Αύξησε τη διαφορά του ο Ολυμπιακός από τον δεύτερο παναθηναϊκό, καθώς οι ερυθρόλευκοι πέρασαν νικηφόρα από την Τρίπολη, ενώ αντιθέτως ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ήττα σοκ με 0-4 για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από τον εκπληκτικό Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος σε δύο παιχνίδια με τους κιτρινόμαυρους φέτος έχει παραβιάσει 7 φορές την εστία τους. Αγχωτική νίκη για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί της Ξάνθης, ενώ ο Άρης έμεινε στο 0-0 με τον Εργοτέλη, στον πρώτο αγώνα μετά τη φυγή Κούπερ. Με 3 γκολ φιλοδώρησε οι Καβαλιώτες τον Ηρακλή, ενώ νικηφόρα πέρασε ο Ατρόμητος από τις Σέρρες. Πολύ δύσκολη είναι πλέον η κατάσταση για τη Λάρισα, που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά την ήττα της από την Κέρκυρα.

Ads

Η βαθμολογία:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 48
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 41
3. ΠΑΟΚ 33
4. ΑΕΚ 30
5. ΚΑΒΑΛΑ 27
6. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 25
7. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 25
8. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 25
9. SΚODA ΞΑΝΘΗ 24
10. ΑΡΗΣ 24
11. ΚΕΡΚΥΡΑ 23
12. ΗΡΑΚΛΗΣ 22
13. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 20
14. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19
15. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 16
16. ΛΑΡΙΣΑ 14

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1

Δύο πολύτιμους βαθμούς έχασε στην Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός μετά το 1-1 με τον «μαχητικό» Πανιώνιο που τον αφήνουν στο μείον επτά από την κορυφή. Μήτρογλου (50’) και Σισέ (55’ πέναλτι που προκάλεσε την οργή των γηπεδούχων) οι σκόρερ του ματς.

Ads

Με «φόρα» από τα δύο γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Μήτρογλου σκόραρε και πάλι δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του, μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα με γκολ του Σίσε από πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους «κυανένρυθρους».

Ο Γάλλος επιθετικός είχε και δοκάρι στο 75’ αλλά μέχρι εκεί… καθώς το «τριφύλλι» δεν είχε να επιδείξει τίποτα άλλο στο ματς, χάνοντας έτσι πολύτιμο έδαφος στην μάχη του τίτλου.

Αποδοκιμασίες από τους φίλους του Πανιωνίου με την λήξη προς τον Κερκυραίο ρέφερι και χειροκρότημα στους παίκτες του Τάκη Λεμονή για την προσπάθεια και την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Όμο, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (88’ Αναστασόπουλος), Γουνδουλάκης (72’ Σβέρκος) , Ριέρα (88’ Σάμαρης), Μήτρογλου.

Παναθηναϊκός (ΖεσουάλδοΦερέιρα):Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Γκοβού (74’ Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος (81’ Μαυρίας), Λέτο, Σισέ.

Aστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νταβίδ Φουστέρ (30′), ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη, πανηγυρίζοντας την έβδομη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έφυγε μ’ ένα τρίποντο χρυσάφι από την Τρίπολη χάρη σ’ ένα γκολ πέναλτι του Φουστέρ στο 30ο λεπτό και στην χειρότερη περίπτωση θα διατηρήσει το +5 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Δικαιολογημένες φωνές από τους γηπεδούχους για το… τραβηγμένο από τα μαλλιά πέναλτι που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, απειλήθηκαν σε λίγες περιπτώσεις από τους γηπεδούχους, δημιούργησαν ένα κάρο ευκαιρίες, όμως σκόραραν από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, άφησε πίσω το “Χ” από τον ΠΑΟΚ και πραγματοποίησε το καλύτερο ξεκίνημα σε εκτός έδρας αγώνα, φτάνοντας στο γκολ σε 2 περιπτώσεις μέχρι το 10ο λεπτό, όμως τελικά άνοιξαν το σκορ χάρη στην υπερβολική απόφαση του Κουκουλάκη.

