Ads

Με γκολ του Γκόραν Πάντεβ στο 88′ η Ίντερ νίκησε με 3-2 την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο και με σπουδαία ανατροπή πέρασε στην επόμενη φάση, πληγώνοντας ξανά τους Βαυαρούς μετά τον περσινό τελικό. Με δύο γκολ του Χαβιέρ Ερνάντες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-1 την Μαρσέιγ στην Αγγλία και πέρασε στους “8”, αν και αγχώθηκε από το αυτογκόλ του Μπράουν στο 82′.


Μάντσεστερ Γ. – Μαρσέιγ 2-1

Το ενδεχόμενο της παράτασης στο “Ολντ Τράφορντ” αποκλείστηκε μόλις στο 5′, καθώς ο Χαβιέρ Ερνάντες άνοιξε το σκορ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γουέιν Ρούνεϊ ήταν ο δημιουργός, καθώς έβγαλε μόνο τον Χαβιέρ Ερνάντες και ο Μεξικανός στράικερ απλά πλάσαρε σε κενό τέρμα.

Στο 9ο λεπτό έγινε επικίνδυνη για πρώτη φορά η Μαρσέιγ, όταν από πάσα του Αντρέ Αϊέου ο Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ βγήκε μόνος με τον Φαν ντερ Σαρ, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ.

Ads

Στους Γάλλους ανήκαν οι δύο άλλες μεγάλες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, η πρώτη στο 36′ με κεφαλιά του Ντιαβαρά να περνά λίγο άουτ, όπως και στο σουτ του Λοΐκ Ρεμί στο 42′.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δεύτερο ημίχρονο πρόσεχε περισσότερο την άμυνά της και “χτύπησε” ξανά με τον Χαβιέρ Ερνάντες στο 75′ να κάνει το 2-0.

Ο Αντόνιο Βαλένσια, ο οποίος έπαιξε πρώτη φορά φέτος στην διοργάνωση, τροφοδότησε τον Ράιαν Γκιγκς μέσα στην περιοχή και αυτός από δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Μεξικανό και ο “Τσιτσαρίτο” σκόραρε ξανά σε άδειο τέρμα.

Ένα μόλις λεπτό νωρίτερα (74′) μάλιστα η Μαρσέιγ είχε χάσει σπουδαία με τον Μπενουά Σεϊρού, ο οποίος βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Έντβιν φαν ντερ Σαρ.

Στο 82′ η Μαρσέιγ μπήκε ξανά στο ματς μειώνοντας σε 1-2 με το αυτογκόλ του Γουές Μπράουν, ο οποίος μετά από κόρνερ πήρε την κεφαλιά στην προσπάθειά του να διώξει, ο Πολ Σκόουλς απομάκρυνε την μπάλα, αλλά αφού αυτή είχε περάσει αρκετά την γραμμή, έτσι ο διαιτητής έδειξε σέντρα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ: Φαν ντερ Σαρ, Ο’Σέι (37′ Ραφαέλ) (70′ Φάμπιο), Σμόλινγκ, Μπράουν, Εβρά, Κάρικ, Σκόουλς, Νανί (62′ Βαλένσια), Γκιγκς, Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Φανί, Χέινσε, Ντιαβαρά, Ταΐβο, Μπιά (80′ Τζόρνταν Αϊέου), Μπενουά Σεϊρού, Λούτσο Γκονσάλες, Ρεμί, Αντρέ Αϊέου, Ζινιάκ.

Σκόρερς: 5′ και 75′ Χαβιέρ Ερνάντες / 82′ αυτ. Μπράουν


Μπάγερν – Ίντερ 2-3

Οι “νερατζούρι” προηγήθηκαν μόλις στο 4′ με τον Ετο’ό και ισοφάρισαν το σκορ με το οποίο είχαν χάσει στο Μιλάνο, αλλά με τα τέρματα των Μάριο Γκομεζ και Τόμας Μίλερ οι Γερμανοί κατάφεραν να προηγηθούν με 2-1. Ο Σνάιντερ ισοφάρισε στο 63′ και στο 88′ ο Γκόραν Πάντεβ ολοκλήρωσε την ανατροπή και χάρισε την νίκη με 3-2 και την πρόκριση στη πρωταθλήτρια Ευρώπης στους “8”. Η Ίντερ έγινε η πρώτη ομάδα στο Champrions League που κατάφερε να προκριθεί ενώ είχε χάσει στο πρώτο ματς στην έδρα της, μετά τον Άγιαξ σε βάρος του Παναθηναϊκού την σεζόν 1995-1996.

Ότι έκανε στο Μιλάνο στο πρώτο ματς η Μπάγερν το κατάφερε η Ίντερ μόλις στο 4′ λεπτό της αναμέτρησης στο Μόναχο, καθώς ο Σαμουέλ Ετο’ό άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους και… ισοφάρισε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-1).

Στην πρώτη καλή φάση του ματς ο Γκόραν Πάντεβ έκανε εξαιρετική ασίστ από τον άξονα στον Καμερουνέζο και αυτός στο τετ-α-τετ με τον Κραφτ τον νίκησε με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του αφού είχε περάσει κάτω από τα πόδια του.

Στο 10′ έγινε για πρώτη φορά απειλητική η Μπάγερν με τον Αντρέα Ρανόκια όμως να προλαβαίνει και με προβολή να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ μετά το κοντινό σουτ του Μάριο Γκόμεζ.

Το ενδεχόμενο της παράτασης στο “Fußball Arena München” αποκλείστηκε στο 21′, όταν ο Μάριο Γκόμεζ ισοφάρισε σε 1-1, φτάνοντας έτσι τα 8 γκολ στο Champions League και τον Λιονέλ Μέσι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Το γκολ ήταν παρόμοιο με αυτό στις καθυστερήσεις στο πρώτο ματς, καθώς ο Άριεν Ρόμπεν σούταρε έξω από την περιοχή, ο Ζούλιο Σέζαρ δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα στην προσπάθειά του να την μπλοκάρει και αυτή πήγε στον Γκόμεζ, ο οποίος με πλάτη στο τέρμα την γύρισε ψηλοκρεμαστα και την έστειλε στα δίχτυα του Βραζιλιάνου πορτιέρο, ο οποίος τον είχε ακολουθήσει.

Οι Βαυαροί ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 31′ με τον Τόμας Μίλερ να κάνει το 2-1, νικώντας τον Ζούλιο Σέζαρ στο τετ-α-τετ περνώντας την μπάλα πάνω από το σώμα του Βραζιλιάνου στην έξοδο, ενώ ο Γερμανός πήρε την μπάλα μετά πάσα του Ρόμπεν και την κόντρα στον Τιάγκο Μότα.

Στο 35′ ο Φρανκ Ριμπερί βγήκε από αριστερά μόνος με τον Ζούλιο Σέζαρ, αλλά αυτήν την φορά ο διεθνής τερματοφύλακας έκανε σωτήρια απόκρουση, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ πάνω από το οριζόντιο.

Ακόμη πιο κοντά στο 3ο γκολ έφτασαν οι γηπεδούχοι στο 40′, όταν από πάσα του Ριμπερί και προβολή του Μάριο Γκόμεζ προ του Ζούλιο Σέζαρ η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, ο Ρανόκια πρόλαβε και την έδιωξε, αλλά στην προβολή που έκανε ο Τόμας Μίλερ την βρήκε εν συνεχεία και χτύπησε στο δοκάρι, για να την διώξει μετά ο Σέζαρ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε… χαλαρά μετά τις πολλές φάσεις του πρώτου, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 62′ με τον Μάριο Γκόμεζ να σουτάρει και τον Ζούλιο Σέζαρ να αποκρούσει.

Ένα λεπτό μόλις αργότερα (63′) η Ίντερ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Σνάιντερ και να ξαναμπεί στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Ο Σαμουέλ Ετο’ό έστρωσε την μπάλα στον Ολλανδό και αυτός με δυνατό διαγώνιο χαμηλό σουτ την έστειλε στην δεξιά γωνία του Κραφτ.

Στο 88′ ο Σαμουέλ Ετο’ό πήρε την μπάλα στην περιοχή και ψύχραιμα είδε τον Γκόραν Πάντεβ από δεξιά, τον τροφοδότησε και ο Σκοπιανός με άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί “γάμα” του Κραφτ και την ομάδα του στα προημιτελικά (2-3).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Κραφτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν (70′ Μπάντστουμπερ), Μπρένο, Πράνιτς, Λουΐζ Γκουστάβο, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν (68′ Χαμίτ Αλτιντόπ), Ριμπερί, Τόμας Μίλερ, Μάριο Γκόμεζ.

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Ρανόκια, Λούσιο, Κίβου (87′ Ναγκατόμο), Τιάγκο Μότα, Στάνκοβιτς (51′ Κοουτίνιο), Καμπιάσο, Σνάιντερ, Πάντεβ, Ετο’ό.

Πηγή: sport 24