Ads

Μία εκπληκτική ΑΕΚ, με τον Μανόλο Χιμένεθ στο πάγκο, συνέτριψε με 4-0 τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ανήλθε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ατενίζοντας το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Χτες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πρόσθεσαν από μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό τους, με Ξάνθη και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι μετά το διαζύγιο με τον Δερμιτζάκη ο ΠΑΟΚ αναζητά Τους βαθμούς μοιράστηκαν Κέρκυρα και Καβάλα, ενώ ο Αστέρας άλωσε το Αλκαζάρ. Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ο Πανιώνιος, μαζί με τον Πανσερραϊκό, με 4 βάθμους.

Η βαθμολογία:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 15
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 14
3. ΑΕΚ 10
4. ΚΕΡΚΥΡΑ 9
5. ΚΑΒΑΛΑ 9
6. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 9
7. ΗΡΑΚΛΗΣ 9
8. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 9
9. ΑΡΗΣ 9
10. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 8
11. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 6
12. ΠΑΟΚ 5
13. SΚODA ΞΑΝΘΗ 5
14. ΛΑΡΙΣΑ 5
15. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 4
16. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4

Ads

«Εκτόξευση» με Ισπανό πιλότο!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, καθώς στο πρώτο του παιχνίδι πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» μέσα στην έδρα του Άρη με 4-0. Η Ένωση μετά από ένα… βαρετό 40λεπτο, άνοιξε το σκορ στο 41’ με τον Καφέ, ενώ στην επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά και με δύο τέρματα του Σκόκο στο 58’ και στο 68’ «καθάρισε» το ματς. Μάλιστα, το πρώτο τέρμα του Αργεντινού σημειώθηκε με σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή και ήταν μοναδικής ομορφιάς. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Τζιμπούρ με δυνατό σουτ εντός περιοχής στο 90’.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 10 βαθμούς και είναι πλέον μόνη τρίτη πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι οποίοι έχουν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Τόχα (62′ Μενδρινός), Φατί, Χαβίτο, Κάλβο (71′ Τσεσνάουσκις), Τσέζαρεκ (74′ Πορτίγια), Κόκε.

ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς (61′ Νασούτι), Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Ντιόπ (82′ Γκερέιρο), Καφές, Σκόκο, Λεονάρντο (64′ Μπερνς), Τζιμπού

Αστέρας στο Αλκαζάρ!

Την πρώτη νίκη του στην έδρα της Λάρισας πραγματοποίησε ο Αστέρας, επικρατώντας 2-0 των «βυσσινί» χάρη σε γκολ των Κρις Κονσεϊσάο (38’) και Ρομπέρτο (41’).

Η ομάδα της Τρίπολης ήταν καλύτερη από τους γηπεδούχους, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη τους, θέτοντας ισχυρές βάσεις για το “διπλό” από το πρώτο ημίχρονο. Πλέον οι Αρκάδες έχουν 9 βαθμούς, ενώ οι «βυσσινί» κόλλησαν στους 5 και στην 13η θέση του πίνακα. Σαφώς υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στις τάξεις των Θεσσαλών και δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα απομάκρυνσης του Γιάννη Παπακώστα από τον πάγκο της Λάρισας.

Λάρισα (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ (72’ Βελάσκο), Σίμιτς, Γκέρεμι (46’ Αμπουχατζίρα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Πούρι (46’ Κανόμπιο)

Αστέρας Τρίπολης (Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος (60’ Φυτανίδης), Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Λαδάκης, Κονσεϊσάο, Αράς (72’ Αράς), Καρέρα, Καλμόν (88’ Σκόνδρας), Ροζέιρο

Ατρόμητος ο… Ολυμπιακός Βόλου!