Στο δεύτερο μέρος, άφησαν τους παίκτες του Αστέρα να κάνουν το παιχνίδι τους, όμως στην συνέχεια πάτησαν το γκάζι, είχαν ευκαιρίες για το 2-0, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Ντεμπούτο για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πραγματοποίησε ο Γιάννης Μανιάτης, που μπήκε στο 86′ και μετά από λίγα δευτερόλεπτα είχε τεράστια ευκαιρία για να “τελειώσει” το ματς και να πετύχει το πρώτο του “ερυθρόλευκο” γκολ, όμως ο Ντεγκρά αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο (20′ Αργυρόπουλος), Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ρούμπιλ (72′ Αρσενίεβιτς), Μάρτινς (65′ Φορτούνης), Φρανκού.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Μιραλάς (81′ Ζαϊρί), Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (91′ Χολέμπας), Φουστέρ (85′ Μανιάτης) Πάντελιτς.

Εργοτέλης – Άρης 0-0

Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, αν και θα μπορούσαν να έχουν μπει γκολ σε κάποιες περιπτώσεις.

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Άρη μετά την απομάκρυνση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, με τον Γιάννη Μιχαλήτσο να κάθεται στον πάγκο των “κιτρίνων”.

Ο βαθμός που κέρδισε ο Εργοτέλης τον ανέβασε στην 6η θέση (μαζί με Ατρόμητο και Ολυμπιακό Βόλου), ενώ ο Άρης “έπιασε” στην 9η θέση την Ξάνθη.

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο, Ζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (67′ Μπέτο), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ (90’+1 Ορφανός), Βερπακόβσκις (67′ Λεάλ)

Άρης (Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Κουλουχέρης, Τόχα, Νέτο, Φατί, Μίτσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Τσέζαρεκ, Πορτίγια (90’+1 Τσεζνάουσκις)

Καβάλα – Ηρακλής 3-0

Η Καβάλα πέτυχε μία σπουδαία νίκη επί του Ηρακλή με 3-0 και συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία για τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Δυο αποβολές είχε το παιχνίδι και έναν εξαιρετικό Μαχόπ για τον Γηραιό.

Οι Αργοναύτες σε ένα κακό παιχνίδι γενικότερα κέρδισαν πολύ εύκολα τον Ηρακλή με 3-0 στο “Ανθή Καραγιάννη” και βλέπουν ακόμα πιο ζεστά τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Ο Γηραιός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όμως η επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη να βγάλει έξω τον καταπληκτικό Μαχόπ στοίχισε την ομάδα του, που στη συνέχεια δέχθηκε τρία γκολ.

Το παιχνίδι είχε πολλά νέα πρόσωπα και για τις δυο ομάδες. Νικουλάε, Μαχόπ, Ρόμπλες και Ζερκά πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στο ελληνικό πρωτάθλημα με τους δυο πρώτους ωστόσο να ξεχωρίζουν.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής ήταν καλύτερος και είχε κάποιες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, όμως οι επιθετικοί δεν ήταν ουσιαστικοί. Στο δεύτερο μέρος η Καβάλα πήρε τα ηνία του αγώνα και με την έξοδο του Μαχόπ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Καβάλα (Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκοβιτς, Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ, Ντικρόκ, Βουτσίσεβιτς(Περεϊρίνια 75′), Ονουάτσι(Φερτζέλ 90′), Αμπντούν, Νικουλάε(Ναζλίδης 88′).

Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Λίμα, Αραμπατζής, Κατσικάς, Χοσέμι, Ντάνι, Ζερκά(Βουτσιάς 73′), Καρλίνιος (Ρόμπλες 45′), Μαχόπ(Βέλλιος 56′), Γιάκομπ, Σολτάνι.

