Ίσως να είναι το πιο σημαντικό ραντεβού του καλοκαιριού, ανάμεσα σε Βαγγέλη Μαρινάκη και Ερνέστο Βαλβέρδε που αποφασίζουν για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού. Όλα ανοιχτά, ακόμη και με …Μακούν. Προτάθηκαν Ιακουίντα και Γιακούμπου.

Ads

Από τη συνάντηση που θα γίνει στο γήπεδο του Ρέντη, την Τρίτη, θα λυθεί και ο γόρδιος δεσμός των μεταγραφών που θα κάνει ο Ολυμπιακός. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα συζητήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και θα καθορίσουν τους στόχους τους.

Προς το παρόν, όλα τα θέμα μένουν ανοιχτά. Ακόμη και του Μακούν, που με δηλώσεις του στην Αγγλία έδειξε να προτιμάει αναφανδόν την Άστον Βίλα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε διστακτικός να προχωρήσει ως το τέλος με τον Καμερουνέζο, ίσως γιατί τα χρήματα που θα δαπανούσε είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που με την εφορία για το συμβόλαιο του παίκτη θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Για “δανεισμό” παίκτη, παρότι ο Μακούν ταιριάζει απόλυτα για τη θέση του αμυντικού χαφ, τα λεφτά είναι πάρα πολλά.

Ads

Οι “ερυθρόλευκοι” στράφηκαν εκ νέου στην περίπτωση Εστράδα, τον οποίο όμως η Μονπελιέ που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το γαλλικό πρωτάθλημα, δύσκολα θα δεχθεί να τον παραχωρήσει. Οι πρωταθλητές άρχισαν να ξαναβλέπουν την λύση Μακούν, παρότι τα πράγματα και στην Αγγλία, φαντάζουν δύσκολα. Υπήρξαν, άλλωστε, και οι δηλώσεις του παίκτη για παραμονή στην Βίλα…

Φυσικά, υπάρχουν οι περιπτώσεις του Ορμπάιθ και του Τζιώλη, αλλά τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί. Όπως γράφαμε και χθες, άλλωστε, ο Ολυμπιακός δεν θέλει απλά να …γεμίσει τον άξονά του, αλλά να ενισχύσει με ποιότητα τη μεσαία γραμμή και κυρίως τη θέση του αμυντικού χαφ, που υποτίθεται ότι αναζητάει από το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου.

Θα πάρει επιθετικό;

Ο Βαλβέρδε, εν τω μεταξύ, φέρεται να ζητάει επιθετικό, έχοντας διαπιστώσει σχετικό πρόβλημα στην γραμμή κρούσης της ομάδας. Στον Ολυμπιακό έχουν προταθεί ο 28χρονος Γιακούμπου Αγεκμπένι, που κάποτε με τη Μακάμπι είχε κάνει …κηδεία στον Ολυμπιακό και πέρσι πήγε δανεικός από την Έβερτον στη Λέστερ, αλλά και ο Ιταλός στράικερ της Γιουβέντους Βιτσέντσο Ιακουίντα που πάτησε τα 31 του χρόνια.

Αμφότεροι, ωστόσο, δεσμεύονται με συμβόλαιο κι έτσι είναι αμφίβολο αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις, ή επικεντρωθεί στην απόκτηση του Αλγερινού Αμπντούν. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ακούγονται διάφορα για τον Χαβίτο, ο Γκρμπιτς δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο εναντίον της Ίντερ και ο Πάντελιτς δείχνει μακριά από τον καλό του εαυτό.

Ραντεβού και …κινήσεις

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση που θα έχει ο Βαλβέρδε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ως πάγια τακτική, να ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή και μετά το ραντεβού των δυο στου Ρέντη, θα συντονίσει τις κινήσεις της διοίκησης, καθώς έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν και απεριόριστα χρονικά περιθώρια. Στο τέλος του μήνα, άλλωστε, ολοκληρώνονται οι μεταγραφές.

Κι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξέρει αν θα πάρει άλλον, ή άλλους παίκτες και ποιος θα αποχωρήσει, αφού ακόμη και ο σίγουρος για κάτι τέτοιο Ουρτάδο, μοιάζει να ανεβάζει και πάλι τις μετοχές του μετά το καλό 90λεπτο που έκανε εναντίον της Ίντερ σαν μπακ-απ στόπερ, όταν αποβλήθηκε ο Μέλμπεργκ!

Πηγή: sport 24