Ads

Με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Super League οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη στο άδειο -λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ με 1-0, ενώ ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Κέρκυρα με 2 γκολ. Καλή εμφάνιση και νίκη για την ΑΕΚ στις Σέρρες, ενώ και ο δικέφαλος του Βορρά νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Με 1-0 νίκησε ο Ηρακλής τον Ατρόμητο, ενώ τους βαθμούς μοιράστηκαν Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου. Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η Λάρισα, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο του υποβιβασμού, μετά την ήττα της από την Καβάλα.


Η βαθμολογία:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 42
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 37
3. ΠΑΟΚ 27
4. ΑΕΚ 27
5. SΚODA ΞΑΝΘΗ 24
6. ΚΑΒΑΛΑ 24
7. ΑΡΗΣ 23
8. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 22
9. ΗΡΑΚΛΗΣ 22
10. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 21
11. ΚΕΡΚΥΡΑ 20
12. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 19
13. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19
14. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 16
15. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 16
16. ΛΑΡΙΣΑ 11

Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2

Ads

Η… φιλαρμονική του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είχε ούτε ένα φάλτσο και πραγματοποιώντας την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση, έφυγε με ξεκούραστο τρίποντο από την Κέρκυρα. Ένα αυτογκόλ του Τσίγκα και ένα τέρμα του Μιραλάς διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, που πήγε ξανά στο +5 την διαφορά από τον Παναθηναϊκό.

Έχοντας αρκετούς παίκτες (Μοδέστο, Πάντελιτς, Ριέρα, Φουστέρ) σε πολύ καλή μέρα, ο Ολυμπιακός δεν είχε να φοβηθεί απολύτως τίποτα από οποιονδήποτε αντίπαλο και στην προκειμένη περίπτωση από την Κέρκυρα.

Οι Πειραιώτες αν και ξεκίνησαν μουδιασμένα την αναμέτρηση καθώς χρειάστηκαν 30 λεπτά για να ξυπνήσουν, όταν αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρο ήταν ασταμάτητοι και πήραν στο ρελαντί το τρίποντο.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβερδε απειλήθηκαν σε ελάχιστες περιπτώσεις από την Κέρκυρα, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με αυτογκόλ του Τσίγκα και από ‘κει και πέρα, εκτός από το 2-0 του Μιραλάς, έχασαν ένα κάρο ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους.

Ο Άλμπερτ Ριέρα δημιουργούσε κινδύνους αλλά από ατυχία δεν σκόραρε, ο Μοδέστο ήταν ο άρχοντας του κέντρου, ο Πάντελιτς αν και δεν πέτυχε γκολ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, έχοντας μάλιστα και μια ασίστ, ενώ ο Φουστέρ όπως και σε όλα τα τελευταία παιχνίδια ήταν εξαιρετικός. Πως λοιπόν να χάσει ο Ολυμπιακός με τόσους παίκτες σε καλή κατάσταση; Την απάντηση δεν την ξέρουμε, γιατί δεν την μάθαμε και σήμερα.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν μια πραγματική ομάδα, πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση εκτός έδρας και συνεχίζουν να βλέπουν τον Παναθηναϊκό 5 βαθμούς πιο μπροστά, μετά την ολοκλήρωση 17 αγωνιστικών. Το πρωτάθλημα, είναι όλο και πιο κοντά…

Από την άλλη, η Κέρκυρα αν και ξεκίνησε και στα δύο ημίχρονα με όρεξη, δεν συνέχισε το ίδιο καλά και απλά παρακολουθούσε τον ανώτερο Ολυμπιακό. Είναι πάντως φανερό, πως οι “Φαίακες” έχουν καλή ομάδα και μπορούν να σώσουν την κατηγορία.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης (32′ Δ. Ιωάννου), Στολτίδης, Καλαντζής (73′ Γιάντσης), Μίχος, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (66′ Η. Ιωάννου), Επστάιν.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (84′ Νέμεθ), Μιραλάς (78′ Φετφατζίδης), Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ριέρα (80′ Χολέμπας).

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Με το 100ο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στη μεγάλη κατηγορία, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Μετά από δύο συνεχόμενα αρνητικά εκτός έδρας αποτελέσματα κόντρα σε Κέρκυρα (1-2) και Πανσερραϊκό (1-1), ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς έκαμψε με 1-0 τΟ εμπόδιο του Αστέρα στην Τούμπα, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 17η αγωνιστική.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο όμως ο “Δικέφαλος” ήταν πιο αποτελεσματικός, αφού στο 32′ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πήρε κεφαλιά μέσα από την περιοχή σε εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία και έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Ντεγκρά.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Μάκη Χάβου έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και ήταν εξαιρετικοί μέχρι το 65′ όπου και έχασαν 4-5 καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, με τον Αστέρα από την πλευρά του να είναι ακίνδυνος δημιουργικά και το 1-0 να μένει φυσιολογικά μέχρι το τέλος.

