Με τον Ρουίς να σκοράρει, όπως και στην Θεσσαλονίκη και τον Μιχάλη Σηφάκη και να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις, ο Άρης πήρε «χρυσή» ισοπαλία (1-1) από την Αούστρια στην Βιέννη και προκρίθηκε στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ads

Το μυαλό στην άμυνα…

Με προίκα το 1-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης παρατάχθηκε «Φρανζ Χορ» με πρόθεση να διατηρήσει το «μηδέν» στην άμυνα του και να ψάξει το γκολ μέσα από αντεπιθέσεις. Το σκορ του πρώτου ματς, άλλωστε δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην Αούστρια Βιέννης η οποία μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση προσπαθώντας να πετύχει το γκολ της… παράτασης όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο Γιουν τα έχανε, ο Ρουίς το έβαλε

Πρώτη φορά που οι Αυστριακοί μπήκαν απειλητικά στην περιοχή του Σηφάκη ήταν στο 16’ όταν και ο Κλεν σούταρε άουτ, ενώ και στο 22’ η προσπάθεια του Γιουν είχε την ίδια κατάληξη. Στο μεταξύ, οι «κίτρινοι» άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μπροστά από την εστία του Λίντνερ με τον Κόκε να… καρδιοχτυπά στο 19’ και στο 22’ τον Αυστριακό γκολκίπερ, ενώ στο 24’ και στο 27’ οι Ναφτί και Νέτο δε κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων και με αιχμή του δόρατος τον δραστήριο Γιουν έφτασαν κοντά στο γκολ στο 30’ όταν και το δοκάρι έσωσε τον Άρη, ενώ έξι λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, κόντρα στην ροή του αγώνα, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να κάνουν την ζημιά με τον Ρουίς (40’) να σκοράρει όπως είχε κάνει και στο ματς του «Κλ. Βικελίδης» πριν από δέκα ημέρες.

Ads

«Βράχος» ο Σηφάκης

Με το συνολικό σκορ πια να είναι στο 2-0, η Αούστρια Βιέννης μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σηφάκης κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» πραγματοποιώντας εντυπωσιακή διπλή επέμβαση στο 53’, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα, νικήθηκε από τον Λιντζ ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 δίνοντας… ελπίδες στην ομάδα του.

Το γκολ των Αυστριακών αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Κούπερ, με τον Αργεντινό τεχνικό να μη δείχνει διάθεση να γυρίσει… πίσω την ομάδα. Για τον λόγο αυτό αντικατέστησε τον Τόνι Κάλβο με τον Τσεζνάουσκις δίνοντας νέα πνοή στον χώρο του κέντρου, ενώ στο 74’ φρέσκαρε και την επίθεση περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Τσέζαρεκ αντί του σκόρερ Ρουίς.

Οι αλλαγές δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να έχουν την πρωτοβουλία, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να νικήσουν για δεύτερη φορά τον εξαιρετικό Σηφάκη που αναδείχθηκε σε ήρωα της αναμέτρησης με τις αποκρούσεις που πραγματοποίησε. Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν ο βασικός λόγος που οι «κίτρινοι» κατάφεραν να μείνουν στο 1-1 και να πάρουν μία πολύ μεγάλη πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Αούστρια Βιέννης: Λίντνερ, Τρογιάνσκι (62΄ Στάνκοβιτς), Ντράγκοβιτς, Μαργκράιτερ, Σούτνερ (73΄ Λέοβατς), Κλεν, Λίεντλ (46΄ Σουμάχερ), Χλίνκα, Μπαουμγκάρτλινγκερ. Λιντς, Γιουν.

Αρης: Σηφάκης, Νέτο, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Μίσελ, Ναφτί, Τόχα (55΄ Πρίττας), Χαβίτο, Κάλβο (56΄ Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (73΄

Πηγή: www.sportdog.gr