Στο -7!

Ads

Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο τη νίκη στο «Ανθή Καραγιάννη» για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου, όμως, ελάχιστα πράγματα έκανε για την πάρει. Σε μια ακόμη κακή εμφάνισή τους, στο ματς που συνοδεύτηκε από επεισόδια, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 με την Καβάλα και έμειναν πια 7 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, χάνοντας σημαντικό έδαφος για τη συνέχεια.

Με τέτοιες εμφανίσεις φυσικά, ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία τύχη για τον τίτλο. Με αναιμική ανάπτυξη και ακίνδυνος επιθετικά, ο πρωταθλητής δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προβλήματα στην Καβάλα και να φτάσει σε κάποιο γκολ. Ο Ζίκο αποδοκιμάστηκε ξανά στο φινάλε από τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» και μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζεται για να ζήσει και πάλι δύσκολες ώρες.

Ειδικά, στο δεύτερο 45λεπτο, που η Καβάλα ανέβασε στροφές, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να πάρει τη νίκη. Χωρίς δυνάμεις μετά το 70’ και με αναρχία στο παιχνίδι τους οι Πειραιώτες υποχρεώθηκαν στη γκέλα και απογοήτευσαν τους 8.500 οπαδούς τους που βρέθηκαν στη Καβάλα. Κάποιοι απ’ αυτούς δε, προκάλεσαν επεισόδια πριν την έναρξη και στην ανάπαυλα του ματς και ο υπότροπος Ολυμπιακός, κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του.

Ads

Μπλοκαρισμένος

Όπως αναμενόταν, ο Ζίκο επέλεξε το 4-2-3-1, με τον Ντάρμπισιρ στην κορυφή της επίθεσης, τον Όσκαρ πίσω του σε ελεύθερο ρόλο και τους Ζαϊρί – Λεονάρντο στα άκρα, ενώ δίπλα στον Μαρέσκα ήταν ο Τοροσίδης, που είχε την εντολή να «πατάει» περιοχή και να γίνεται κρυφός κυνηγός. Με το ίδιο σχήμα παρατάχθηκε και η Καβάλα, με τον Ορούμα επιτελικό πίσω από τον Σόσιν και τους Ονουάτσι (δεξιά), Μεντί (αριστερά) στα άκρα.

Απ’ τα πρώτα κιόλας λεπτά, το ματς πήρε ξεκάθαρη μορφή. Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή τη μπάλας, με τους γηπεδούχους να περιμένουν σε θέση άμυνας και να έχουν διάθεση να παίξουν στην κόντρα, ξεκινώντας σχεδόν όλες τις προσπάθειες από τα πόδια του Ορούμα. Μπορεί η Καβάλα να μην έβγαλε τις αντεπιθέσεις, όμως, κατάφερε να μπλοκάρει την ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων».

Οι παίκτες του Γούτη έκλεισαν καλά όλους τους χώρους και ελάχιστα απειλήθηκαν σε όλο το πρώτο μέρος. Ο Ντουγκλάο τα πήγε καλά με τον Ντάρμπισιρ, ενώ και τα μπακ των γηπεδούχων κράτησαν τους ακραίους του Ολυμπιακού. Ο Ζαϊρί ήταν δραστήριος στο πρώτο 20λεπτο, οι Μαρέσκα και Τοροσίδης είχαν διάθεση, όμως, συνολικά η ανάπτυξη των φιλοξενούμενων ήταν προβληματική. Όσκαρ και Λεονάρντο μάλιστα, ήταν κάτω του μετρίου, ενώ τα μπακ (Γκαλίτσιος, Μπράβο) δεν ανέβηκαν όσο θα έπρεπε.