Άρης (Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Κουλουχέρης, Τόχα, Νέτο, Φατί, Μίτσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Τσέζαρεκ, Πορτίγια (90’+1 Τσεζνάουσκις)

Πανσερραϊκός – Ατρόμητος 0-1

Ένα γκολ του Ηλία Αναστασάκου στο 81ο λεπτό χάρισε ένα πολύτιμο “τρίποντο” στον Ατρόμητο, που πέρασε νικηφόρα με 1-0 από τις Σέρρες, σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της φετινής Superleague.

Οι δύο ομάδες προσέφεραν κακό θέαμα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο β’ μέρος, ο Ατρόμητος ήταν βελτιωμένος και δημιουργώντας κάποιες φάσεις, κατάφερε τελικά να φύγει με τη νίκη.

Οι τρεις βαθμοί που πήρε η ομάδα του Περιστερίου την ανέβασαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα (μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου) με 26 βαθμούς, ενώ τα “λιοντάρια” παρέμειναν στην προτελευταία θέση με 10 βαθμούς λιγότερους.

Πανσερραϊκός (Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άλβαρες, Άμο, Γεωργιάδης, Παπάζογλου (83′ Παντελιάδης), Σίντιτς (80′ Κις), Σουμπίνιο (55′ Λεοζίνιο), Μπέλιτς, Νταλέ, Μαβενέ, Πάρκερ

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά (57′ Μπρίτο), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαγκανόβσκι, Τάτος (69′ Σαρμιέντο), Ολιβέιρα, Δάρλας (79′ Σαμπού)

Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΚ 4-0

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έκανε… πλάκα στο ΟΑΚΑ θριαμβεύοντας με 4-0 της τραγικής ΑΕΚ. Σανκαρέ, Ουμπίδες, Μόνχε και Καπετάνος τα γκολ της ομάδας του Βόλου, με τον Σάκη Τσιώλη να κερδίζει κατά κράτος τον Μανόλο Χιμένεθ.

Από την άλλη, η ΑΕΚ έμεινε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, δείχνοντας ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, αναγκάζοντας τους φιλάθλους της να την αποδοκιμάσουν έντονα. Ολυμπιακός Βόλου με τη νίκη του αυτή έφτασε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Σάκη Τσιώλη “χτύπησε” μέσα σε οκτώ λεπτά και από εκεί και πέρα έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι. Με κλειστή και παίζοντας ιδανικά τις αντεπιθέσεις οι “ερυθρόλευκοι” απειλούσαν την μπλοκαρισμένη ΑΕΚ, καθώς οι Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο και Σκόκο δεν έχει χώρους δράσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν ίδιος. Η ΑΕΚ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε και ο Ολυμπιακός Βόλου με την συνταγή του πρώτου μέρος πέτυχε δύο ακόμη γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, ενώ θα μπορούσε να σημειώσει και άλλο. Απόλυτα δίκαιη σε γενικές γραμμές η πρώτη νίκη των “ερυθρόλευκων” επί της ΑΕΚ στην Αθήνα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας (20′ λ.τρ.. Αργυρίου), Γιάχιτς, Μάκος (74′ Γκερέιρο), Ντιόπ, Λαγός (38′ Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Ούμπιντες (51′ λ.τρ. Μητρόπουλος), Μπρέσκα, Καπετάνος (81′ Ακόστα), Άλβαρες, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Σολάκης (61′ Μάρτιν).

Σκόρερ: Σανκαρέ (12′, Ολυμπιακός Βόλου), Ουμπίδες (19′, Ολυμπιακός Βόλου), Μόνχε (61′, Ολυμπιακός Βόλου), Καπετάνος (80′, Ολυμπιακός Βόλου)


ΠΑΟΚ-Ξάνθη: 2-1

Ο ΠΑΟΚ είδε τον χάρο με τα μάτια αλλά τον προσπέρασε και με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 81′, πήρε την 6η εντός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στην σκληρή και μαχητική Ξάνθη. Το σκορ είχε ανοίξει ο Αθανασιάδης (37′), ενώ είχε ισοφαρίσει στο 66′ ο Πόι.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου, παρά την κούραση από την υπερπροσπάθεια στο “Καραϊσκάκη” κατάφερε να δείξουν τον καλό τους εαυτό και αποδίδοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, πήραν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Οι “ασπρόμαυροι” χρειάστηκαν ένα 15λεπτο και στην συνέχεια επέβαλλαν τον ρυθμό τους και ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Η ανωτερότητά τους, εξαργυρώθηκε στο 37΄με γκολ του Αθανασιάδη, όμως στο δεύτερο μέρος, έριξαν άνευ λόγου και αιτία στροφές.

