Η NOVA πιέζει για να αρχίσει το πρωτάθλημα, ομάδες βολεύονται από την διακοπή και μέσα στο επόμενο τριήμερο θα κριθούν, σχεδόν, τα πάντα.

Ads

Μετά από αρκετές ώρες η επιτροπή αδειοδοτήσεων έβγαλε την Τρίτη το απόγευμα μία απόφαση βόμβα για τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου, υποβιβάζοντας την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου στην Δ’ Εθνική.

Αυτή η απόφαση είναι μόνο η αρχή μίας νέας δικαστικής διαμάχης που είναι άγνωστο πόσο διάστημα θα μας απασχολήσει, όμως το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα ξεκαθαρίσει μέχρι την Παρασκευή.

Τι έχουμε μέχρι στιγμής λοιπόν για να μην μπερδευόμαστε. Η απόφαση της ΕΕΑ στέλνει στο περιφερειακό πρωτάθλημα Καβάλα και Βόλο, με τις δυο ομάδες να προσφεύγουν στο συμβούλιο επικρατείας με σκοπό να ακυρώσουν την απόφαση της επιτροπής. Αυτή η διαδικασία είναι άγνωστο πόσο χρόνο θα πάρει, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί να χρειαστεί ακόμα και διάστημα δυο ετών.

Ads

Στη συνέχεια είχαμε τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, που αναίρεσε την πρωτόδικη απόφαση και άλλαξε την ποινή του υποβιβασμού στην δεύτερη κατηγορία με αφαίρεση βαθμών για Βόλο και Καβάλα (το σκεπτικό το περιμέναμε γύρω στις 10 μέρες).

Αξίζει να αναφέρουμε πως η απόφαση της επιτροπής Αδειοδοτήσεων δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, αφού αυτή παραμένει ως έχει. Αυτό που έκανε η ΕΕΑ ήταν να απορρίψει τους φακέλους του Βόλου και της Καβάλας λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που θέλει τους κ. Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη να εμπλέκονται ενεργά στις διοικήσεις των ομάδων. Δηλαδή όσες ομάδες θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα περνάνε από αυτή την επιτροπή η οποία αποφασίζει ποιοι σύλλογοι έχουν τα απαραίτητα κριτήρια για να συμμετέχουν στην Superleague.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα λοιπόν, τη θέση του Βόλου και της Καβάλα παίρνει ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας. Αν λάβουμε όμως υπόψιν τις δηλώσεις του κ. Γερουλάνου και το σκεπτικό της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ που παραδέχεται πως οι δυο ομάδες είναι μπλεγμένες σε στημένους αγώνες, τότε η απόφαση είναι πολύ πιθανό να αλλάξει την Πέμπτη.

Την Πέμπτη λοιπόν το Διαιτητικό Δικαστήριο θα αποφασίσει για το αν η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ είναι υπό αναίρεση, κάτι που σημαίνει πως θα ισχύσει η πρώτη απόφαση και έτσι ΑΕΛ και Πανσερραϊκός να αγωνιστούν στην Superleague, οι ομάδες δηλαδή που προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Στις 10 το πρωί της Πέμπτης θα αρχίσει η εξέταση της υπόθεσης.

Στον αέρα όμως βρίσκεται, μετά από όλα αυτά, και η έναρξη του πρωταθλήματος. ΑΕΛ και Πανερραϊκός έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στα πολιτικά δικαστήρια, η οποία θα εκδικαστεί την Παρασκευή το πρωί. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο ΟΦΗ πριν λίγες ημέρες.

Στην ΑΕΛ πάντως υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου θα γυρίσει υπέρ τους, αφού τα στοιχεία αναιρούν το ένα το άλλο.

Κλείνοντας να πούμε πως την Τετάρτη ίσως υπάρξει μία συνεδρίαση στην ΕΠΟ με σκοπό την έναρξη του πρωταθλήματος, όμως κάτι τέτοιο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, παρά τις πιέσεις της NOVA, αφού δεν υπάρχει προκήρυξη από τη στιγμή που απουσιάζουν δυο ομάδες. Με λίγα λόγια το επόμενο διήμερο θα κρίνει πολλά.

Τέλος (τελικά με αυτό θα κλείσουμε) είναι και ο Ηρακλής που έχει προσφύγει κι αυτός στο Διαιτητικό Δικαστήριο και ζητά την αναίρεση της απόφασης για υποβιβασμό λόγω της πλαστής ενημερότητας. Αν συμβεί αυτό τότε μιλάμε για το απόλυτο μπλέξιμο, καθώς τη θέση του έχει πάρει ο Αστέρας της Τρίπολης. Σας μπερδέψαμε; Υπομονή μέχρι να βγουν οι αποφάσεις!

Πηγή: sport24.gr