Οι ευκαιρίες του Ματ

Μοιραία, ο Ολυμπιακός δημιούργησε μόλις δύο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο. Και τις δύο με τον Ντάρμπισιρ. Στο 13’ από τη σέντρα του Ζαϊρί, ο Άγγλος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 45’ πάντως, έχασε το… άχαστο και τη μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Από λάθος συνεννόηση των Ντουγκλάο και Κάλατς, η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον Ντάρμπισιρ και με την εστία κενή. Το πλασέ του, όμως, ήταν κακό, αδύναμο και επέτρεψε στον Ντουγκλάο να διώξει λίγο πριν τη γραμμή.

Από πλευράς Καβάλας, ένα σουτ του Σιόντη (30’) δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη, ενώ στο ξεκίνημα, οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη στον Μούρ για ένα έκτος φάσης χτύπημα στον Τοροσίδη (3’). Με υπόδειξη του βοηθού Δάλλα, ο Κάκος έδωσε το φάουλ και έβγαλε κίτρινη στον αμυντικό της Καβάλας, ενώ «κιτρίνισε» και τον Τοροσίδη για διαμαρτυρία.

Ανέβηκε η Καβάλα

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με βροχή και την Καβάλα να μπαίνει πιο ζωηρά, σε σχέση με το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους ψηλότερα και άρχισαν να έχουν επιθετικές βλέψεις, με τον Ορούμα να κινητήριο μοχλό. Από πάσα του Νιγηριανού, ο Ονουάτσι βρέθηκε σε θέση βολής στο 57’, αλλά ο Παπαδόπουλος με προβολή τον σταμάτησε.

Το ματς απέκτησε καλύτερο ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να έχει πια περισσότερους κενούς χώρους στη διάθεση του, αλλά να αδυνατεί να τους εκμεταλλευθεί. Γρήγορα, ο Ζίκο αναθεώρησε το επιθετικό του πλάνο και στο 61’ προχώρησε σε διπλή αλλαγή, αντικαθιστώντας τους Ντάρμπισιρ και Όσκαρ με του Λούα Λούα και Ντιόγκο. Ο Βραζιλιάνος πήγε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Κονγκολέζος είχε πιο ελεύθερο ρόλο.

Δεν μπορούσε

Ο Λούα Λούα μπήκε με ορέξη, πήρε πρωτοβουλίες και έδωσε πνοή, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν ομαδικός. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού πάντως, μετά το 70’ όταν και ο χρόνος άρχισε να τον πιέζει για τα καλά ήταν συνολικό. Τα χαφ ξέμειναν από δυνάμεις, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο υπήρξε πλήρης αναρχία.

Ο Ζίκο πέρασε τον Στολτίδη στον άξονα, ανεβάζοντας τον Τοροσίδη κοντά στον Ντιόγκο και φέρνοντας αριστερά τον Λούα Λούα, όμως, ούτε αυτή η κίνησή του έφερε αποτέλεσμα. Με όλα τα επιθετικά του ατού σε κακή κατάσταση και δίχως κάποιο σχέδιο για να απειλήσει, ο Ολυμπιακός μοιραία έμεινε στο μηδέν.

Μόλις δύο φορές απείλησαν οι φιλοξενούμενοι με τα σουτ των Λούα Λούα (75’) και Στολτίδη (87’), όμως, ο Κάλατς ήταν εκεί και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Κάκου (Κέρκυρας), ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μουρ, Ορούμα, Κάλατς, Παβίσεβιτς, Ρινκόν, Τοροσίδης, Γκαλίτσιος και Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Οι συνθέσεις:

ΚΑΒΑΛΑ: Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Μουρ, Σιόντης, Ντικρόκ, Ονουάτσι (76′ Ρινκόν), Μεντί (78′ Σμολάρεκ), Ορούμα, Σόσιν (84′ Ιωάννου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο (81′ Στολτίδης), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Όσκαρ (61′ Λούα Λούα), Ντάρμπισιρ (61′ Ντιόγκο), Μαρέσκα, Λεονάρντο

Φωνές, επεισόδια και «διπλό»

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και το οποίο σημαδεύτηκε από τα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, ο Άρης κατάφερε να πετύχει μία πολύ σημαντική νίκη με 1-0 μέσα τους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε στο 88’ σε μαρκάρισμα του Κουλουχέρη στον Ντιμπαλά.

