγγραφέα, «Άννα Καρένινα», με την ιδιομορφία πως τη θέση των πρωταγωνιστών θα πάρουν ανθρωπόμορφα ρομπότ.

Ads

Ο εκδοτικός οίκος μετά την απροσδόκητη επιτυχία που είχε με τα «Pride and Prejudice και το «Zombies», θα διανθίσει το αρχικό κείμενο του μυθιστορήματος με δράση επιστημονικής φαντασίας για να δημιουργηθεί μια ενισχυμένη έκδοση της κλασικής ιστορίας σε έναν κόσμο ρομπότ, cyborgs, και διαστημικού ταξιδιού.

Ακριβώς όπως και η πρωτότυπη ιστορία η νέα εκδοχή θα ακολουθεί τις ιστορίες της Anna και του Vronsky, αλλά αντί για τη Ρωσία του 19ου αιώνα19η Ρωσία, αυτοί οι χαρακτήρες ζουν σε έναν κόσμο γεμάτο ανδροειδή και στοιχειωδών μηχανικών συσκευών.

«Όταν αυτές οι χάλκινες μηχανές αρχίζουν να επαναστατούν ενάντια στους αφέντες-ανθρώπους, οι χαρακτήρες μας πρέπει να προβάλουν αντίσταση χρησιμοποιώντας στοιχεία της τέχνης και της τεχνολογίας του 19ου αιώνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οίκου.

Ads

Από την άλλη πλευρά ο Αμερικάνος ποιητής, μυθιστοριογράφος και κριτικός Jay Parini δηλώνει πως: «Ο Τολστόϊ, θα είχε τρομοκρατηθεί βλέποντας τη δουλειά του να παραποιείται στο βωμό της διασκέδασης. Δεν ήταν άνθρωπος που είχε αίσθηση του χιούμορ κάτι που αποδεικνύουν τα τελευταία δοκίμιά του.

Ωστόσο ο Parini ελπίζει πως το συγκεκριμένο βιβλίο θα προτρέψει όποιον το διαβάσει να ανατρέξει και στην πρωτότυπη ιστορία. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου με τίτλο «Android Karenina» και αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: Guardian