Ήρθε η ώρα για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στη φάση των “16” του Champions League, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επιμέλεια: Νίκος Τριγάζης

Ads

Είναι, άλλωστε, ένα παιχνίδι που εκτός απ’ την αναμφισβήτητη σημασία του για τις δύο ομάδες για αγωνιστικούς λόγους έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα του ποδοσφαιρόφιλου κοινού και για άλλους λόγους.

Η εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο για πρώτη φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του, μετά τη μεταγραφή του στη Ρεάλ το 2009, είναι ένας απ’ αυτούς. Το τέλος της συνεργασίας των δυο πλευρών ήρθε υπό καλές συνθήκες, παρότι ο Πορτογάλος σταρ επέλεξε να αφήσει την ομάδα του για μία άμεση αντίπαλο της στο ευρωπαϊκό στερέωμα και μάλιστα στην καλύτερη φάση της καριέρας του. 

Η “ντόμπρα” στάση του Ρονάλντο απέναντι σε οπαδούς και το γεγονός ότι δε χρησιμοποίησε δόλια μέσα για να εξασφαλίσει τη μεταγραφή του έπαιξαν ρόλο σε αυτό. Ο άσσος της Ρεάλ, που σε κάθε ευκαιρία δηλώνει την ευγνωμοσύνη του για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και για τους οπαδούς της πρώην ομάδας του, έχει δηλώσει ότι “δε θα πανηγυρίσει αν σκοράρει εναντίον της Μάντσεστερ.

Ads

Το μόνο που περιμένουμε να δούμε είναι πόσο θερμή θα είναι η υποδοχή των οπαδών της Γιουνάιτεντ στον επαναληπτικό της 5ης Μαρτίου και κατά πόσο θα επηρεαστεί ο Κριστιάνο παίζοντας κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Το άλλο μέτωπο στο οποίο πέφτουν οι προβολείς των φιλάθλων είναι η σχέση ανάμεσα στον προπονητή της Μαν.Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και στον προπονητή της Ρεάλ, Ζοζέ Μουρίνιο. Η σχέση των δύο προπονητών έχει περάσει από διάφορα στάδια, ξεκινώντας τον Φεβρουάριο του 2004 όταν ο αυτοαποκαλούμενος “Εκλεκτός” πανηγύρισε επιδεικτικά το γκολ που χάρισε την πρόκριση στην Πόρτο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Με τις απαραίτητες “φιλοφρονήσεις” ανάμεσα στους δύο τεχνικούς στο τέλους του παιχνιδιού ξεκίνησε μία σχέση μίσους που συνεχίστηκε καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας του Πορτογάλου στην Τσέλσι, την οποία ανέλαβε το το επόμενο καλοκαίρι.

Από κει και πέρα δεν έχαναν ευκαιρία να κονταροχτυπηθούν. Ώσπου φτάσαμε στην αποχώρηση του Μουρίνιο από την αγγλική ομάδα, γεγονός που έκανε τον Φέργκιουσον να αλλάξει άρδην στάση και να δηλώσει ότι λυπάται για την αποχώρηση του Πορτογάλου και να τον αναγνωρίσει ως έναν απ’τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Ο Μουρίνιο με τη σειρά του ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις και έτσι φτάσαμε στο σημείο οι δυο πρώην αντίζηλοι να πιούνε τσάι όταν η Ρεάλ επισκέφτηκε το Μάντσεστερ για να παίξε με τη Σίτι στη φάση των ομίλων!