Ο Ολυμπιακός Βόλου παρότι δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να φύγει με το ισόπαλο 2-2 από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δις με Μπρίτο και Σαμπού αλλά η ομάδα του Σάκη Τσιώλη απάντησε αρχικά με την αλλαγή του Καρδιτσιώτη τεχνικού, τον Μπρέσκα, και πήρε τον βαθμό στο 82` με τον Ντολεζάι, λίγο μετά το 2-1! Ο Ατρόμητος ήταν και άτυχος πάντως, αφού είχε δοκάρι με τον Καμαρά στο 1-1

Ο Ολυμπιακός μάλιστα στο 89` άγγιξε την απόλυτη ανατροπή με τον Καμπάνταη, όταν ο Ολιβέιρα έδιωξε πριν τη γραμμή! Πάντως ο Ατρόμητος έχει παράπονα από τη διαιτησία του Τσινιάρη. Αρχικά στο 2-1 ο Μπρέσκα φάνηκε να ξεκινά από αντικανονική θέση, ενώ διαμαρτύρονται και για δύο φάσεις πέναλτι στο πρώτο μέρος.

Περόνε και Καμαρά μπροστά στο 4-4-2 παρέταξε ο Δώνης στο Περιστέρι, ενώ ο Τσιώλης κατέβασε τον Ολυμπιακό σε 4-3-3 με τον Μαρτίν κορυφή.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Σάντκβιστ, Ολιβέιρα, Βινιάλ (60` Νάστος), Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σφακιανάκης (84` Καραλής), Περόνε, Φαβάλι (68` Σαρμιέντο), Μπρίτο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Ρόκα, Ζέλεσι, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Ζαραδούκας (82` Καμπάνταης), Ρόκας, Λεάντρο, Ουμπίντες, Μόνχε, Ρίκκα (46` Μπρέσκα), Μαρτίν (76` Φραντζιπάνε)

Ευ (Χ) αριστημένοι Κέρκυρα και Καβάλα

Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς στο Παμπελοποννησιακό Κέρκυρα και Καβάλα. Το τελικό 1-1 κρίνεται δίκαιο αφού οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Επστάιν στο 20΄ και ισοφάρισε ο Ονουάτσι στο 62΄.

Κέρκυρα: Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (59′ Ιωάννου), Φλαβίνιο (79′ Μακρυδημήτρης), Τσίγκας (71′ Γιάντσης), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής

Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Ογκμπέτσε, Βουτσίσεβιτς (59′ Νταρσεβίλ), Πετκάκης, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης, Αμπντούν

«Ροπαλιά» Παπάζογλου στο 92’. Στο 1-1 Ηρακλής και Σέρρες

Με τον Τάσο Παπάζογλου να σκοράρει στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πανσερραϊκός πήρε έναν «χρυσό» βαθμό (1-1) από τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο.

Ο Γηραιός που προηγήθηκε με τον Σολτάνι στο 11’, δεν κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να βρεθεί στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας, την ίδια ώρα που τα «λιοντάρια» εξακολουθούν να βρίσκονται στην ουρά του πίνακα.

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Χοσέμι, Αραμπατζής, Κανακούδης, Κάρλος Σέζαρ, Ντάνι, Σίσιτς (65′ Στσοτ), Σολτάνι (89′ Βουτσιάς), Μάρα (71′ Κομπαγιάσι), Ιάκομπ.

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άμο, Κάστρο, Μπέλιτς, Παντελιάδης (83′ Ντιόγκο), Ντάλε, Μαβένε, Παπάζογλου, Σουμπίνιο (73′ Γεωργιάδης), Λεοζίνιο, Αμπουμπακάρι (46′ Ανάκογλου).

Σουτ τριών πόντων

Έστω και αν στο τέλος αγχώθηκε, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ που δεν πίστεψε όσο έπρεπε το ματς. Σκόρερ ο κορυφαίος του αγώνα Λουκάς Βύντρα με σουτ από τα 25 μέτρα, πολλές χαμένες ευκαιρίες από τον Σισέ, αλλαγές… ανάγκης από τον Νιόπλια στο δεύτερο ημίχρονο. Όρθιοι στο 86’ οι «πράσινοι», με τον Τζόρβα να αποκρούει εξ’ επαφής κεφαλιά του Φωτάκη.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (66’ Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος (59’ Σιμάο), Λουίς Γκαρσία (78’ Δημούτσος), Σισέ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία (68’ Φωτάκης), Βιτόλο, Ίβιτς (80’ Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (68’ Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς.