Με αυτοσκοπό τους τρεις βαθμούς της νίκης, παρατάχθηκαν ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης στους «Ζωσιμάδες», με τον Νίκο Αναστόπουλο να κάνει ντεμπούτο για πέμπτη φορά στον πάγκο των Ηπειρωτών. Η κρισιμότητα του αγώνα και η μεγάλη ανάγκη αμφότερων για επιτυχές αποτέλεσμα, ανάγκασε τις δύο ομάδες να μπουν στον γήπεδο… διστακτικά με στόχο την διαφύλαξη πρωταρχικά του «μηδέν» στην άμυνα τους.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του παιζόταν ουσιαστικά και τυπικά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς να υπάρχουν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Αυτό ο αργός ρυθμός συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο μέρος, με την πρώτη ευκαιρία να καταγράφεται στο 33’, όταν ο Σηφάκης μπλόκαρε την πολύ καλή κεφαλιά του Σαϊτιώτη από το ύψος του πέναλτι. Στο 42’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν τον Ελευθερόπουλο με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Κάμπορα. Τρία λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων νίκησε και τον Νέτο.

Το «διπλό»…

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός μπορεί να μην άλλαξε αισθητά, ωστόσο οι «κίτρινοι» κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 51’. Ο Κάλβο σέντραρε από τα αριστερά, ο Κόκε έστρωσε με το κεφάλι στον Νάφτι ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Ελευθερόπουλο, ο τελευταίος έκανε λανθασμένη εκτίμηση της φάσης, με τη μπάλα να περνάει κάτω από το σώμα του.

Τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ, λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Κώστιος σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Τα επεισόδια…

Στο 57’ το σκηνικό του παιχνιδιού άλλαξε. Ο λόγος εξωαγωνιστικός με τους οπαδούς του Άρη να σπάνε μία πόρτα στην κερκίδα που τους φιλοξενούσε και να εισβάλουν στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις. Η απάντηση των φίλων των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς μπήκαν και αυτοί στον αγωνιστικό χώρο. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ και τους ποδοσφαιριστές να μπαίνουν ανάμεσα προσπαθώντας να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Ο διαιτητής Παππάς όπως ήταν λογικό αποχώρησε στα αποδυτήρια, όπως και οι παίκτες των δύο ομάδων, με τα ΜΑΤ να απομακρύνουν με τα χίλια ζόρια τους οπαδούς από τον αγωνιστικό χώρο, οδηγώντας τους ξανά πίσω στις εξέδρες.

Μετά από δέκα περίπου λεπτά οι ομάδες επέστρεψαν και το παιχνίδι άρχισε και πάλι, με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε μία προσπάθεια να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 62’ ο Σίσιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη με τον διαιτητή να ακυρώνει το τέρμα ως οφσάιντ σε μία πολύ οριακή φάση για τον Σλοβένο.

Στο 78’ ο Ντιμπαλά απείλησε τον Σηφάκη με κεφαλιά, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει και ιδιαίτερα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Τρία λεπτά αργότερα ο Σαϊτιώτης με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, όταν ολομόναχος στη μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του αντίπαλου γκολκίπερ.

