Μία ανάσα από την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League βρίσκεται η Γιουβέντους, καθώς νίκησε με 3-0 την Σέλτικ στην Γλασκώβη. Φανερή η απουσία του Γιώργου Σαμαρά για τους Σκωτσέζους.

Ads

 

Η Γιουβέντους νίκησε με 3-0 την Σέλτικ μέσα στο “Σέλτικ Παρκ” της Γλασκώβης και η ρεβάνς φαντάζει τυπική διαδικασία στο Τορίνο για την πρόκριση στους “8”.

Αλεσάντρο Μάτρι, Κλάουντιο Μαρκίζιο και Μίρκο Βούτσινιτς πέτυχαν τα γκολ των Ιταλών, ενώ για τους Σκωτσέζους ήταν ολοφάνερη η απουσία του Γιώργου Σαμαρά.

Ads

Ο Έλληνας άσος προέρχεται από τραυματισμό, ο Νιλ Λένον τον περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε στην εξέδρα.

Σέλτικ – Γιουβέντους 0-3

 
Σκόρερς: 3′ Μάτρι, 77′ Μαρκίζιο, 83′ Βούτσινιτς
Γήπεδο: “Σέλτικ Παρκ”, Γλασκώβη
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)

Ιδανικά ξεκίνησε την αναμέτρηση η Γιουβέντους στην Γλασκώβη, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Αλεσάντρο Μάτρι (γρηγορότερο γκολ της “Γιούβε” σε νοκ-άουτ ματς του Champions League).

Ο Άμπροουζ έκανε λάθος υπολογισμό και ο Μάτρι βγήκε τετ-α-τετ με τον Φόρστερ, πρόλαβε να τον πλασάρει και να σκοράρει, καθώς ο Γουίλσον έδιωξε αφού είχε περάσει η μπάλα την γραμμή.

Εν συνεχεία ο Κλάουντιο Μαρκίζιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και αρχικά το γκολ είχε χρεωθεί σε αυτόν, αλλά αργότερα η UEFA το χρέωσε στον Αλεσάντρο Μάτρι.

image

Η πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για τους Σκωτσέζους ήρθε στο 10′ με τον Κόμονς να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Μπουφόν να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.

Στο 38′ Λίχτσταϊνερ και Χούπερ τσακωνόντουσαν σαν τα… κοκόρια στην περιοχή για καλύτερη θέση στο κόρνερ και τελικά ο Γουίλσον πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα μπλόκαρε το σουτ του Κόμονς.

image
 

Το δεύτερο ημίχρονο
Η Γιουβέντους στο δεύτερο ημίχρονο είχε στόχο απλά να κρατήσει το 0-1 και αν έχει το 2ο γκολ… ήρθε (τελικά πέτυχε 3).

Η μοναδική ευκαιρία, όχι σπουδαία, που κατάφερε να κάνει η Σέλτικ ήταν στο 62′ όταν μετά από σέντρα του Μαλγκρού από αριστερά ο Άμπροουζ πήρε την κεφαλιά (σκαστή) και ο Μπουφόν μπλόκαρε.

Αφού στο 3ο λεπτό ο Μαρκίζιο τελικά δεν χρίστηκε σκόρερ, το έκανε στο 77′, δίνοντας προβάδισμα με 2-0 στους Ιταλούς.

Ο διεθνής μέσος μετά από πάσα του Παντοΐν έκανε το “ένα-δύο” με τον Αλεσάντρο Μάτρι και αφού με εξαιρετική ντρίμπλα απέφυγε τον Γουίλσον, εκτέλεσε τον Φόρστερ για 0-2.

image
 
Το 0-3 για τους “μπιανκονέρι” ήρθε στο 83′ με τον Μίρκο Βούτσινιτς να σκοράρει με κοντινό πλασέ, έπειτα από την ασίστ του Μαρκίζιο, ο οποίος πήρε την μπάλα μετά το λάθος του Άμπροουζ (τον πίεσε ο Παντοΐν).

Αυτό ήταν το 700ό γκολ της Γιουβέντους στην Ευρώπη και έγινε έτσι η πρώτη ιταλική ομάδα που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό.

Ο Νικολά Ανελκά έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της “Γιούβε”, μπαίνοντας στο ματς στο 86′ και ισοφάρισε το ρεκόρ του Ιμπραχίμοβιτς, καθώς έχει πλέον παίξει στο Champions League με 6 διαφορετικές ομάδες.

ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Λούστιγκ (59′ Μάθιους), Γουίλσον, Άμπροουζ, Ισαγκίρε, Ουανιάμα, Σκοτ Μπράουν (80′ Καγιάλ), Μαλγκρού, Φόρεστ, Κόμονς (73′ Γουάτ), Χούπερ.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Μαρτίν Κάσερες, Πίρλο, Βιντάλ, Μαρκίζιο, Λίχτσταϊνερ, Πελούζο (69′ Παντοΐν), Μάτρι (81′ Πογκμπά), Βούτσινιτς (86′ Ανελκά).

 

Πηγή: sport 24