Αυτή ήταν η 5η νίκη για τον ΠΑΟΚ σε 8 αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής στην Τούμπα για το πρωτάθλημα (τον διατήρησε στην 3η θέση), καθώς και η 2η του σε 4 συνολικά ματς που έχει φιλοξενήσει την ομάδα της Τρίπολης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης, Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (92′ Παπάζογλου), Αθανασιάδης (87′ Κουτσιανικούλης)

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρέρα (64′ Τσαμπούρης), Φορτούνης, Μπαρτολίνι, Ουντότζι (79′ Μπακασέτας), Ορόθκο, Φρανκού, Λαδάκης (73′ Ροζέριο)

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3

Με την καλύτερη φετινή της εμφάνιση για εκτός έδρας ματς, η ΑΕΚ νίκησε με 3-1 τον Πανσερραϊκό με πρωταγωνιστή τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να πετυχαίνει δύο γκολ η Ένωση πέρασε εύκολα από τις Σέρρες με το τελικό 3-1.

Πολύ καλό ποδόσφαιρο από τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ που για πρώτη φορά φέτος αγωνίστηκαν με πάθος και στα 90′ του ματς.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Πανσερραϊκός (Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άλβαρεζ, Παντελιάδης, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Κάστρο, Σουμπίνιο (Τάντις 80′), Μπέλιτς, Ντάλε, Μαβένε, Λεοζίνιο (Ανάκογλου 73′)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Μανωλάς, Γκερέιρο, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο (Λεονάρντο 87′), Λαγός, Γεωργέας, Σκόκο (‘Εντερ 93’), Λυμπερόπουλος, Δέλλας

Ηρακλής- Ατρόμητος 1-0

Με το γκολ του Ιάκομπ ο Ηρακλής επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 1-0 του Ατρομήτου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο για την 17η αγωνιστική. Δοκάρι για τον Ατρόμητο με τον Καμαρά.

Στις νίκες επέστρεψε ο Ηρακλής. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη με γκολ του Ιάκομπ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του Ατρομήτου και να φτάσει στους 22 βαθμούς, μετά την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο Ατρόμητος παρέμεινε στους 19 βαθμούς και θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό, αλλά από το σουτ του Καμαρά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο Καυτανζόγλειο. Με τον Ηρακλή να είναι καλύτερος στο πρώτο μέρος και να έχει τις ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα τέρματα, παρά τις απουσίες. Το δεύτερο μέρος ανήκε στον Ατρόμητο, ο οποίος και με τις αλλαγές του Γιώργου Δώνη έγινε πιο επιθετικός, πίεσε τον Ηρακλή, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ελευθερόπουλου.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε, ενός λεπτού σιγή, για τον ξαφνικό θάνατο, του Ισπανού πρώην προπονητή του Ηρακλή, Άνχελ Πεντράθα.

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (81′ Καρλίνιος), Μάρα (69′ Ηλιάδης), Σίσιτς, Πίτου Γκαρσία (85′ Κυριαζής), Ιάκομπ.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (57′ Αναστασάκος), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Καραγκούνης (70′ Μπρίτο), Τάτος (77′ Παρόνε), Ολιβέιρα.

Εργοτέλης-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

Ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού Βόλου και υποχρεώθηκε σε “λευκή” ισοπαλία.

Το ματς είχε δύο όψεις. Το πρώτο ημίχρονο δεν… βλεπόταν, σε αντίθεση με το δεύτερο που είχε πολλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες.

Οι ισορροπίες άλλαξαν όταν αποβλήθηκε ο Ολίσε και ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα παίκτες. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στους “ερυθρόλευκους” να βγουν από το… καβούκι τους και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στο ματς.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με αμυντικές διαθέσεις ενώ και ο Εργοτέλης δεν έβρισκε κενούς χώρους. Καλά οργανωμένοι οι “ερυθρόλευκοι” είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γιακούποβιτς.

Ο Ολίσε άλλαξε την εικόνα του ματς. Το παιχνίδι άνοιξε και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Οι δύο προπονητές δεν κρύφτηκαν και πήγαν να πάρουν το παιχνίδι με τις αλλαγές που έκαναν.

Ο Τσιώλης έβαλε τον Σολάκη σε ένα καθαρό 4-4-2 ενώ και η είσοδος του Μπέτο είχε θετική επίδραση για τον Εργοτέλη. Και οι δύο αντίπαλοι διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι.

Η ισοπαλία αυτή τους διατήρησε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Εργοτέλης έδειξε να ξεπερνάει την κακή απόδοση που είχε με τον Αστέρα Τρίπολης μεσοβδόμαδα, ενώ και ο Ολυμπιακός Βόλου αναγκάστηκε σε δεύτερη σερί ισοππαλία.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εργοτέλης(Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Ολίσε, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης(78′ Φραγκουλάκης), Βερπακόφσκις(61′ Μπέτο), Μπούντιμιρ, Ρομάνο

Ολυμπιακός Βόλου(Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Καπετάνος(85′ Πλιάγκας), Ρίκκα(52′ Μπρέσκα), Ρόκας(70′ Σολάκης), Αλβάρεζ, Μάρτιν, Σανκαρέ, Μόνχε, Ζελέσι

Πανιώνιος – Ξάνθη 0-2

Η ομάδα της Ξάνθης επικράτησε του Πανιώνιου με 2-0 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και ξέφυγε για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αποδοκιμασίες για τον Κουμορτζί την ώρα που έγινε αλλαγή. Σε δύσκολη θέση οι Κυανέρυθροι.