Και οι φωνές…

Στο 88’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν ο Κουλουχέρης ανέτρεψε τον Ντιμπαλά μέσα στη μικρή περιοχή, με τάκλιν από πίσω κι ενώ ο Ιβοριανός άσος ήταν σε θέση βολής απέναντι από τον Σηφάκη. Ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι με το παιχνίδι να συνεχίζεται κάτω από έντονες αποδοκιμασίες.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση, με τον Σκαρντοβέλι να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στο Κάλβο. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Άρης παρέμεινε στην τέταρτη θέσης της βαθμολογίας ξεφεύγοντας μάλιστα από τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθεί. Ο ΠΑΣ από την άλλη συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τον Αναστόπουλο να κάνει ντεμπούτο με το… αριστερό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Κώτσιος, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Ανδράλας (76΄ Ντιμπαλά), Μαϊστόροβιτς (82΄ Μπακαγιόκο), Τζάνης (62΄ Τζανής), Βάντερσον, Σίσιτς

Άρης (Εκτος Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε, Κάμπορα (78΄ Τζόνσον), Χαβίτο (86΄ Πίτου Γκαρσία), Πρίττας (64΄ Νάτσο Γκαρσία)

Αρχηγού παρόντος…

Ελάχιστες δυσκολίες συνάντησε απέναντι στον ουραγό Πανθρακικό, ο Παναθηναϊκός. Παρά τις σημαντικές απουσίες των Σισέ, Κατσουράνη και Λέτο, οι «πράσινοι» έφτασαν σε ένα άνετο 2-0, με σκόρερ τους Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη και πάνε με καλή ψυχολογία και διαφορά ασφαλείας στο ντέρμπι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το «καθάρισε» νωρίς…

Σε αντίθεση με κάποια πρόσφατα ματς στο ΟΑΚΑ απέναντι σε θεωρητικά κατώτερους αντιπάλους, αυτήν την φορά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διώξει από το πρώτο ημίχρονο το άγχος, δείχνοντας αποφασισμένος από το ξεκίνημα του ματς και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά. Ωστόσο, ένα μεγάλο λάθος του Καντέ στο 20ο λεπτό θα μπορούσε να βάλει σε περιπέτειες την ομάδα του Νιόπλια, όμως το δεξί κάθετο δοκάρι αποδείχτηκε σύμμαχος του Τζόρβα στο δεξί σουτ που επιχείρησε ο Μπέλεκ.

Πάντως ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη κλασική ευκαιρία του ματς στο 12’, όταν μετά από εξαιρετικό πέρασμα του Νίνη στον Πετρόπουλο, ο τελευταίος πλάσαρε λίγο άουτ στο τετ α τετ με τον Ρόκα. Με κινητήριους μοχλούς τους Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη και Νίνη και τον Χριστοδουλόπουλο να είναι κινητικός από αριστερά, οι «πράσινοι» βρισκόντουσαν συνεχώς στην επίθεση στο πρώτο μέρος και έκλεισαν τον Πανθρακικό στο δικό του μισό του γηπέδου.

Εντέλει, το γκολ ήρθε στο 26΄ και ήταν αποτέλεσμα μιας πανέμορφης ενέργειας του Καραγκούνη, που πρώτα ελευθερώθηκε έξω από την περιοχή και στην συνέχεια εξαπέλυσε ένα φοβερό δεξί σουτ που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Ρόκα. Αυτό ήταν και ότι χρειαζόντουσαν οι παίκτες του Νιόπλια για να «λυθούν» περισσότερο και να δημιουργήσουν επιπλέον επικίνδυνες καταστάσεις, εφαρμόζοντας καλό πρέσινγκ στην μεσαία γραμμή και κλέβοντας αρκετές μπάλες. Το 2-0 ήρθε από τον Σαλπιγγίδη με κοντινό σουτ σε κεφαλιά-πάσα του Καντέ στο 40’, σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός έψαχνε έντονα το δεύτερο γκολ και είχε κι άλλες ευκαιρίες με τους Νίνη και Καραγκούνη.

Έριξαν τον ρυθμό οι «πράσινοι»

Η ποιότητα του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού έπεσε στο μεγαλύτερο κομμάτι της επανάληψης, καθώς οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια έμοιαζαν επαναπαυμένοι στο σκορ και διατεθειμένοι να κάνουν και μια μικρή συντήρηση δυνάμεων ενόψει των δύσκολων παιχνιδιών που τους περιμένουν στην συνέχεια. Ο Πανθρακικός ζωντάνεψε κάπως μετά το 70’, όταν μπήκε στο ματς ο δραστήριος Φώτης Παπουλής που έκανε αισθητή την παρουσία του στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, όμως οι περισσότεροι από τους παίκτες του Δερμιτζάκη είχαν αποδεχτεί την μοίρα τους.

Κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του Παναθηναϊκού στο δεύτερο 45λεπτο ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ο οποίος σπατάλησε μερικές πολύ καλές προϋποθέσεις για να δώσει διαστάσεις στο σκορ. Ο «Σάλπι» σκόραρε στο 63’ μετά από ζυγισμένη σέντρα του Καραγκούνη, αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό (οριακό), στο 64’ καθυστέρησε στην «κάθετη» του Νίνη και έχασε την ευκαιρία και στο 74’ αστόχησε από κοντά με το κεφάλι σε νέα σέντρα του Νίνη από δεξιά. Ο διεθνής επιθετικός είχε νέα ευκαιρία να σκοράρει στο 85’ αλλά ο Ρόκα κινήθηκε γρήγορα πριν η μπάλα φτάσει στα πόδια του.

Ο Νιόπλιας έδωσε την ευκαιρία στον Κλέιτον να παίξει για περίπου ένα μισάωρο, ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο ματς και τον Στέργο Μαρίνο, στον οποίο έδωσε ρόλο δεξιού χαφ, σε αντίθεση με τον τρόπο που τον χρησιμοποιούσε ο Τεν Κάτε. Πάντως αμφότεροι επιβεβαίωσαν πως τους λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός, κάτι απολύτως φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς τον χρόνο συμμετοχής που έχουν πάρει φέτος, για διαφορετικούς λόγους ο καθενας.

Εντέλει, οι «πράσινοι» έφτασαν δια περιπάτου στην έβδομη τους νίκη επί ημερών Νίκου Νιόπλια και περιμένουν να μάθουν τα νέα από το ματς στο «Ανθή Καραγιάννη», επιθυμώντας μια νέα απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού ώστε να μεγαλώσει κι άλλο η μεταξύ τους διαφορά…

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης (79′ Μαρίνος), Πετρόπουλος (62′ Κλέιτον)

Πανθρακικός: Ρόκα, Τζόκιτς, Μπέλεκ, Κλεμάν (81′ Σακελλαρίου), Κανωτίδης, Ρομπέρ, Κασάρ (54′ Μετεντζίδης), Φαγιάρδο (67′ Παπουλής), Αργυρίου, Λόπεζ, Καζάκης

Το έσωσε στο… παρά ένα!

Με δυο γκολ στα τελευταία έξι λεπτά της αναμέτρησης (και το δεύτερο στο τελευταίο των καθυστερήσεων) ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον εξαιρετικό Λεβαδειακό μέσα στη Νέα Σμύρνη.

Οι παίκτες του Κίκε Ερνάντεθ πέταξαν, μάλιστα, μια σπουδαία ευκαιρία να πάρουν σπουδαία βαθμολογική ανάσα με ένα «διπλό», που φαινόταν να τους προσφέρουν οι Ναπολεόνι (57′) και Μπάρκογλου (76′). Ο Μπάλαμπαν (86′) ξεκίνησε και ο Λάτκα (93′) ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους «κυανέρυθρους».

Κακό το πρώτο

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε σε καμία περίπτωση δάφνες ποιότητας. Οι δυο ομάδες πραγματοποίησαν παιχνίδι κέντρου με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες να είναι ελάχιστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη άξια λόγου φάση δημιουργήθηκε στο 35ο λεπτό από τους γηπεδούχους. Ο Μπάλαμπαν μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Λεβαδειακού, γύρισε ωραία την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Μουλόπουλος παρενέβη την τελευταία στιγμή κι αποσόβησε το γκολ προ του Κουμορτζί.