Κάπως έτσι ήρθε η ισοφάριση από τον Πόι, όμως οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν άμεσα, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ με τον Σαλπιγγίδη, που έδωσε το τρίποντο και ξεσήκωσε την Τούμπα. Μ’ αυτή τη νίκη, οι παίκτες του Μάκη Χάβου παρέμειναν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και μείωσαν την διαφορά τους από την κορυφή στους 12 βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, οι Ακρίτες το πάλεψαν, δεν… μάσησαν παρά το γεγονός πως έπαιζαν στην καυτή Τούμπα, αλλά δεν κατάφεραν καθώς λύγισαν στο τέλος. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου πάντως φαίνεται σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τις αρχές της χρονιάς και φυσικά δεν μοιάζει να κινδυνεύει.

Το μοναδικό αρνητικό για τον ΠΑΟΚ από το σημερινό ματς, ήταν ο τραυματισμός του Γιώργου Φωτακη. ο 29χρονος άσος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα απουσιάσει περίπου έναν μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Δικεφάλου. Αυτό σημαίνει πως θα χάσει τα ματς με Άρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ίβιτς (77′ Μπαλάφας), Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (25′ Κουτσιανικούλης, (77′ Μουσλίμοβιτς)), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Skoda Ξάνθη (Νικος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Κατόγκο (85′ Μπούγκα), Σουάνης, Κιντάνα (62′ Πόι), Μαρσελίνιο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Φλίσκας (38′ Βασιλακάκης), Βάλλας, Κωστούλας.


Κέρκυρα – ΑΕΛ 1-0

Η Κέρκυρα πήρε μία σημαντική νίκη επί της ΑΕΛ με 1-0 και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια της να παραμείνει στην κατηγορία. Τραγικοί για ακόμα μία φορά οι βυσσινί που μόνο με θαύμα θα γλυτώσουν τον υποβιβασμό.

Σε ένα παιχνίδι κρίσιμο και για τις δυο ομάδες η Κέρκυρα ήταν εκείνη που κέρδισε δίκαια την ΑΕΛ και κρατάει στα χέρια της την υπόθεση παραμονή.

Οι βυσσινί παρατάχθηκαν πολύ αμυντικά και το πλήρωσαν στο τέλος, με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην δεύτερη κατηγορία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κέρκυρα να είναι καλύτερη από την ΑΕΛ και να ζητάει πέναλτι στην αρχή του αγώνα σε μαρκάρισμα του Βελάσκο στον Επστάιν, με τον διαιτητή ωστόσο να μην το δίνει.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ ισορρόπησε το ματς χωρίς όμως να δημιουργεί φάσεις μπροστά από την εστία του Κωνσταντόπουλου. Ο Νίκος Κωστένογλου άργησε αρκετά να κάνει αλλαγές, με αποτέλεσμα όταν μπήκε το γκολ να είναι ήδη πολύ αργά για κάποια αντίδραση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Χαμπλ (Δ. Ιωάννου 83′), Μακρής, Στολτίδης, Γκουστάβο, Επστάιν, Καλαντζής(Η. Ιωάννου 72′), Τσίγκας(Μαζνόν 63′).

ΑΕΛ (Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Βενετίδης(Τσιμπάμπα 76′), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βελάσκο (Ρομέρου 20′), Κατσιαρός, Ταλ, Ιγκλέσιας, Σίμιτς, Μετίν(Μπλάζεκ 72′), Κουζέν.

Πηγή: Sport24.grimage