Ads

Πράσινο βάφτηκε το ντέρμπι των αιωνίων. Ένας ψυχωμένος Παναθηναϊκός σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ έκανε την ολική ανατροπή, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με το εκπληκτικό γκολ του Μιραλάς, και επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1. Την ευκαιρία να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου έχασε η ΑΕΚ, η οποία σκόνταψε στη Νέα Σμύρνη. Οι κιτρινόμαυροι, παίζοντας με10 παίχτες ηττήθηκαν απ’ τον Πανιώνιο με 1-0, ο οποίος πήρε μια σημαντική βαθμολογική ανάσα για τη σωτηρία του στη SuperLeague. Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο ΠΑΟΚ ο οποίος νίκησε στην Κρήτη τον Εργοτέλη με 2-1.

Διαβάστε όλα τ’ αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής.

Βαθμολογία 8ης αγωνιστικής

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 17
3. ΑΕΚ 13
4. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 13
5. ΚΕΡΚΥΡΑ 12
6. ΚΑΒΑΛΑ 12
7. ΑΡΗΣ 12
8. ΠΑΟΚ 11
9. ΗΡΑΚΛΗΣ 11
10. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 10
11. ΛΑΡΙΣΑ 9
12. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 9
13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 7
14. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 7
15. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 7
16. SΚODA ΞΑΝΘΗ 6

Ads

Ανάσταση στην Πλατεία!

Με το γκολ του Σίτο Ριέρα στο 50’ ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ και πήρε μία σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς έφτασε τους επτά πόντους και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μισάωρο, ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Μπάλαμπαν στο 33’. Επιπλέον από το 36’ έπαιζαν με παίκτη παραπάνω εξαιτίας της ανόητης αποβολής του Νταντόμο. Ο Μανόλο Χιμένεθ πάντως είχε να λύσει και άλλα προβλήματα, αφού στο πρώτο ημίχρονο υποχρεώθηκε λόγω τραυματισμών να αντικαταστήσει τους Δέλλα και Ντιόπ. Η Ένωση πάντως έχασε μία μοναδική ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή, αφού έμεινε στους 13 πόντους, πέντε πίσω από τον Ολυμπιακό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ακης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Σάμαρης, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (62′ Βαζ Τε), Γουνδουλάκης, Ριέρα (72′ Χίκα), Μπάλαμπαν (78′ Βαρό)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Αργυρίου, Νταντόμο, Νασούτι, Δέλλας (45′ Μανωλάς), Ντιόπ (26′ Γκέντσογλου), Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (64′ Μπλάνκο), Λαγός, Τζεμπούρ


Έσπασε την «γκίνια»

Με τον Πάμπλο Κοντρέρας να σκοράρει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το 1-0 του Εργοτέλη από το 16’ και πήρε την πρώτη του φετινή, εκτός έδρας νίκη. Ο Μπούντιμιρ το γκολ των Κρητικών, ο Σαλπιγγίδης είχε ισοφαρίσει στο 35’.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χρυσοφάκης (60′ Βερπακόφσκις), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης (90′ Ορφανός), Μπουντιμίρ, Ρομάνο (85′ Μπέτο).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (95′ Ζουέλα), Κοντρέρας, Φωτάκης (86′ Φιλομένο), Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια.

Πράσινο το «ντέρμπι των αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» έβγαλαν την θηλιά από το λαιμό τους (0-1 στο 38’ με εξαιρετικό σόλο Μιραλάς), ανέτρεψαν την «χλωμή» εικόνα του πρώτου μέρους και στην επανάληψη ανέτρεψαν και το σκορ με δύο γκολ του Σισέ (το δεύτερο με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Αβραάμ που αποβλήθηκε στο 63’). Σούπερ ο Λάζαρος, κίνηση-κλειδί από Νιόπλια στο β’ μέρος, «σοφτ» για τις συνθήκες του ματς ο Ολυμπιακός που στο πρώτο μέρος έδειχνε ανώτερος και έτοιμος να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον «αιώνιο».

Εν μέσω καπνών, συνθημάτων και της περιρρέουσας έντασης που συνοδεύουν παιχνίδια σαν κι αυτό, το ντέρμπι ξεκίνησε με τον Νιόπλια να επιλέγει την λύση του Πλεσί ως «μέσα αριστερά» στο 4-3-3 που επέλεξε (στον πάγκο Σιμάο, Καραγκούνης και Λουίς Γκαρσία). Ο Βαλβέρδε δεν τον ακολούθησε, εμπιστεύθηκε αυτό το (κάτι σαν…) 4-6-0 με τον Μιραλάς στην κορυφή και τους υπόλοιπους δέκα που συνήθως συμπληρώνουν την ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων» τελευταία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Πλεσί (66′ Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (46′ Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (46′ Γκαρσία), Σισέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Μπράβο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (82′ Ζαϊρί), Φετφατζίδης (65′ Μοντέστο), Ριέρα, Μιραλάς (76′ Μήτρογλου)

Ατρόμητος ο Άρης!

Στις νίκες επέστρεψε ο Άρης μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ξεπερνώντας και τον αποκλεισμό από τα Τρίκαλα στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-0 του Ατρόμητου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» χρίστηκαν ο Χαβίτο (19’) και ο Λαζαρίδης (25’). Ο τελευταίος μάλιστα σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία. Επίσής ήταν η πρώτη φορά φέτος που οι παίκτες του Κούπερ νίκησαν πετυχαίνοντας δύο τέρματα, αφού στα προηγούμενα τρίποντα επικρατούσαν με το φτωχό 1-0.

