Στην όγδοη θέση έμεινε ο Γιάννης Δρυμωνάκος στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική, στην τελευταία ελληνική συμμετοχή στο 30ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που ολοκληρώνεται απόψε στη Βουδαπέστη.

Ads

Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 200μ. πεταλούδα, ο Ελληνας πρωταθλητής έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια και στο δεύτερο αγώνισμά του, ήταν μέσα στη διεκδίκηση των μεταλλίων ως τα 300μ., αλλά στο τέλος κουράστηκε και τερμάτισε σε 4:18.35, περίπου ένα δευτερόλεπτο πιο αργά απ΄ ό,τι είχε πάει στην πρωινό προκριματικό.

Νικητής φυσικά αναδείχθηκε για τέταρτη συνεχή διοργάνωση ο Ούγγρος Λάζλο Τσεχ με 4:10.95, ο οποίος είναι πλέον ο πολυνίκης του αγωνίσματος στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, μαζί με τον συμπατριώτη του, Τάμας Ντάρνι. Δεύτερος τερμάτισε ο έτερος Ούγγρος της κούρσας, ο Νταβίντ Βεράζτο (4:12.96) και τρίτος ο Ισραηλινός Γκαλ Νέβο με 4:15.10.

Όπως δήλωσε ο κ. Δρυμωνάκος μετά τον αγώνα: «Φέτος δεν είχα κάνει πολλές κούρσες στα 400μ. μικτή ατομική. Ουσιαστικά ήταν μόλις η δεύτερη υψηλού επιπέδου. Για εμένα ήταν μια “μισή” χρονιά. Δεν μπορούσα παρά να μπω από την αρχή πολύ γρήγορα στην κούρσα. Αυτό και έκανα, αλλά στη συνέχεια κουράστηκα και ουσιαστικά απλά στο τέλος τερμάτισα. Εκανα μέσα στην ίδια ημέρα δύο πολύ δυνατά 400άρια, μια και δεν γινόταν αλλιώς. Επρεπε από τον προκριματικό να πάω γρήγορα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έμενα εκτός τελικού. Με τα προηγούμενα μαγιό ήταν πιο εύκολο, γιατί ήταν πολύ δύσκολο να μείνεις εκτός οκτάδας. Αντίθετα με τα μαγιό που φοράμε τώρα είναι δύσκολο και υπάρχει και αυτός ο κίνδυνος του αποκλεισμού από τον τελικό αν δεν κολυμπήσεις γρήγορα και στον προκριματικό. Δεν μπορούσα όμως να κολυμπήσω πιο γρήγορα και να παλέψω για ένα μετάλλιο.

Ads

Γενικά, πάντως, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κατέκτησα ένα μετάλλιο και είχα δύο τελικούς. Από το πουθενά βρέθηκα και πάλι στους καλύτερους της Ευρώπης. Και μάλιστα σε μια χρονιά που θα πω και πάλι ότι ήταν “μισή”».

Σύμφωνα με τον προπονητή του, Δημήτρη Δαμασιώτη: «Το θετικό είναι ότι προκρίθηκε στον τελικό. Προσπάθησε να μπει γρήγορα από την αρχή στην κούρσα, αλλά από κάποια στιγμή και πέρα δεν ήταν δυνατό να φτάσει τους πρωτοπόρους. Φεύγουμε όμως χαρούμενοι από αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το πιο σημαντικό είναι να φεύγει ο αθλητής με αυτήν ακριβώς την αίσθηση από τη διοργάνωση. Θα ήθελα να επισημάνω για τα 400μ. μικτή ατομική ότι ήταν μόλις η δεύτερη κούρσα υψηλού επιπέδου που έκανε φέτος ο Γιάννης από την ημέρα που μας επέτρεψαν να πέσουμε και πάλι. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά».