Έκθεση αφιερωμένη στο διάσημο Αμερικανό συγγραφέα Ερνεστ Χέμινγουει πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Οκτωβρίου με όνομα «Ernest Hemingway: From Life to Fiction (Ernest Hemingway: Από τη ζωή στο έργο)» στο πλαίσιο διοργάνωσης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Ads

Ο Χέμινγουε»ι ταξίδεψε όλον τον κόσμο, συμμετείχε στους δύο παγκοσμίους πολέμους, εμπνεύστηκε από τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής και λάτρεψε την Κούβα. Ο ίδιος το 1961 έδωσε τέλος στη ζωή του, σε ηλικία 64 χρόνων εξαιτίας της αμνησίας που τον είχε προσβάλλει τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο κοσμογυρισμένος Χέμινγουεϊ παντρεύτηκε 4 φορές, έζησε μία έντονη ζωή γεμάτη δυνατές ιστορικές συγκινήσεις ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει στο κουβανικό ραδιόφωνο «Η συγγραφή, στις καλύτερες στιγμές της, είναι μια μοναχική ζωή». Ο διάσημος συγγραφέας που επηρέασε με το έργο του την αμερικανική και την παγκόσμια λογοτεχνία δε μπόρεσε λόγω ασθένειας να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας που δόθηκε για το βιβλίο του «Ο Γέρος και η θάλασσα» το 1954.

Οι φωτογραφίες που θα βρίσκονται στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επίσης μπορεί κανείς να βρει σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό και αρχειακό υλικό από το Μουσείο της Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ.

Ads

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο Κολωνάκι και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.