Η παράδοση φαίνεται πως επαναλήφθηκε και στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, αφού η Ξάνθη επικράτησε με 2-0 επί του Πανιωνίου.

Στα δέκα τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους, οκτώ φορές νίκησε ο φιλοξενούμενος, δυο φορές ο γηπεδούχος, ενώ δυο φορές είχαμε ισοπαλία!
Οι Ακρίτες παίζοντας πολύ έξυπνα και έχοντας ένα Μαρσελίνιο σε καλή ημέρα, κατάφεραν να πετύχουν δυο γκολ στο πρώτο μέρος και καθαρίσουν το παιχνίδι.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του ήταν τραγικός αμυντικά, με τον Βαρό να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Οι Κυανέρυθροι πίεσαν για να πετύχουν κάποιο γκολ στο δεύτερο μέρος, όμως η Ξάνθη είχε κλείσει τους διαδρόμους.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Πανιώνιος (Λεμονής): Μπέλιτς, Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Βάρο, Κούκετς(Σκούρτης 35′), Κουμορτζί (Γουνδουλάκης 62′), Σάμαρης (Όμο 32′), Σιόβας, Κοντόες, Τσότσαλιτς.

Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μποάτενγκ (Βασιλακάκης 66′), Φλίσκας, Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (Αντεφέμι 56′), Πόι (Κιντάνα 82′), Σουάνης, Μπέρτος, Τζάγκι, Κατόνγκο.

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0

Μετά την Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο σερί του για το 2011 νικώντας και τον σπουδαίο αλλά και αποδεκατισμένο Αρη, με 1-0. Ο Νίνης πέτυχε το πολύτιμο γκολ, ωστόσο ο Τζόρβας ήταν αυτός που και στο φινάλε κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Οι φιλοξενούμενοι «φωνάζουν» για το ακυρωθέν γκολ του Μίτσελ στο 67’, ενώ δικαιολογημένα δεν μέτρησε αυτό του Σισέ στο 57’, που ήταν οφσάιντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46’ Μαρίνος), Κατσουράνης, Νίνης, Γκοβού (68’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Αρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μίτσελ, Βανγκελί (81’ Αραβίδης), Τόχα, Λαζαρίδης, Οριόλ, Πρίττας (46’ Κατίδης), Καζναφέρης (61’ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Ρουίζ.

Όλο και πιο κοντά στον υποβιβασμό η Λάρισα

Ένα πανέμορφο γκολ του Ντιέ έδωσε μια πέρα ως πέρα δίκαιη νίκη στην Καβάλα, κόντρα σε μια Λάρισα για… κλάματα, που είναι όλο και πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Οι “αργοναύτες” ήταν το μεγάλο αφεντικό στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα, όμως ένα και… καλό του Ντιέ, τους ήταν αρκετό για το τρίποντο.

Ο αρχηγός των γηπεδούχων, εκτός από τις σπουδαίες λύσεις που έδωσε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, κατάφερε με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή να νικήσει τον εξαιρετικό Τσοντοφάλσκι και “καθαρίσει” τη νίκη.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ ήταν απογοητευτική και δίχως υπερβολή για… λύπηση. Μηδέν ψυχή, μηδέν πάθος, καθόλου αποφασιστικότητα από τους παίκτες της ομάδας του κάμπου, που βλέπουν τον υποβιβασμό να έρχεται και δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Διαμαρτυρήθηκαν βέβαια στην αρχή και σωστά για τραγικά λάθη του Καλόπουλου, όμως έτσι όπως έπαιζαν έχασαν κι αυτή την δικαιολογία.

Μοναδικός που διασώθηκε από το βυσσινί… ναυάγιο, ήταν ο Τσοντοφάλσκι που με τις εκπληκτικές του επεμβάσεις κράτησε το σκορ στο 1-0 και έδωσε την ελπίδα στους συμπαίκτες του πως τίποτα δεν τελείωσε. Βέβαια οι ίδιοι, δεν ήταν το ίδιο άξιοι.

Μ’ αυτή τη νίκη, η Καβάλα έπιασε στην 3η θέση τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ με 24 βαθμούς, έχοντας βέβαια ένα ματς παραπάνω. Όσο για την ΑΕΛ, παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας μόλις 11 πόντους και ευελπιστεί να μην ξεφύγουν ο Πανσερραϊκός, ο Πανιώνιος και οι υπόλοιποι. Πολύ δύσκολα τα πράγματα και δεν φαίνεται να υπάρχει αδιέξοδος.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Kαβάλα(Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο, Ντιε, Αμπντούν, Βουτσίσεβιτς, Ονουάτσι, Ογκμπέτσε.

ΑΕΛ (Γιορν Άρνεσεν): Τσοντοφάλσκι, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Κουζέν, Μετίν, Βελάσκο, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ.

Πηγή: sport24.gr