Για όγδοη φορά αναβάλλεται η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη, κατηγορούμενου για την υπεξαίρεση 21,5 εκ. ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την περίοδο που ήταν πρόεδρος (2001-2003). Η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου 2013,  καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του κατηγορουμένου για αναβολή της διαδικασίας επειδή δεν έχει εκδοθεί απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ για την έκδοσή του.

Ads

 
Το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση του Μάκη Ψωμιάδη, επικαλούμενη ότι δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση της Fyrom για την έκδοσή του.
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της γειτονικής χώρας που έχει επιδοθεί στο Εφετείο Κακουργημάτων επιτρέπει μεν την έκδοση του κατηγορούμενου, αλλά είναι σε εκκρεμότητα η έφεση που έχει ασκήσει στις αρχές των Σκοπίων. ‘Έτσι, η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να αποφανθεί το δικαστήριο της αλλοδαπής.


 
Το δικαστήριο δέχθηκε επιπλέον το αίτημα αναβολής λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του, εκ των κατηγορουμένων, Χαρίλαου Ψωμιάδη καθώς απουσίαζαν 2 από τους 3 συνηγόρους του.
 
Στο δικαστήριο σημειώθηκαν έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη διάλυση των ΠΑΕ.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόσφατη τροπολογία δίνει χρονικό περιθώριο μόλις τρεις μήνες για την εκκαθάριση των ΠΑΕ και όχι 30, όπως ίσχυε στο παρελθόν.
 
Υπενθυμίζεται ότι συγκατηγορούμενοι, του προσωρινά κρατουμένου για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» Μάκη Ψωμιαδη, στη δίκη είναι άλλα τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και δύο εξάδελφοί του.
 
Τι δήλωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης
 
Ο Ντέμης Νικολαΐδης που παρουσιάστηκε σήμερα (30/5) στο Γ’ Τριμελές εφετείο, ως ένας εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη για τα χρήματα που υπεξαίρεσε από τα ταμεία της ΑΕΚ, για ακόμα μια φορά έφυγε από την αίθουσα απογοητευμένος και παράλληλα εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες του Ψωμιάδη απέναντι στο κράτος.
 
«Θέλω πολύ να πω ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ένας καταπληκτικός τύπος, που καταφέρνει  να βγαίνει νικητής για εννιά συνεχόμενα χρόνια. Καταφέρνει να παίζει μόνος του απέναντι στο Ελληνικό δημόσιο, την ΑΕΚ, την δικαιοσύνη, την λογική, αλλά καταφέρνει να μας κερδίζει. Με αποδεδειγμένα εγκλήματα εις βάρος του δημοσίου και της ΑΕΚ.  Ειλικρινά του βγάζω το καπέλο και ας προβληματιστεί ο οποιοσδήποτε σε αυτή την χώρα που ζούμε, ποια θα είναι η συνέχεια».
 

 
– Θεωρείται κωμωδία όλο αυτό που γίνεται;
 
«Δεν θέλω να πω τίποτα άλλα. Απλά  εννιά χρόνια έρχομαι στο δικαστήριο Όχι μόνο εγώ. και ο ΣΔΟΕ και το ελληνικό  δημόσιο».
 
– Πιστεύετε ότι έχει τελειώσει η υπόθεση;
 
«Από την στιγμή που η υπόθεση πήρε αναβολή για τον Σεπτέμβριο και από ότι διαβάζω και μαθαίνω η ΑΕΚ θα λυθεί ως εταιρεία σε δύο – τρεις εβδομάδες και δεν θα μπορεί να παρίσταται απέναντι του. Νομίζω ότι οι πιθανότητες νίκες σε αυτό το επίπεδο θα είναι λιγοστές. Αλλά δεν είμαι νομικός για να σας απαντήσω».