Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να χριστούν και επίσημα πρωταθλητές, όμως ο ΠΑΟΚ σε μια κατάμεστη Τούμπα τους χάλασε τα σχέδια, νικώντας με 2-1. Έτσι, ο Ολυμπιακός θα περιμένει την επόμενη αγωνιστική για να πάρει τους 3 πολύτιμους βαθμούς που θα τον αναδείξουν και μαθηματικά πρωταθλητή. Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, όπου επικράτησε με 1-3 ενάντια στον Ηρακλή. Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ παίρνει πλεονέκτημα για την 3η θέση, καθώς νίκησε την Καβάλα, άμεσα ενδιαφερόμενη, με 1-0 στο ΟΑΚΑ. Ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου, όπου πλέον βρίσκεται στην 5η θέση, ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1. Με τη νίκη τους αυτή, οι Τριπολιτσιώτες πήραν σημαντική βαθμολογική ανάσα, ωστόσο παραμένουν κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού, πλησιάζοντας όμως στον 1 βαθμό τον Ατρόμητο, ο οποίος ήρθε ισόπαλος με τον Εργοτέλη με 1-1. Εκπληκτικό παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στη Λάρισα και τον Πανιώνιο, όπου οι 2 ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 3-3 και οι Λαρισαίοι συνεχίζουν την προσπάθεια για να παραμείνουν στην κατηγορία. Πολλά γκολ και στο παιχνίδι της Κέρκυρας με τον Άρη, που έληξε 3-4 και με τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν τη νίκη, με τον Τσιώλη στον πρώτο αγώνα στον πάγκο. Τέλος, ο Πανσερραϊκός αν και φαίνεται πως ήδη έχει υποβιβαστεί κατάφερε να νικήσει την αδιάφορη Ξάνθη με 2-1 μέσα στην έδρα του.

Ads

Βαθμολογία:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 64
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 54
3. ΑΕΚ 43
4. ΠΑΟΚ 40
5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 38
6. ΚΑΒΑΛΑ 38
7. ΑΡΗΣ 33
8. SΚODA ΞΑΝΘΗ 32
9. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 32
10. ΗΡΑΚΛΗΣ 32
11. ΚΕΡΚΥΡΑ 30
12. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 30
13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 29
14. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 28
15. ΛΑΡΙΣΑ 24
16. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 20

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα κάνοντας ανατροπή και δεν επέτρεψε στους “ερυθρόλευκους” να κατακτήσουν μαθηματικά τον τίτλο τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Φωνάζουν οι φιλοξενούμενοι για το πέναλτι του Βιεϊρίνια που έκρινε το ματς, πρώτη εντός έδρας νίκη για τον “Δικέφαλο” στο πρωτάθλημα (κανονική περίοδο) μετά το 1997.

ΠΑΟΚ
(Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (58′ Βιεϊρίνια), Κουτσιανικούλης (68′ Σαλπιγγιδης), Ίβιτς (77′ Τσουκαλάς), Μουσλίμοβιτς

Ολυμπιακός
(Ερνέστο Βαλβέρδε): Ολυμπιακός: Πάρντο, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντουντού (63′ Φουστέρ), Ιμπαγάσα (72′ Ουρτάδο), Μοδέστο, Ζαϊρί, Ρόμενταλ (73′ Πάντελιτς),Τζεμπούρ

Ads

ΑΕΚ – Καβάλα 1-0

Σε ένα μέτριο ματς, η ΑΕΚ με χρυσό σκόρερ τον Νάτσο Σκόκο πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Καβάλας που έπαιζε από το 53′ με δέκα παίκτες. Αύξησε τη διαφορά ο δικέφαλος και στην βαθμολογία των πλέι οφ.

Σε ένα κρίσιμο ματς για τις θέσεις των πλέι οφ, η ΑΕΚ με 8 αλλαγές στη σύνθεση της, πήρε πολύτιμη νίκη επί της Καβάλας, στην προσπάθεια που κάνει να μπει στα πλέι οφ με βαθμούς.