Οι Νεοσμυρνιώτες αποφάσισαν να αυξήσουν την πίεσή τους στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, όταν και μετά από διαδοχικές εκτελέσεις κόρνερ του Εστογιανόφ απείλησαν την εστία του Μπλάζιτς.

Πρώτα με τον Γουνδουλάκη στο 42’ με χαμένη κεφαλιά εξ’ επαφής και εν συνεχεία ένα λεπτό αργότερα με τον Μανιάτη, την κεφαλιά του οποίου έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μουλόπουλος.

Χτύπησε στις αντεπιθέσεις

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη στο ματς. Μόλις στο 47’, άλλωστε, του δευτέρου μέρους ο Μπαλβορίν χτύπησε το καμπανάκι στην άμυνα του Πανιωνίου, όταν αστόχησε από θέση τετ -α- τετ απέναντι στον Ανδριόλα.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ναπολεόνι αποδείχθηκε «ψυχρός εκτελεστής» και δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα της Λιβαδειάς.

Συγκεκριμένα, στο 57ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ξεδίπλωσαν εξαιρετική αντεπίθεση, η μπάλα κατέληξε στον Ιταλό άσο λίγο έξω απο την περιοχή κι εκείνος, αφού ξεπέρασε με ωραία προσποίηση τον Κοντοέ, την έστειλε με πλασέ στην αριστερή γωνία του πορτιέρο των γηπεδούχων .

Ο Πανιώνιος δεν είχε την παραμικρή αντίδραση στο γκολ του Λεβαδειακού και μάλιστα βάσει της απόδοσης των δύο ομάδων όλα έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα οι φιλοξενούμενοι θα ήταν αυτοί που θα έφταναν στο δεύτερο γκολ.

Με λίγα λόγια, ο Μπάρκογλου προειδοποίησε από πλεονεκτική θέση στο 63ο λεπτό και στο 76ο λεπτό δεν χαρίστηκε. Μετά μία νέα υποδειγματική αντεπίθεση ο Έλληνας μέσος ατόχησε αρχικά από θέση βολής αλλά στην επαναφορά μετά από γύρισμα του Γκονζάλες δεν δυσκολεύτηκε προ κενής εστίας να κάνει το 0-2 προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού σε μια… χούφτα οπαδών της ομάδας της Λιβαδειάς που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη.

«Ιστορική» αντεπίθεση

Στο τελευταίο εξάλεπτο, ωστόσο, ο Πανιώνιος άρχισε μια… ιστορική αντεπίθεση και κατάφερε και γύρισε ένα «τελειωμένο» ματς.

Στο 86ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Εστογιανόφ, ο Όμο γύρισε με το κεφάλι στη μικρή περιοχή κι από εκεί ο Μπάλαμπαν με προβολή μείωσε για τον Πανιώνιο.

Η πίεση συνεχίστηκε για τους γηπεδούχους και ένα λεπτό πριν το σφύριγμα της λήξης πάλι μετά από υποδειγματική εκτέλεση του Εστογιανόφ απο δεξιά, ο Λάτκα νίκησε τους πάντες στον αέρα και με φοβερή κεφαλιά ισοφάρισε το ματς ανακουφίζοντας άπαντες στην Πλατεία και κυρίως τον τεχνικό των Νεοσμυρνιωτών, Εμίλιο Φερέρα…

Κίτρινες: Μανιάτης, Αναστασόπουλος/Ζησόπουλος, Αλεξίου, Μπεκόνια

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Μπάλαμπαν, Εστογιανόφ, Κουμόρτζι, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος (Μπουβάλ 64′), Νικολάου, Τζαβέλλας (Κοντοές 29’)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Eρνάντεθ): Μπλάζιτς (Στρατηλάτης 77′), Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Κόλτζος, Μπεγκόνια, Αμπουμπακάρι, Γκονζάλες (Ταραλίδης 87′), Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Μπαλβορίν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Πηγή: www.sportdog.gr