Πέρασε αέρα από τα Πηγάδια

Για τέταρτη σερί χρονιά οι Πειραιώτες έφυγαν νικητές από την Ξάνθη και παρέμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πέμπτο συνεχόμενο τρίποντο για τον Ολυμπιακό, που σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πέτυχε τρία γκολ. Ριέρα, Τοροσίδης, Φετφατζίδης οι σκόρερ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την έκπληξη, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Αντώνη Νικοπολίδη και δίνοντας φανέλα βασικού στον Ούρκο Πάρντο. Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος και Ραούλ Μπράβο συνέθεσαν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά, με τον Ντουντού μοναδικό αμυντικό χαφ και τον Ιμπαγάσα σε ρόλο οργανωτή.

Ριέρα και Ρόμενταλ κάλυψαν τις πτέρυγες, με τον Φουστέρ να αγωνίζεται πίσω από τον Μιραλάς, ο οποίος προτιμήθηκε αντί του Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παράσχος είχε τον Γκσπούρνινγκ κάτω από τα δοκάρια και τους Μπέρτο και Τζάγκι ακραία μπακ.

Βάλλας και Γκλέισον αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με αμυντικά χαφ τους Μπόατενγκ και Φλίσκα και τους Κατόνγκο-Στιούαρτ να παίρνουν τις θέσεις τους στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μάουρο Πόι, έπαιξε ο Στρμπα.

Ξάνθη (Γ. Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος (57′ Κομεσίδης), Βάλλας, Μπόατενγκ, Τζάγκι, Πόι, Φλίσκας, Κατόνγκο, Γκλέισον, Στιούαρτ (65′ Μπούγκα), Στρμπα (35′ Μαρσελίνιο)

Ολυμπιακός (Ε. Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Ρόμενταλ (55′ Φετφατζίδης), Ριέρα (65′ Χολέμπας), Μιραλάς (85′ Πάντελιτς).

Ιστορικό διπλό Εργοτέλη στη Νέα Σμύρνη (0-1)

Με το γκολ του Λεάλ στο 40’ ο Εργοτέλης πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα στον Πανιώνιο εκτός έδρας με 1-0. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, δημιούργησαν ευκαιρίες και έψαξαν το γκολ, ωστόσο πιο τυχεροί ήταν οι Κρητικοί. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους «κυανέρυθρους», οι οποίοι αν και πίεσαν πολύ, δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν. Αντίθετα, θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί και κάποιο δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση, αν ο Μάχο δεν ήταν σε τόσο καλή ημέρα.

Το αποτέλεσμα αυτό βρήκε τον Εργοτέλη να παίρνει την πρώτη του νίκη στη Νέα Σμύρνη και παράλληλα να φτάνει τους εννέα βαθμούς. Ο Πανιώνιος αντίθετα παρέμεινε στους δύο πόντους και κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Βαρό, Λάτκα, Σιόβας, Φουνγκουάγιο (80′ Γουνδουλάκης), Μανιάτης, Κουμορτζί, Κούρντι (46′ Πούπο), Βαζ Τε, Ριέρα, Μπάλαμπαν (65′ Σαλαλί).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Χίμπλιγκερ, Βίσιο, Ρομάνο, Ολίσε, Μπέτο (90′ Σαρρής), Φραγκουλάκης (90’+4 Καρέλης), Βερπακόφσκις, Λεάλ (82′ Ορφανός).

Panionios-Ergotelis 0-1
Ανέβηκε από spapas. – Περισσότερα επαγγελματικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά βίντεο.

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο, 23/10

Ατρόμητος-SKODA Ξάνθη (17:15)
Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής (19:30)
Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα (19:30)

Κυριακή, 24/10

Καβάλα-Εργοτέλης (16:00)
Πανσερραϊκός-Κέρκυρα (16:00)
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (18:15)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (20:30)
Ολυμπιακός-Άρης (20:30)

Πηγή: Sportdog.gr