Οι δύο αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ, Γκερέιρο και Σκόκο, συνεργάστηκαν στο χρυσό γκολ του Αργεντίνου που έφερε την ΑΕΚ πιο κοντά στα πλέι οφ με πλεονέκτημα. Από την άλλη μεριά, η καλά στημένη Καβάλα, πλήρωσε την ανόητη αποβολή του Καρντόζο, με αποτέλεσμα να παλεύει για περίπου ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Μανωλάς, Ματέος, Νταντόμο, Μίτσελ, Λαγός, Μπερνς (1η στο 55′), Λυμπερόπουλος, Μπάχα (3η στο 70′), Γκέντσογλου (2η στο 62′).

Καβάλα
(Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πέρτζελ (3η στο 84′), Περεϊρίνια (1η στο 46′), Ρίος (2η στο 75), Νικουλάε, Καρντόζο, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ, Αμπντούν

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-3

Με τον Σισέ σε ρόλο δημιουργού (δύο ασίστ) και τον Πετρόπουλο σε ρόλο εκτελεστή (δύο γκολ) ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και μείωσε στο -10 από την κορυφή. Χριστοδουλόπουλος και Μαχόπ τα άλλα γκολ.
Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε 3-1 στο Καυτανζόγλειο του Ηρακλή χάρη στα δύο γκολ του Πετρόπουλο και ένα του Χριστοδουλόπουλο, με το “τριφύλλι” να έχει σε ρόλο τον Σισέ (δύο ασίστ).

Ο Μαχόπ σκόρερ για τον “Γηραιό” που μετά το “διπλό” κόντρα στον συμπολίτη Αρη δεν έπεισε μπροστά στο κοινό του και παρόλο που αρχικά ισοφάρισε δεν μπόρεσε να δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο.

Παρόλο που ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκα, Τζιμπρίλ Σισέ είχε καιρό να σκοράρει δεν βρήκε και πάλι δίχτυα ωστόσο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, αφού με τρεις δικές του ενέργειες (δύο ασίστ και ένα σουτ που απέκρουσε ασθενώς ο Ελευθερόπουλος) οι Πετρόπουλος (δύο φορές) και Χριστοδουλόπουλος χρίστηκαν σκόρερ.

Από την άλλη πλευρά, οι απουσίες του “Γηραιοί” φάνηκαν αισθητά στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες του Παράσχου δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του αντιπάλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Κυριαζής, Παπαστεριανός, Αραμπατζής (70′ Κεϊτά), Λίμα, Ντάνι, Μάρα, Κανακουδης (70′ Ρόμπλες), Ζερκά, Επαλέ, Μαχόπ (81′ Βουτσιάς).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος (39′ λ.τρ.Ιωαννίδης), Καντέ, Σαριέγκι (90′ Σεϊταρίδης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μαρίνος, Σισέ, Πετρόπουλος (71′ Χριστοδουλόπουλος).

Κέρκυρα – Άρης 3-4

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με απίστευτη διακύμανση του σκορ, ο Άρης κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος του σκορ από 2-1 σε 2-4 επί της Κέρκυρας και πήρε μία σπουδαία νίκη που τον φέρνει ακόμα και κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Η 26η αγωνιστική είχε πολλές συγκινήσεις αφού σε ακόμα ένα παιχνίδι είχαμε πολλά γκολ, κλασικά παράπονα από την διαιτησία, ανατροπή του σκορ και καταπληκτικό θέαμα.

Ο Άρης πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και σκαρφάλωσε στους 33 βαθμούς και πλέον μπορεί να ελπίζει σε συμμετοχή στα πλέι οφ.
Η ομάδα της Κέρκυρας ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι, όμως ο Άρης κατάφερε να σκοράρει ένα γκολ και να μείνει στο κόλπο.

Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε και ο Άρης πήρε τα ηνία του αγώνα καταφέρνοντας να γυρίσει το σκορ με έναν Καστίγιο που θύμισε στιγμές από τον Ολυμπιακό.

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Στολτίδης, Καλαντζής, Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Μαζνόβ, Γκουστάβο, Επστάιν, Γραμμόζης, Μακρής.

Άρης (Τσιώλης): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Κόκε, Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (Σακάτα 46′), Λαζαρίδης, Περέιρα (Τόχα 46′), Βανγκέλι, Καστίγιο (Παπαζαχαρίας 83′).

Εργοτέλης – Ατρόμητος 1-1

Σε ένα ματς “ο θάνατος σου, η ζωή μου”, Εργοτέλης και Ατρόμητος μοιράστηκαν βαθμούς και “περιπέτειες”, καθώς από αουτσάιντερ για την έξοδο στην Ευρώπη, γίνανε αουτσάιντερ για υποβιβασμό, στο τελικό 1-1.

Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και των δύο ομάδων, τους έφεραν στο σημείο να παίζουν ματς-τελικό προκειμένου να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Εργοτέλης είχε 31 βαθμούς και ο Ατρόμητος 28 με τη ζώνη του υποβιβασμού να βρίσκεται στους 28! Με τη λήξη του ματς οι Κρητικοί έφτασαν τους 32 και οι Περιστεριώτες τους 29. Δύσκολα τα πράγματα…

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο, Σίλβα Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (3η στο 89′), Αλεξόπουλος, Μπέτο (2η στο 75′), Μπούντιμιρ (1η στο 75′), Λεάλ

Ατρόμητος (Δώνης): Ιτανζ, Νάστος, Μελισσάς, Νεμπεγλέρα, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι (3η στο 85′), Καραγκούνης(1η στο 46′), Ολιβέιρα, Σκόνδρας, Σαρμιέντο, Μπρίτο (2η στο 79′)

Πανιώνιος – ΑΕΛ 3-3

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι Πανιώνιος και ΑΕΛ μοιράστηκαν βαθμούς και… παράπονα, καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης τα έκανε θάλασσα. Δυο πέναλτι, ένα αυτογκόλ, ένα κανονικό γκολ που ακυρώθηκε και ένα χέρι θα συζητηθούν αρκετά.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κρίσιμο και για τις δυο ομάδες, καθώς δίνουν μεγάλη μάχη για την παραμονή τους στην κατηγορία. Ο διαιτητής ωστόσο δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού έκανε πολλά λάθη και στιγμάτισαν το παιχνίδι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι καθαρά η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και είχε την κατοχή της μπάλας, όμως ο Πανιώνιος χτύπησε στα στημένα και κατάφερε να προηγηθεί δυο φορές στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΛ να χάνει αρκετές ευκαιρίες και να πετυχαίνει γκολ στο 8ο λεπτό με τον Πανκράτ, όμως ο διαιτητής το ακύρωσε ως φάουλ του Κούλιτς πάνω στον Κοντοέ γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τους παίκτες των βυσσινί. Οι Κυανέρυθροι άνοιξαν το σκορ με μία κεφαλιά του Γκαλίτσιου, ενώ στη συνέχεια ο Πανιώνιος έκανε δυο τα τέρματα του με πέναλτι του Μήτρογλου.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ μείωσε με τον Νταμπίζα αν και στη φάση πρέπει να έγινε χέρι του Μετίν. Ο Πανιώνιος φάνηκε να καθαρίζει το ματς με το απευθείας φάουλ του Μπάλαμπαν, όμως οι βυσσινί έφεραν το ματς στα ίσα με το πέναλτι του Ικλέσιας που θα συζητηθεί επίσης και την κεφαλιά του Νταμπίζα στο 88ο λεπτό.

Πανιώνιος (Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (Μπάλαμπαν 71′), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (Λάτκα 59′).

ΑΕΛ
(Κωστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης (Ταλ 46′), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Αμπουμπακάρι (Κανόμπιο 64′), Ιγκλέσιας, Κούλιτς, Ρομέου (Κουζέν 46′), Μετίν, Πανκράτ.

Αστέρας Τρ – Ολ. Βόλου 2-1

Ο Αστέρας Τριπολης πήρε σημαντική νίκη στην προσπάθεια της ομάδας να μείνει στην κατηγορία με 2-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου και κοιτάζει πλέον το μέλλον με αισιοδοξία. Ήρωας του αγώνα ο Μπαρτολίνι που σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 89ο λεπτό.

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δυο ομάδες ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε μία τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του Ατρόμητου με τον Εργοτέλη στην Κρήτη για να ξέρει αν θα βρεθεί πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Μπαρτολίνι που σκόραρε στο 89ο λεπτό, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως ο Αστέρας είχε δυο αναγκαστικές αλλαγές στα πρώτα 30 λεπτά!
Το παιχνίδι είχε πολύ ωραίο θέαμα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και τον Αστέρα να είναι η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντως έβγαινε έξυπνα στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσε να “κλέψει” το τρίποντο, όμως ο Μπρέσκα δεν μπόρεσε να σκοράρει προς το τέλος του αγώνα. Ότι δεν κατάφερε ο Σλοβάκος το έκανε το Μπαρτολίνι, δίνοντας μία μεγάλη βαθμολογική ανάσα στον Αστέρα.

