Πηγή: Sport24.gr

Ads

Με 4-4-2 και τον Μάρτινς στην αρχική ενδεκάδα θα αντιμετωπίσει απόψε τον Παναθηναϊκό η Ρουμπίν Καζάν σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κούρμπαν Μπερντίεφ φαίνεται να εγκαταλείπει σήμερα το βράδυ στο “Τσεντράλνι” το αγαπημένο του 5-4-1 καθώς θέλει να δώσει πιο επιθετικό τόνο στην ενδεκάδα με την τοποθέτηση του Ομπαφέμι Μάρτινς δίπλα στον Σεργκέι Κορνιλένκο.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Ρωσίας, ο τεχνικός της Καζάν ποντάρει τα ρέστα του στο αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού παίζοντας το χαρτί του ταχύτατου Νιγηριανού στράικερ τον οποίο θα ξεκινήσει από την αρχή, σε αντίθεση με τον αγώνα του ΟΑΚΑ.

Ads

Στο 4-4-2 το οποίο έχει στο μυαλό του ο Μπερντίεφ, η πιθανή ενδεκάδα είναι: Ριζικόφ (τερμ.), Κουζμίν, Μποκέτι, Νάβας, Ανσάλντι (άμυνα), Εντουάρντο, Νομπόα, Μουράφσκι, Κασάεβ (κέντρο) και Μάρτινς, Κορνιλένκο (επίθ).

Νιόπλιας: “Αλλο ματς από αυτό με Ολυμπιακό”

Για την ιδιαιτερότητα του αγώνα με την Ρουμπίν Καζάν και την διαφορά με την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό μίλησε ο Νίκος Νιόπλιας. Ο τεχνικός των “πράσινων” γνωρίζει πως η ομάδα του χρειάζεται την νίκη ωστόσο δεν “άνοιξε” τα χάρτια και δεν απάντησε αν θα χρησιμοποιήσει 3 κεντρικούς αμυντικούς.

Χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του εμφανίστηκε ο Νίκος Νιόπλιας στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Τρίτης (19:30) με την Ρουμπίν Καζάν. Ο Ελληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του θα αγωνιστεί για την νίκη ωστόσο φάνηκε να εννοηθεί πως αν δεν συμβεί αυτό οι “πράσινοι” θα κυνηγήσουν την ισοπαλία.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε ο Κοζανίτης τεχνικός των “πράσινων” από το παγωμένο Καζάν:

– Η ομάδα της Ρουμπίν έπαιξε νωρίτερα για να ξεκουραστεί. Εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι αντίστοιχο;

“Όσα χρόνια θυμάμαι δεν έχουν γίνει αλλαγές απλά αντί για Κυριακή παίζουμε Σάββατο. Η Ρουμπίν έπαιξε αντί για Κυριακή εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό γιατί δεν έχει γίνει στην Ελλάδα.”

– Μπορεί να σας επηρεάσει ο καιρός;

“Εντάξει δεν είναι και πολύ κακός. Κρύο κάνει δεν έχει ούτε χιόνι ούτε βροχή αλλά δεν θα παίξει και τόσο μεγάλο ρόλο. Από τη στιγμή που δεν είναι παγωμένο το γήπεδο δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά.”

– Τι να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό;

“Να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.”

– Ποιο είναι το καλό αποτέλεσμα;

“Το καλύτερο είναι η νίκη και το επόμενο η ισοπαλία.

– Με την ισοπαλία ο Παναθηναϊκός θα μείνει στους δύο βαθμούς και αποχαιρετά την ιστορία μήπως θα πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη;

“Θέλουμε να κερδίσουμε αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στο ματς και να κάνουμε επιθέσεις χωρίς μυαλό. Το καλύτερο αποτέλεσμα είναι η νίκη.”

– Η γνώμη σας για την Ρουμπίν Καζάν;

“Είναι καλή ομάδα το ξέραμε και από πριν. Θεωρώ ότι θα είναι ακόμα πιο δυνατή, θα διψάει να περάσει έχει χάσει το πρωτάθλημα και έχει ως μοναδικό στόχο πλέον τη πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.”

– Να περιμένουμε σύστημα με τρία στόπερ ή μια τακτική όπως με τον Ολυμπιακό;

“Είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με τον Ολυμπιακό άρα θα πρέπει να σχεδιάσουμε κάτι καινούριο, λογικό είναι αυτό.”

– Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα πρωτεύουσας. Σας επηρεάζει η επαρχία;

“Όχι. Ίσα-ίσα η φιλοξενία πολύ καλή, το ξενοδοχείο πολύ καλό και θα πρέπει να είναι περήφανοι για την πόλη τους και την ομάδα τους που είναι πρωταθλήτρια Ρωσίας τα τελευταία δύο χρόνια.”

– Έχετε κάνει τεχνική ανάλυση στον αντίπαλο;

“Δεν νομίζω να έχει να κρύψει κάποιος κάτι. Όλοι γνωρίζουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία των δύο ομάδων. Παίζει ρόλο και η μέρα που θα βρεθείς. Βλέπουμε παιχνίδια γιατί δείχνει η τηλεόραση και πιστεύω ότι και το δικό τους τιμ παρακολουθεί τα ματς τα δικά μας.”

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι συνέχισαν να πιέζουν στην ερώτηση και ο Ελληνας τεχνικός απάντησε:

“Γιατί θα πρέπει να αναλύσουμε τι κάνουμε; Τους ξέρουμε απέξω και αυτοί μας ξέρουν. Γνωρίζουμε όλους τους παίκτες και αυτοί μας ξέρουν. Η τεχνολογία σε φέρνει πιο κοντά. Τι θέλετε να ακούσετε; Ποιος είναι ο Μάρτινς, ο Κασάεφ και ο Κορνιλένκο; Η τεχνολογία σε φέρνει πιο κοντά. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει κάτι. Είναι καλή ομάδα η Ρουμπίν. Ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο και όχι σε πρόσωπα. Είναι ομάδα.”

– Με την ψυχολογία στα ύψη μπορεί να σας επηρεάσει κάτι;

“Το ματς μπορεί να επηρεαστεί από το οτιδήποτε. Πριν ξεκινήσει, όμως από τίποτα.”

– Διαβάσαμε ότι μπορεί να παίξει ο Παναθηναϊκός με τρεις στόπερ έχετε κάτι τέτοιο στο μυαλό σας;

“Τι πρέπει να πω. Τι σχέση έχει αν παίξουμε με τρεις στόπερ. Μην στεκόμαστε στο πως θα παίξουμε. Μετράνε όλα. Αν είσαι καλά στημένος στο παιχνίδι. Αν βρεθούν σε καλή μέρα οι παίκτες. Υπάρχουν δυνατά και αδύνατα στοιχεία σε κάθε ομάδα. Και στο πρώτο ματς είδαμε καλά πράγματα, είδαν και αυτοί και δεν είναι τυχαία ομάδα. Είναι μια ομάδα που δεν την έχει κερδίσει η Μπαρτσελόνα.”