Σημαντική νίκη της ΑΕΚ κόντρα στη Σκόντα Ξάνθη με 3-1. Η Καβάλα επικράτησε δύσκολα με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Διακόπηκε λόγω βροχής η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και στον Πανθρακικό.

Ads

Ο «Ζορό» επέστρεψε!

Η ΑΕΚ μπορεί να αγχώθηκε και πάλι, καθώς για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως τελικά έκανε την ανατροπή και πήρε μία σημαντική νίκη κόντρα στη Σκόντα Ξάνθη με 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν φυσικά ο Μπλάνκο, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα (17’ και 79’), το πρώτο με πέναλτι. Το άλλο τέρμα της Ένωσης πέτυχε ο Λεονάρντο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Το 1-0 είχε γίνει με πολύ ωραίο τρόπο από τον Μπούγκα στο 9’. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν η… επιστροφή του «Ζορό», καθώς ο Μπλάνκο μετά το δεύτερο γκολ που σημείωσε φόρεσε και πάλι κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών την μάσκα του.

Πολύτιμο «τρίποντο»

Επιστροφή στις νίκες για την Καβάλα, στο ντεμπούτο του Άαντ Ντε Μος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι «Αργοναύτες» επικράτησαν δύσκολα με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα μοιρασμένο ματς, υπό δυνατή συνεχή βροχή και πήραν το πολύτιμο «τρίποντο», περνώντας στην 7η θέση με 27 βαθμούς. 

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 22’ ο Ηλίας Κώτσιος, που μετά από εκτέλεση φάουλ του Ορούμα, άθελα του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου. 

Ο ΠΑΣ θέλησε να αντιδράσει και ανέβασε στροφές στην επανάληψη, έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό. Έτσι, παρέμεινε στους 21 και καλείται να συνεχίσει την προσπάθεια για τη παραμονή. 

Καλή ήταν η διαιτησία του Γιάχου (Χίου), ο οποίος στις καθυστερήσεις απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Σμολάρεκ, ενώ με κίτρινη παρατηρήθηκαν οι Ντομπρασίνοβιτς και Σαϊτιώτης.

Ads

Διακοπή λόγω βροχής…

Μόλις ένα ημίχρονο διήρκησε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και στον Πανθρακικό, καθώς ο διαιτητής Μήτσιος την διέκοψε εξαιτίας της κάκιστης κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, λόγω της βροχής που έπεφτε στην Θεσσαλονίκη.

Στο διάστημα στο οποίο παίχτηκε ποδόσφαιρο, όσο αυτό ήταν δυνατό, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Πανθρακικός κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία των γηπεδούχων για σωστή ανάπτυξη και πήγε στο αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ. 

Στο 42ο λεπτό, σε μία βαθιά πίσω από το κέντρο ο Πέσκοβιτς βγήκε να μπλοκάρει, όμως γλίστρησε και δεν βρήκε τη μπάλα, με αποτέλεσμα ο Παπουλής που ακολουθούσε τη φάση να βρεθεί μόνος του απέναντι από το τέρμα και με πλασέ από πλάγια θέση έκανε, μάλλον εύκολα και ανέλπιστα το 0-1.

Πηγή: https://www.sportdog.gr/