Πλέον ο Άρης έχει 12 βαθμούς στον πίνακα, ενώ ο Ατρόμητος έμεινε στους 7. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φαμπιανό, που μπήκε στο 80’ έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων».

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί (73’ Φατί), Κάλβο (60’ Τσεζνάουσκις), Τόχα, Ρουίζ (80’ Φαμπιάνο), Κόκε, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βαγγελή

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Περόνε, Μπρίτο (77’ Μπρίτο), Σφακιανάκης, Μαρσέλο, Σκόνδρας (58’ Τάτος), Καραλής (63’ Σαγκανόφκσι)

Πάρτι της ΑΕΛ στο “Αλκαζάρ”, άνετη νίκη με 3-0 επί της Ξάνθης

Εξαιρετική εμφάνιση για τη Λάρισα και νίκη με 3-0 επί της Ξάνθης. Δύο γκολ ο Κανόμπιο κι ένα ο Ιγκλέσιας για τους Θεσσαλούς.

Mετά από έξι αγωνιστικές η ΑΕΛ επανήλθε στις νίκες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως όσα τέρματα είχαν πετύχει οι γηπεδούχοι σε επτά αγώνες, τα σημείωσαν μαζεμένα κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Αδύναμοι και πάλι οι Ακρίτες στον επιθετικό τομέα, γνώρισαν φυσιολογικά την ήττα και μπλέκουν και φέτος σε περιπέτειες.

Λάρισα: Αμπάρης, Βενετίδης (58′ Κατσιαρός), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Αμπουχατζίρα (46′ Μετίν), Ρομέου, Βελάσκο (12’ Tαλ), Κανόμπιο, Ιγκλέσιας

Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Στιούαρτ, Βάλλας, Γκλέισον, Αντεφέμι, Φλίσκας (16’ Κωστούλας), Βασιλακάκης (52′ Μπούγκα), Κατόνγκο (68′ Κιντάνα), Πόι, Έλινγκτον.

Κόλλησαν στο μηδέν Ηρακλής και Βόλος στο «Καυτατζόγλειο»

Στο μηδέν κόλλησαν Ηρακλής και Ολυμπιακός Βόλου στο «Καυταζόγλειο» για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν για να πετύχουν το γκολ της νίκης.

Με τον βαθμό αυτό ο «γηραιός» έφτασε τους έντεκα, έναν περισσότερο από τους φιλοξενούμενους, παραμένοντας στην όγδοη και ένατη θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Χοσέμι, Κυριαζής, Κανακούδης, Ντάνι, Πίτου Γκαρσία (82’ Ρομάν), Αραμπατζής (74’ Βουτσιάς), Στσοτ (59’ Βέλλιος), Μάρα, Ιάκομπ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Μάρτιν, Αλβάρεζ, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Καμπάνταης (46’ Μπρέσκα), Καπετάνος (81’ Τομάς), Ζέλεσι, Ρίκκα (79′ Κάστρο), Ρόκας.

«Διπλό»… με ανατροπή! 1-2 ο Αστέρας στην Κέρκυρα

Μέσα σε 12 λεπτά ο Αστέρας Τρίπολης έφερε τα πάνω κάτω στο ματς της Πάτρας με την Κέρκυρα, ανατρέποντας το εις βάρος του 0-1 και παίρνοντας τη νίκη με 1-2 με γκολ των Πουλίδο και Ουντότζι!

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου υποχρέωσε τους «Φαίκες» στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα και παράλληλα τους ξεπέρασε στη βαθμολογία. Η Κέρκυρα παρότι προηγήθηκε με τον Τσίγκα, «πλήρωσε» την καθίζηση της στο δεύτερο μέρος, ιδίως από το 65` και μετά.

Με ένα 4-1-4-1 παρέταξε ο Μπάμπης Τεννές τους γηπεδούχους, ενώ ο Βαγγέλης Βλάχος κατέβασε τον Αστέρα με 4-2-3-1 και τον Ρομπέρτο στην κορυφή.

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές):Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Στολτίδης (89` Δεινόπαππας), Μακρής, Επστάιν, Φλαβίνιο (61′ Η. Ιωάννου), Καλαντζής (85′ Μακρυδημήτρης), Τσίγκας

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ορόθκο, Πουλίδο, Ουριμπάρι, Λαδάκης, Μπαστία, Αράς (62′ Φορτούνης), Καρέρα (86` Τσαμπούρης), Μάρτινς, Ρομπέρτο (45′ Ουντότζι)

Νίκη-ανάσα για Σέρρες εντός έδρας, 1-0 την Καβάλα

Μία σπουδαία νίκη, που του επιτρέπει να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, πήρε εντός έδρας ο Πανσερραϊκός με 1-0 επί τής Καβάλας.

Οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής, με την ομάδα τού Ντράγκαν Κοκότοβιτς να είναι αυτή που έφυγε νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο. Ένα τρίποντο, το δεύτερο στο πρωτάθλημα, που δίνει στους Σερραίους τη δυνατότητα να δουν πιο αισιόδοξα το μέλλον.

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Παπάζογλου (69′ Γαλανόπουλος) , Παντελιάδης, Τάντιτς (77′ Γεωργιάδης), Άμο, Κάστρο, Σουμπίνιο (60′ Ανάκογλου), Μπέλιτς, Ντάλε, Μαβένε, Λεοζίνιο

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Σιόντης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο (62’Βουξίσεβιτς) , Ντιέ, Αμπντούν, Ονουάτσι, Ντραρσεβίλ, Ογκμπέτσε (82′ Ντικρόκ)

Πηγή: sportdog.gr