Αστέρας Τρίπολης(Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος (Ρούμπιλ 28), Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπερτολίνι (Σανκαρέ 46′), Μπαστία, Λαδάκης, Αρσενίεβιτς, Μάρτινς (Φορτούνης 77′), Ουντόζι(Φρανκού 34′), Παπάζογλου.

Ολυμπιακός Βόλου(Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Σελέζι, Ντολεζάι, Τομάς, Ρόκας, Μπερτόλντι, Άλβαρες, Ακόστα (Μπρέσκα 79′), Ουμπίδες, Νέμεθ (Ζαραδούκας 69′), Σολάκης.

Πανσερραϊκός-Skoda Ξάνθη 2-1

Πολύ δύσκολα θα παραμείνει στη Superleague. Ωστόσο, ο Πανσερραϊκός έδειξε απέναντι στη Skoda Ξάνθη ότι δεν παρατάει τα “όπλα” με τους Παπάζογλου και Νταλέ να δίνουν τη νίκη στην ομάδα των Σερρών. Μείωσε με πέναλτι ο Μαρσελίνιο στο 87′. Ο Φερνάντες κράτησε ζωντανή την ομάδα των Σερρών στο τέλος!

Το θέμα δεν συγκίνησε, καμία από τις δυο ομάδες εξάλλου δεν φημίζεται για το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που παίζει. Οι ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού όμως απέδειξαν ότι αγωνίζονται για την τιμή τους και την αξιοπρέπεια τους.

Παπάζογλου και Νταλέ πέτυχαν από ένα τέρμα και πήραν μία νίκη, η οποία κρατάει την Ξάνθη στους 32 βαθμούς.

Το ματς ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να βρουν τρόπο να συνδυαστούν και να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Αντιθέτως, τα φάουλ και ο αργός ρυθμός προμήνυε ότι τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ουδείς θα θυμάται για αρκετό καιρό.

Αν πρέπει να πούμε ότι μια ομάδα ήταν καλύτερη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο της μπάλας – χωρίς να δημιουργήσουν κάποια σημαντική φάση.

Μάλιστα, στο 39′, στην πρώτη σημαντική στιγμή που σημειώθηκε στον αγώνα, ο Παπάζογλου άνοιξε το σκορ με το κεφάλι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πάρκερ. Έτσι ο αρχηγός των “λιονταριών” έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Όπως στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο στην πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή που σημειώθηκε ο Πανσερραϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ και στην ουσία έβαλε τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη.

Στο 54′ από την μπαλιά του Γεωργιάδη το λάθος του Γκσπούρνινγκ ο Νταλέ έκανε το 2-0. Στη συνέχεια οι αλλαγές και οι αρκετές κάρτες οδήγησαν το ματς στο να μην έχει καθόλου ρυθμό.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι στο 75′ κατάφεραν να απειλήσουν με τον Βασιλακάκη. Μετά την εκτέλεση κόρνερ και τη σύγχυση στην άμυνα ων γηπεδούχων ο Βασιλακάκης δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

Στο 87′ ο Μαρσελίνιο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Καζάκης, μείωσε για την Skoda. Στις καθυστερήσεις του αγώνα μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να κάνουν το 2-2.

‘Ομως ο Φερνάντεζ είπε δύο φορές σε μια φάση “όχι” στους παίκτες της Ξάνθης και κράτησε το 2-1 για τα “λιοντάρια”. Έτσι ο Πανσερραϊκός έφτασε στους 20 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη διατηρείται στους 32.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Πανσερραϊκός (Παύλος Δημητρίου): Φερνάντες, Τριανταφύλλου, Παπάζογλου, Βοσκόπουλος, Ντιόγκο, Κάστρο, Ανάκογλου, Μουσικάκης (59΄Σίντιτς), Γεωργιάδης, Πάρκερ, Νταλέ (87′ Κόντος)

SKODA Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Κομμεσίδης (77΄Καριόκα), Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μπόατενγκ, Αντεφέμι (49΄Βασιλακάκης), Πόι (55΄Κατόνγκο), Μαρσελίνιο, Καζάκης, Σουάνης

Πηγή: sport24.gr