Η βραδιά για την ευρωπαϊκή προοπτική του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι από τις πλέον σημαντικές της περιόδου. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης δίνουν κρίσιμα παιχνίδια τα αποτελέσματα των οποίων θα επιδράσουν σε μεγάλο ποσοστό στην πρόκρισή τους ή όχι στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ads

Δεύτερη πρόκληση και δεύτερη έξοδος για την ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο. Η Άντερλεχτ των προβλημάτων είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει με κέρδη – ή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες – η ΑΕΚ και να αξιοποιήσει την «αύρα» από την αλλαγής της τεχνικής ηγεσίας και την πολύ μεγάλη νίκη στο «Βικελίδης». Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Μανωλά, θα ξεκαθαρίσει το πρωί της Πέμπτης, οπότε θα φανεί αν μπορεί να τον υπολογίζει ο Ισπανός για το βραδινό παιχνίδι (20.00).

Με μεγάλους απόντες τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τον Πάμπλο Γκαρσία, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να ανατρέψει την κακή του ψυχολογία από τη σειρά των αρνητικών αποτελεσμάτων, την απομάκρυνση του Δερμιτζάκη και το επεισόδιο με τον Ουρουγουανό. Η καλή ως τώρα ευρωπαϊκή του πορεία περιλαμβάνεται στα «συν» του «Δικέφαλου» απέναντι στη Βιγιαρεάλ (22.05).

Ο Άρης με όπλο την πύρινη ατμόσφαιρα στο «Κλ. Βικελίδης» θα προσπαθήσει να πετύχει ό,τι και με την κάτοχο του τροπαίου, την Ατλέτικο Μαδρίτης: μια νίκη επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν που θα τον φέρει πολύ πιο κοντά στην επόμενη φάση του Γιουρόπα. Και για τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, αλλά πολύ θετικό στοιχείο αποτελεί η επιστροφή του Ρουίζ (22.05).

Ads

Πηγή: Sportdog.gr